16 June 2011

KRIM PELEMBAB MEROSAK MUKA



Tadi sampai-sampai jer opis tangan sibuk la nak baca Surat Khabar Utusan Malaysia Muka Surat 27 pasal 'Krim Pelembab Rosakkan Wajah Suri Rumah'

Fuhhhh kesian muka akak ni..... daripada Baling Kedah....


Produk yang dibeli oleh akak ni berharga RM 350.00....
dan dipercayai daripada estrak epal dan dipercayai 
tak mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia.....

Buat para wanita diluar sana,hati-hati semasa memilih krim..kalau-kalau ada krim yang merosak muka tu boleh lah bagitahu nama krim tu sekali senang kita jangan beli dan jangan pakai......

                                                   love hearts

Pengalaman Eka semasa menggunakan Produk Kecantikan 

Pengalaman muka sendiri yang mengalami masalah iaitu 'BERPANAU' di muka membuatkan eka kemain takut lagi nak juga 'produk kecantikan' yang mempunyai pelembab,penyegar,krim siang,krim malam,krim menghilang parut dan segala krim yang bertujuan untuk memutihkan wajah....

Pengalaman sendiri menggunakan satu produk yang disponser oleh emak pada bulan Puasa tahun 2006 menyebabkan eka trauma...Memang diakui seminggu memakainya kulit muka putih licin berseri tanpa sebarang cela...Bila memakai 'make up' muka kelihatan sungguh bercahaya memancar-mancar dan nampak 'flawless gitu'.......

Tapi,panas tidak sampai ke petang,cerah tidak sampai ke malam...Muka yang licin itu tak menampakkan licinnnya............

Bermula dengan satu sebab...Penyegar dan pelembab telah kehabisan setok di kedai tersebut......yeahhhh bagus sekali...baru 3 hari tak pakai,muka sudah mula ditumbuhi panau...

Ye panau lah......paling ketara di pipi..masa tu lagi seminggu nak raya....Mak cuba call pemilik kedai tu tanya kenapa muka anak dia ni berpanau.

Senang je jawapan si pemilik kedai

'Errr mungkin anak makcik tak 'apply' rata-rata kat muka kot..........'

ermmm banyakla tak rata...tak sesuai dengan muka sebenarnya.............................

sejak itu,sorry lah nak pakai produk macamtu..

selesa menggunakan Safi Punya pembersih dan pelembab muka dan juga serbuk rambai untuk menghilangkan jerawat di muka.......

buat kawan-kawan wanita,hati-hati memilih produk...........................

muka kita,kita jaga..ada jerawat pun tak apa janji jangan muka rosak....

Nilai manusia di hati,bukan di muka,wajah cantik tak semestinya hatinya juga turut cantik...

wajah kurang cantik tak semestinya tak baik,tapi kadang-kadang,wajah yang kurang cantik itu hatinya jauh lebih baik dan bersih.Bukan nak kata yang cantik itu tidak baik,tapi cantik harus diiringi dengan hati yang bersih,macam lelaki,wajah tampan lebih digemari berbanding yang kurang tampan,tapi tipikal manusia..mestilah mahu memilih yang cantik untuk diri sendiri,tapi satu sahaja yang perlu diingat..'bersyukur dengan apa yang kita ada..............'



27 comments:

Farah Shamsudin said...

Erm.. tak tahu nak comment ape ni eka.. tapi alhamdulillah, kite ok jee.. Safi jugeee...:) selesa pakai Safi..

Cik Eka said...

a ah sama-sama...eka pun pakai safi jugak..hehehehehe

safi balqis

liyana said...

kita pun pakai safi jugak.. safi rania sbb umo dh 25, hehe

jz pakai pencuci muka & krim kecantikan tu je, lain x pakai, takut byk sgt bahan kimia.

alternatif nye jge je pemakanan n mkn tomato utk kulit cantik.. :)

PinKy MoMMa said...

kena berhati dgn produk skrg..pastikan ada kelulusan dari KKM..aihh ni mesti terpedaya ngan promosi nih ;)

alyaclumsy said...

hehe. tula, mcm2 produk kecantikan dh skrng ni. kdg2 rasa nk try, tp takut kalau jd kes mcm ni jgk. hehe. so, guna syurah jeee :D

Rahmad said...

suka yg last part tu..
wajah cantik tk semestinya hati cantik..
kadang ada muka cute + cantik hati pula berkulat..

Cik Eka said...

kak liyana.. aha betul2....tomato baik untuk kulit kan tapi eka kurang nak telan tomato..hukhuk

oh kira pangkat akak lah ni yer..hehehehe

kita takyah nak pakai krim bukan2 kan

Cik Eka said...

kak pinkie..ha ah kan..jangan cepat terpengaruh betul tak....

tapi sian kat akak ni dia beli mahal....tapi tulah,ada effect..mesti sakit.semoga akak ni cepat sembuh dan ada yg nak bantu

Cik Eka said...

alya....tulah takut jer kan....

rasa hati membuak2 nak try tapi takutnyaaaaa

syurah pun ok..eka sebelum ni guna syurah,tapi kat tempate ka ni dorang jarang lagi juai syurah..nape tah

liyana said...

awk blend je tomato + epal hijau + limau nipis, serius sedap, hehe

tomato + lobak pun sodap :)

tomato mentah cicah dgn asam jambu sedap bangat ok :D

Cik Eka said...

rahmad..ahahahahahaha

ada jugak ya istilah hati berkulat..kena cuci tu..heeeeeeeee

Cik Eka said...

hah yeke nak try lah..tengok sapa yg makan tomato kulit licin cam beby face jer..heeeeeeeee

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

huh..tak bgs-tak bagus..ce pakai mary kay.takdelah mahal sgt..rm350 utk produk ntah dari mane asalnye lg mahal..huhu~

Cik Eka said...

kak maera..mary kay okey yer????

a ah mahal kan product..tapi dari malaysia

Belogcintasaya said...

mungkin ZA oke. :)

anisumbrella said...

eka ~ do come and visit my blogshop selling skirts and gurls stuff~ thank you

ryzal feel the music said...
This comment has been removed by the author.
MethAni said...

salam sy tertarik dgn keprihatinan anda dgn isu semasa ni..anda berminat ke dlm kecantikan?anda berada dimana?bgaimana mahu menghubungi anda?

Aisumi Chan Kawa'i said...

haaa! ini lah yang ditakutkan sangat nihh..

Cik Eka said...

BCS...oh yeke....Za okey??

eka tak mampu beli ZA..hehehehe..

safi jer..selamat dan suci...hehe

Cik Eka said...

anis..terima kasih.d.ah terjah..hehe

Cik Eka said...

methani..tengs

sumi..memang takut kan kan..huhuhu

Namee Roslan said...

kesian akak ni. tak pasal je. padahal krim ni harga ratus2 kan??

Cik Eka said...

namee tau takpa..beratus2 pulak tu..lah hai mahal lah sangat..uhukkkk

mamain78 said...

sorry nk tumpang luah ye cik eka..alhamdulillah..seb bek msa kulit kita rosak dek produk local kita x kena cam akk nih..mujur MARY KAY dtg msa tu..tengkiuuu MARY KAY for enriching my lives..muahh..singgahle belog kita utk dgr i-story kita ye..www.pinksakuramama.blogspot.com..tq dear :-)

mamain78 said...

mohon share artikel ni bley dear?

Cik Eka said...

share lah mamain....hehe

Copyright © 2012 | Reserved to Belog Cik Eka | Design By Kay SBK