31 December 2010

Azam 2011..aku nak kahwin!

Wow tajuk e3 aku arini...serius mampu membeliakkan bijik mata
family2 eka dan buah hati ku...hakhak..
ecece....saje je tu tulis camtu..
tapi salah satu azamnyer inilah..hehehe..
pejam celik pejam celik dah Tahun  2011..
bak kalkulator jap..nak kira umur dah berapa...
hehehe..
*
*
rasenyer baru je lagi aku terima ucapan tahun baru 2010..
tup tup tahun 2011 muncul pulak...
umur pon makin meningkat..
azam aku tahun ni banyak jugak..
tapi tak tawla tercapai ke tidak...
hehehe..aku harapla tercapai kan..hehehe
aku rase aku dah abeskan tahun ini dengan jayanya...
*
*
*
bila aku ingat2 balik kan...
peh banyak jugak peristiwa pahit manis 2010 ni..
malam tadi sebelum tdo,aku tingat balik..
dari awal tahun smpi ujung tahun...
hehehe..jap nk ingt balik..
mase awal2 tahun dulu,tahun bermula dengan baik..
baik dr kehidupan smpilah percintaan termasuk jugak kerja..
hehehe..apsal percintaan termasuk sekali??
*
*
Eka rase eka agak bertuah jugak sebab Allah SWT sentiasa memberi 
lorongan yang terbaik untuk hidup eka..
ketika kawan2 lain berhempas pulas menimba ilmu
di menara gading,eka plak berhempas 
pulas mencari pengalaman kerja yang mmg agak
mencabar fizikal dan mental eka..
ye,mase mula2 mmg rase agak ralat..
tapi bila difikirkan kembali,
tuhan sentiasa menyediakan rezki 
yang berbeza2 untuk setiap manusia..
eka percaya itu...
eka penah menangis sewaktu tak berpeluang 
menyambung pelajaran eka di universiti...
menanges smpi ase cm putus asa sgt..
eka dapat keputusan yg agak baik jugak...
tapi tulah..kalo tuhan tu dah tetapkan rzki eka ke arah lain,
mmgla lain....tak lama lepas tu eka dpt tawaran kerja..
Ye,lpas tu baru terfikir yang tuhan sediakan eka rezki
yg sgt murah dalam pekerjaan eka..
ketika org lain sbuk mencari dan memilih kerja..
eka terlebih dahulu menimba pengalaman kerja disini..
bergaul dengan ramai org dari pelbagai peringkat..
dari kakitangan bawahan hingga ke Menteri Parlimen..!
sungguh...eka sungguh rasa terharu..
terharu dengan Boss eka yang banyak bagi eka peluang..
dan tahun ini..tahun ketiga eka kerja di organisasi ini...
mmg terbaiklah....tak mungkin akan dapat di tmpat lain...
dan segala kegagalan eka sebelum ini 
cukup mematangkan eka dlm menempuhi kehidupan ini...
dan ramai yg kata eka matang walau umur baru 22..
hehehe..org yg ckp...bukan eka ckp...
*
*
waaa skema jugak eka yer kalo cite2 cmnie..
serius jer kan..hehehe..
okeh pastu eka nak cita plak pasal family2 eka..
tahun ni eka dpt 2 sepupu baru..ain  dan afrina..
kehadiran mereka buatkan kami sekeluarga rasa bahgia..
keluarga sebelah mak eka mmg cukup besar..
12 orang yer...termasuk dengan sepupu sepapat eka
yang berjumlah dekat 40 orang...
tp kenangan waktu sambut adilfitri ade gak yang pahit..
bila pakcik eka kena serangan jantung..Alhamdulilah..
umur dia masih panjang....lepastu kenangan aidiladha plak..
anak pakcik eka plak kemalangan....semua beraya di spital...
tapi sekarang dah okey...
*
*
kenangan dlm persahabatan jugak mewarnai hidup 
eka tahun 2010...bermula dengan lncar..
tapi setiap kelancaran pasti ade kesukaran kan..
kawan eka ninasari pulang ke rahmatullah...
pemergian nina cukup buatkan eka dan kawan2 eka terkedu seketika..
sungguh mengejutkan..dan buat eka rasa insaf seketika..
huhuhu..dan cukup buat kami sekawan terasa dengan kehilangan beliau.
.Al Fatihah untuk nina...
semoga rohnya aman disana..tbe2 rase rindu pada nina...
dalam kesedihan jugak turut ada kegembiraan..
bila kawan2 eka melangsungkan pertunangan dan juga 
perkahwinan..tahniah untuk mereka semua....
eka pasti menyusul nanti...
*
*
dan kalau cite2 cmni...
kenangan percintaan jugak mesti tersorot sama..
eka jugak rase bertuah sebab percintaan eka 
dimudahkan perjalanannya..
kalau kawan2 lain selalu kecewa dlm percintaan,
tapi eka masih setia dalam percintaan ini...
 percintaan kali ini buat eka boleh rasa senyum..
senyum dengan dia....eka jugak rasa bertuah sebab 
punya keluarga yang sgt memahami dan merestui hubungan ini..
dan jugak terima kasih buat keluarga eka terutama mak n ayah
serta nenek dan opah yang begitu gembira bila
tgk anak dan cucunya bahgia....hehehe..
dan terima kasih jugak buat keluarga sebelah buah hati eka..
terima eka dengan baik dan melayan eka ibarat keluarga
mereka sendiri..sungguh buat eka rasa terharu..
hubungan eka serta keluarganya cukup baik...
dan eka jugak boleh bergaul mesra dengan keluarganya...
dan eka dah ade due belah keluarga yang cukup bhgia..
semoga Allah SWT merahmatinya....
*
*
biarlah kenangan tahun 2010 berlalu dan 
semoga tahun 2011 ini mmberikan kehidupan yang 
baik dan memberi makna buat eka.....
dan semua...

Selamat Tahun Baru 2011...
sok eka nak listing kan azam2 eka....



29 December 2010

Cemburu Ape Hah??


Budak Suka Maggi

hahaha...tajuk en3 cm hape jer..
eka dah tuka name fesbuk eka dan ade name maggi...
hahaha....shh diam diam....
tah nape mlm tadi mood terbang..
tbe2 jer suka2 tuka name eka..
siap gambo tuko maggi kari....
hahahaha......smpi ramai kwn2 fesbuk tanya apakes..
adalah kess sket...tak kan nk publish kat belog '
kalau melibatkan masalah dalaman kan..
kang menyampah pulak org nak bace..ha hambek...
hehehehe....
*
*
*
sebenarnyer eka dah bape hari tak blogwalking..
huwaaa rindu sgt dekat belog....
asik layan fb...hehehe..
sejak dr balik kenduri kawen mmber eka ritu..
dah suma geng asik duk mengkomen gambo dekat fb..
hahaha..bes layan kawan2 lame yg 5 tahun tak jumpa wowowowo..
nah nak selit skit gambo dr lensa kamera pija....
cantik ar....kai nikon dslr....eka nikon cikai jerk...
yeyyy nak kawen jugak..hahahaha..
tak sangke jer masing2 dah tua..
tapi bukn anak dara tua erk..
ngeee....yg baju biroo seblah eka tu ayoo.yg baju cekolat belah kanan 
tu chekmah..ni kawan sekampung same sekolah tadika..
same men pasir..same2 men masak2 tanah dulu2....
dan gambar atas pelamin adelah wajib!...
hahaha..suma kawan2 lama nie..yeyyy..suka..
sayang korang...
*
*
okeh,berbalik pade belog...
dan sorry ah sebab eka tak penuhkan dashboard korang..
kalo tak asik2 cik eka asik2 cik eka..
hehehe..
dan arini eka update senarai pemenang contest eka..
enjoylah wat kontezz cani..
hehehe...kluarkan sedikit wang untuk beli hadiah
untuk pos barang2 tu..alah hadiah kecil dan comel..
harap sume pemenang suka..
eka suka bagi orang happy....
hehehe..
yg penting eka puas dpt wat kontez nie..
walopon ade yg ngate eleh simple sgt kontest..
sekurang2nyer eka buat jugak..
ade org yg ngutuk tu buat????
hehehe....maceh ye kate cmtu...
*
*
eka makin suka nk berbelog..
ye makin suka....sekian maceh...

DAN....PEMENANG CONTEST EKA...



Okeh..setelah tamatnye contest eka..
eka rase eka dah pilih dah pemenangnye....
dan eka telah mengambil tindakan atas
nasihat2 mereka untuk memantapkan belog eka..
yeyyy..maceh yer yg sudi join tu..
hadiah dah siap beli..


cepat..sapa nak tgk pemenangnyer???










tahniah yer untuk semua pemenang2








































saba2...hehehe....






tempat pertama


1.


CIK LISSA


maceh lissa...lissa dah cadangkan eka untuk wat hide shoutbox
dan bukan tu ajer..siap bagi tutorial lagi cane nk hide...
dan tindakan yg eka ambek,eka dah uat shoutbox dekat belog eka..
maceh taw join contest eka nie...






tempat kedua






2.


YANA POPEYE


yeyy yana menang jugak..
hehehe..yana pulak cadangkan eka wat 'error right click'
okeh done....eka dah buat dah..
maceh yana...



tempat ketiga
3.


maceh nana kimie...
eka dah try cr layout pink2 dah..
tapi takla sume pink..
pening lak org laki nk dtg masuk belog eka nnti..hehehe
header pon dah letak..hehe



okeh...sekarang eka nk hantar hadiahnyer..
dan boleh lah emel dekat eka punya emel..
nama penuh..alamat dan no tipon...
bagi betol2 taw....hehe


ezy_stylo89@yahoo.com


dengan segera plz...
hadiah eka dah beli dah..
kalo hantar arini..arini jugak eka pos...
hehehe

27 December 2010

Hana Tajima ? Sape??

hadoi eka dah lame usha awek jupun nie..
aha..malunyer dulu tak kenal hana tajima...
suka sgt style tudung dia...
tapi tak taw sapa hana tajima nie...
dan arini baru sempat google hana tajima nie...

HANA TAJIMA..

name penuh..(ecece..cam nk wat biodata..)

Hana Tajima Simpson..
mix japan English..
Masuk islam 4 tahun lepas....

Kawan baik yuna neh..hehehe..
tgk ar style yuna dengan hana tajima...
stylo abes walaupon berhijab keyh...
Fashion Designer dibawah label Maysaa....

hehehe...
comey la die....

Ha tgok...hot oh..hehehe
die punye lilit pashima simple jer..
cantik jer..
cube kalo eka lak lilit canie??
buruk kot..hahaha..
tp kalo dah cntik ni.pakai ape pon cntik..
sukaaaa....haaaaaaaaa
yuna yg style okeh..
suka style yuna..
suka suka....suka sgt












ni lagi sorang 












jeng2.....





ala jgnla gelak.....hahaha


Ni YUKA....hahaha..
eka versi tembam sket..8 bulan lepas
buah hati eka suka panggil eka yuka...
sebab eka suka kai shawl...
die kate dulu mase time belajar,
suka kutuk kawan2 kelas die yang pakai tudung yuna
 yuna celup oh bulan...siap nnyi lagi...
last2 mase g jalan2...orang panggil eka mcm yuna plak..
last2 die kate,dulu ngata org...
sekarang org ngata awek sendiri...hahaha
gelak lagi....
hahaha..nk muntah kitorang gelak.....
i minat yuna jer..i tak cantik mcm yuna.....ngeee



sedey takley add dia kat fb....huwaaa

Yeyy Kawan Saye Dah Kawen...


24 December 2010

Saye Kurus lagi erkkk???


Hati..♥


Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta tlah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati Belahan jiwaku ini...

Love Myspace Comments


CONTEST AKU DAN KACAMATA

hari ini eka ditagg oleh Mama irfan @ Kak Mappiau..
jenuh jugak godek fb cari sepek mata hitam..
hahaha...sapa nak join boleh la kelik sini..
hehehe,,maceh uat contest nie.....
dan perlu letakkan banner contest ni...
hehehe...stylo la pix mamat nie..
*
*
*
*
*
eka pon sebenarnyer mane pakai spek hitam nie..
tapi suka bergaya masa nak snap pix jer..
hehehe.....
dan eka letak gambar eka yang ini...
*
*
*
*
*
taraaaaaaaaa....
ha.buh yang nie lah..
oke???
*
*
*
meh nak bisik....hehe
shhh jangan cakap kat sesapa..
ni spek mata pakcik eka...
eka suka curi2 tgkap gambar dengan spek die..
hehehe.....
ade sekali tu,bila die bukak fb eka kan..
dia kata...
'ehemmmm ni mcm kenal jer nie...'

hehehe....

okeh,eka nak tagg 2 orang kawan eka..
sapa erk..

Ujang lah...

dan 


hehehe

hah,jumaat dah datang...!

Friday Myspace Comments
heeee..pejam celik pejam celik
dah ari jumaat..patot bangun pagi tadi semangat gila....hehe..
2,3 hari ni eka jarang update belog..
trafik pon kurang..eka agak sibukla skit..
sebab eka kan keje...tak kan la nk mengadap belog doploh pat jam..
kang kene buang koje plak la....hehehe....
*
*
*
*
sok sabtu dan ahad fuhhh full gila pegi majlis orang kawen..
sok majlis kawen sedara yg ade bau buah macang gak la...
kene pegi jugak nie..misi eka satu jer kalau pegi umah orang kawen...
eka nak cari bunga telur..
sebab dah hampir 4 buah rumah..
eka tak dapat sebijik telur pon..
eka dapat bunga jelly,bunga gula2......tu jer...
heeeeeeee....
*
*
*
pastu ari ahad plak eka nk g rumah kawan eka mase form 5 dulu...
ha ni geng eka mase spm dulu....
sekelas n duk sebelah meja eka mase tu...
tak sangke tup tup dia nak kawen..
dulu dia kapel dgn kawan eka jugak..
lame kot dorang kapel....mase skolahan dulu..
last2 takde jodoh...
tak sabar n excited pon ade nak g.
sebab kawan2 len dah planning nak wat mini reunion...
ciss menyibuk jugak nak wat mini reunion kat
majlis kawen orang.....tapi takpelah kan..
sejak dah abes form 5 mase tahun 2005...
dah 5 tahun la kirenyer ade kawan2 yang tak penah jumpa!
mesti bes kan....hehehe...dan ade gak kawan2 yang eka jumpa..
langsung tak kenal eka....hadoi....
bila jumpa cmtu satu jer tak bes....
ni situasi kat pasar malam bila eka
tgh sibuk memilih ikan dan sayur(mak yg pilih.haha)

kawan lama : eh ni eka ker? eka yang dulu satu geng dengan 
si feros,feeja,leeza,arnis dulu??

eka: ha yelah,aku lah ni..apasal???

kawan lama : eh lain sangat rupanya....dulu comot.....sekarang lain
hahaha..tibe2 rase nk ngurat...boleh??

eka: hahahaha...eh ko lagi comot lah ..baju tak gosok...
hahaha....oo dulu aku comot ko taknak ngorat,
dah tak comot nak pulak....
(dalam hati ase cm nk lempang2 mulut dia,
buruk sgt ke aku dulu?? hahaha)

kawan lama:aku lagi comot erh??
patot ko tak ngorat aku....kah kah kah...
eh no talipon ada???

eka:sedar pon...hahaha...eh aku tak kai tipon..
add dalam fb yer..aku nmpk fb ko tapi aku 
malas nk add...

kawan lama:ciss kurang hasam eka.....ok t aku add.....
jangan ko malas nk aprve..hehe

hahahaha....nk tegelak pon ada masa nie...
tapi ok lah tu...ade yg kenal..
kot2 tak kenal karang ha hambek..
sombong pulak katenyer.....hehehe..

ape2 pon tahniah buat kawan2 yang dah kawen 
dan yg dah beranak tu..doakanlah aku plak yer....
hehehe...Amin~

23 December 2010

Err,PMS tu ape Syg?

Hah,PMS pon abg tak taw???
tulah abg nie,tak nak bace buku...PMS pon tak tau..
ni syg marah nie...PMS tu Pelempang Muka Saya......!
tau tak???? hah ni yg syg marah2 ni gejala PMS lah nie.....
ishhh tak paham2 betol lah......

(sah2 pmpuan kat atas ni tgh bendera jepun kibar2...)
dah diam..fokuss2...

*
*
*
arini eka terbaca artikel pasal PMS nie..
kebetulan eka tgh mengalami sindrom PMS lah ni..
tu yang takder mood manjang....
ade yg agak2 malu ker???
eka dulu malu2 gak la kalau org tnyer...
tp bila dah lame2 dah ok dah....
bagus jugak dpt share ngn kawan2 semua....
yelah pengetahuan..hilangkan rasa malu kejap
org lelaki pon patot tahu...
nanti dah kawen,ade bini,ade anak.....
boleh gak bgtahu kat anak bini korang tu....
jadi eka tak yah la nk gtaw pnjng lebar ape benda alah PMS nie..
bukan sejenis makanan okeh..haha..
sejenis peyakit perempuan bila mengalami 'dtg bulan'..

PMS ni boleh dikawal sebenarnyer..
tp eka kdg2 malas jugak nak kawal....hehe...
jom kite check..

Simptom2 PMS


1.Perut kembung..
biasa dah nie..dah mcm org peknen 3 bulan..


2.Kejang Perut..
ni mmg selalu,makan bnyk..pastu ingt senak..
rupanya kejang pulak dah..


3.Payudara Bengkak
ni mmg selalu kene,tapi bukan eka..haha


4.Ketegangan atau Bimbang
Tibe2 risau bagai nak rak...ape ke he lak nie..


5.Marah Luar Biasa (tambah sendiri)
ni mmg adelah nie..bukan rase nk marah jer..
ase nk melempang orang pon ade......hehe


6.Letih,Lesu
fuhh ni tak dinafikan,mmg asik letih,lesu....
ase nk peluk bantal jer lah....
malas betol nk wat keje lain


7.Sakit Kepala..
setengah org sakit kepala smpi takleh 
nk angkat kepala..
sapula minyak kapak sambil suh org urut..
kalau ade laki takpe lah..cam eka ni laki takde,
urut sendir jer lah..hahaha


8.Sakit Sendi/Sakit Pinggang
time ni sendi ase sakit bagai dicucuk2....
time tu pinggang sakit gila......takleh nk bangun


9.Jerawat
ni mmg simptom utama..
tapi saje letak bawah sekali...hehehe..
gak2 nk taw nak dtg bulan,mesti jerawat bersepah
kat muka kan


tu antara gejalanyer..tapi ade stgh len plak..
sakit hidung pon ade.....
lain org len care sakitnye...


Cara Mengawal PMS

1.Makan makanan berkabohidrat tinggi...macam roti,bijirin,oat.
kurangkan gule n lemak..gak2 nk PMS tu bertambah2,
sila la makan kari,makan bnda bersantan..
kompom korang tak ley bangun..


2.Elakkan makan makanan bergaram sebelum
datang bulan untuk mengelakkan perut kembung.....
ha tgk tak simptom no 1 tu..
ha nielah die...tapi kalau makan tak bergaram,
takde rase plak la kan..


3.Kurangkan pengambilan minuman berkafein tinggi
macam kopi dan teh untuk mengelakkan pembengkakan 
payudara...ni cm simptom no 3..
tapi mmg tak elok pon mnum bnyk2.....
minum air putih bnyk2 taw....


4.Makan hidangan makanan dalam kuantiti yang kecil..
jgnla makan banyak2 cm org kebulur pulak...
org kate beragak2 la kan....


5.Kalau boleh,jangan Makan sebarang Ubat tahan sakit,
sebab takut kene sebarang masalah di kemudian hari..
eka pon tak penah makan..selagi eka tahan,eka tahan....


6.Ni care eka lah....kalau nak ikut pon boleh...
mula2 jerang air panas,masukkan dalam botol,
pastu balut ngn kain dan tuam2 kat perut anda....
ha ni mmg eka dah cuba...memang lega..
pastu dpt jugak melancarkan perjalanan darah..
kalau kat rumah korang ada tungku,ha lagi bagus.....
tungku kat perut tu....insyaAllah lega......


okey,tuje eka nk kgsi kan arini..
eka pon agak bz arini..tak dpt nk post en3 bagai2...
ni untuk orang lelaki..hehehe

Copyright © 2012 | Reserved to Belog Cik Eka | Design By Kay SBK