29 June 2011

Eh,Kau Dapat Berapa ha??????????

Dulu kan,masa sekolah...time lepas berhempas pulas,nak menanges sampai kena pulas telinga waktu Ujian Bulanan,Ujian Gerak Gempur,Peperiksaan Pertengahan Tahun,Peperiksaan Akhir Tahun termasuklah masa Tahun 6 UPSR,Tingkatan 3 PMR,Tingkatan 5 SPM serta Tingkatan 6 STPM..tapi masa dah besar gajah takdelah kena pulas telinga...

hehehe

Kemudian masa dapat kertas periksa,puhhh rasa tak sabar-sabar....sebab rasanya dah belajar macam kerja 15 bulan tanpa henti..hahahaha..masa tu lah teruja nak tahu berapakah markah kita setelah beberapa lama menghadap buku..padahal esok nak periksa Bahasa Melayu,malam baru sibuk telaah KSN,KN,KT yakni seperti Kata Sendi Nama,Kata Nama,Kata Tanya mahupun sibuk menggodek kertas Bahasa Melayu yang sudah-susah..mana lah tahu kot-kot cikgu terlepas pandang memasukkan soklan ujian bulan-bulan lepas....

Ya,pemikiran kanak-kanak masa dulu..hahaha

Masa tu memang bajet gila nak markah macam budak-budak pandai kat kelas....100 markah manjang...tapi bersukur jugak masa darjah 1 darjah 2 darjah 3 markah matematik 92,94,96........

Cisssss lagi sikit nak menandingi budak-budak pandai di kelas.....masa tu bila balik sekolah keluar pagar rasa nak humban,nak ronyok2 kertas soklan dalam longkang biar dibawak hanyut supaya rasa kekecewaan itu berlalu pergi dengan gemilang dan jayanya............

tapi,tak mampu nak buat sebegitu kerana matilah eka bila balik ayah tanya

'kaklong,mana kertas periksa?? nak tengok'

Tak kan lah dengan senang hati eka menjawab

'alamak ayah,kaklong dah humban dalam longkang depan sekolah...........'

fuhhh tidak-tidak..

cepat-cepat eka seraya  mengambil pemadam serta  liquid paper untuk memadam idea yang macam hampeh dan tak gemilang langsung....................hehehe

*kemain tak nak kalah guna liquid*

*liquid paper takleh guna masa sekolah*



Kemudian nak ceritalah lah sebenarnya kan,masa sekolah dulu bila habes ujian tu kan,masa cikgu kita nak bagi kertas soklan kat kita-kita dalam kelas sapa cikgu dia baik hati,mesti masa bagi tu dia panggil nama jer...

'Noor Hidayah Bt Hassan'

saya cikgu


'Zulfi bin Zulkifli'

ya saya

'Surinah A/P Li

saya

sehinggalah habis nama itu semua..errr semua tu pinjam nama kawan masa sekolah rendah dulu....teringat lah kawan sekolah lama dulu..nama dia Mohd Tikep...masa Tadika dulu..ni baru lepas search kat FB..ada2..hehehehehe.....nak tau betul tak dia..malu kut nak tanya..hahahaha.tengok dia dah kawen lah..hehehe.lepastu zulfi....last jumpa masa darjah 6...mana ha mereka semua...lagi sorang Mohd Amiruddin Bin Amran...tiba-tiba teringat..hehehe..sebab pernah jadi kawan gaduh..dia badan besar-besar..takut..wuwuwuwu..hehehe

tapi kalo dapat cikgu yang garang kan:-

Peahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! nah amek markah 40,tak belajo hape????'

Sudin!!!!!!!! apsal markah kamu banyak sangat 20 jer hah?????

Munah!!!!!!!!!!! bagus..markah 90..teruskan! hah peah,sudin..nape tak belajo cam munah????

errrrrrrrr

alamak melalut lagi....baik! serius ni....eka nak cerita..dulu kan masa cikgu bagi tu kalau markah kita ala2 cukup2 makan,mesti rasa nak sorok bawah meja lepastu..mesti kawan-kawan sibuk gila nak tarik tepi kain orang

'wei,kau dapat berapa ateeqah?????'

'markah kau berapa wei,bak ar tengok'

'haaaaa markah aku 68,kau berapa wei,'

'bak ar tengok wei kau lagi pandai ke tak wei???'

Kalau ada yang jahat gila tu,bila dia tanya kita dapat berapa kita sorok,sekali dia rampas..ha hambek...aku rasa nak penendang muka dia...hahahahaha

masa tu bukanlah kita tak mau bagitahu kan...sabar ar...

hehehehe masa tulah Pengetua eka bagi tips....tips tu katanya macam satu 'hint' kalau orang tanya..........

kalau orang tanya dapat berapa,hah senang lah jawabnyaaaaaaaaaaaaaaa

kau dapat berapa ha periksa??

senang jer...pilih lah antara jawapan-jawapan ini...Optional..muehehehehe

A - Adalah
B - Bolehlah
   C - Cukuplah
  D - Dapatlah
E- Entahlah
     G - Gagal lah....

ahahaha......masa tu kami semua terbahak-bahak ketawa berdekah-dekah...lepas ni boleh lah tiru perkataan ini..hehehehehehe

Bila teringat balik masa dulu-dulu,aduii boleh gelak sorang2 memikirkannya............

er korang ada cerita skolah yang menarik?? boleh ar kongsi..jahat tak korang masa sekolah dulu..hehehehe..

Auto Publish..eka tengah sibuk mesyuarat KIK

WORDLESS WEDNESDAY 8



WORDLESS WEDNESDAY 7







28 June 2011

Sabun Di Bilik Mandi Sabunnnnnnnnnnnn

Hahahaha...sabunnn di bilik mandi sabunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..........

Tak tahulah....lepas lagu

'beginilah awan nano nano nano nano nano nano nano nano nano nano nano nano............'

'dia atau dia gadiskuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,nano nano' *tetiba*

dah ni wabak

'sabun di bilik mandi sabunnnnnnnnnnnnnnnnnnn,sabunnnnnnnnnnnnnnnnnn sabunnnnnnnnnnnnnnnnnn'

satu rumah asik sebut benda ni lagi2 ikan pirana dua ekor tu...hahahaha

eka cipta pulak masa lepas mandi tadi

'sabunnnnnnnnnnnn di bilik mandi habessssssssssssssssssssss, 
sabunnnnnnnnnnnnnnnnn...hahahaha :)



tetiba letak gambo sabun........hahahahaha

Ni sebenarnya wabak Maharaja Lawak Jambu minggu ke 13 masa final Part 2...jadilah jambu,walau nombor 4,jambu tetap di hati..............

Boleh tuju laju???????????????????????????????????


hahahahaha 

APTB............

kawan-kawan tanya apa APTB??? APTB tu akronim Apa Pun Tak Boleh...........

okeh,nak kasi korang tengok videyo ni.....hehehe


hahahaha..lawak gila..
dah la siap nyanyi macam cerita penyamun kat dalam cita Nujum Pak Belalang tu..
ngegehehe...sonok dia nyanyi sambil mengira...
kreatif jambu.............

pendek kata Nabil.Sepah,Jozan semua best222222222 masa muzikal..hehe

tak sangka Anak Tok Ketua pakai boxer pink,
Zila Bakarin muncul..........

dan korang dengar kan dia pak yui nyanyi

'sabunnnn di bilik mandi sabun'

hehehehe

korang tau tak dialog tu dari mana??

nah tengok...hehehehe


sapa paham??dah paham pahamlah...
nah baca entery ahkak geli pasal ni..hehehehe
ahkak geli lah yang 'tulis surat' pasal Nora Elena tu..Nowa tu...
ngehehehehehehe





8 tambah dua kosong

Assalamualaikum semua...Ya adui harini satu hari masa dihabiskan di bilik mesyuarat membicangkan pasal KIK....pehhhhhh

Dan harini jugak eka jarang BW,jarang nak jogging,jarang nak melompat ke belog orang lain..jarang nak usha perangai manusia dekat fb..hahaha

Jarang jugak nak up status kat FB...

Jarang

Memang Jarang ya kawan-kawan...

Cuma eka nak kongsi gembira dengan kawan-kawan semua...eka dah punya 800 followers hari ini..sungguh tak sangka....








+           0                   +                0    =






Terima kasih tak terhingga...kira dalam tak sampai satu bulan eka kumpul 100 followers..terima kasih ye followers semuaaaaa...........

yang bertuah itu adalah tak dapat nak amek blog dia..huhuhu .


lihat entery 7 disini...tak mau riak2.nak kongsi jer....

satu perkembangan yang baik........eka rasa semngat lagi nak berbelog sekarang..eka terharu bila eka post entery mesti ada yg komen,pengunjug setia pun ramai.nanti nak hargai mereka....hehehehehe.........



Thank You Myspace Comments





uwaa tak sedor punch dah bunyi..nak balik rumah lah..hehehe
babaiiiiii

INI BUDAK GEMOK

Eka sebenarnya takde modal nak tulis tau tak..tapi bila eka ade meronda-ronda kat fb orang,kat belog orang,eka nampak lah satu situasi ni.......... eka rasa korang sendiri pun perasan kot-kot ada yang perasan lah kan.....

Eka sendiri pun takdelah nak buat buat camtu....baik,kita tengok situasi satu.............


SITUASI 1

Bila korang BW ke menjogging kat FB ker,korang nampak kawan korang update gambar...cantik gambar tu..comel,badan kurus cam ikan bilis,siap dengan posing maut sekali..........


pinjam google gambo barbie edisi aneroxia


*aku gemox gila,aku suka makan banyak,gemox kan aku*

Dalam hati eka,ape yang gemuknyer?? tengok kurus jer,takdelah gemuk,ke eka punya mata kelabu sangat tak kenal gemuk ke kurus?? kalau nak kata dia berkias..semua gambar dias ebut camtu...kalau nak kata kurus mesti cakap,kurusnya aku,tak makan seminggu ni..sebab tu macam tiang leterik jer...huhuhu..kalau dia berkias lah kan..

lepastu kawan dia komen...

*eiii mana ada kau gemuk,kau kurus,kau cantik,kau comel*

dia pun balas

*eh taklah,aku gemuk..aku makan banyak wei..semalam aku makan anw,popai,kenirogers,mekdi ,kepci bf aku lanjerrrrrr wei.tapi nilah gemuk tul aku*

jadi,kesimpulannya,kalau nak pujian,takyah la taruk segala caption gambar camtu,naik nyampah tengok..kalau dah memang cantik,dah memang lawa,orang tetap akan puji ikhlas..

*awak,cantiknya awak..Kurniaan ilahi..suka tengok awak*

kan??? penah terfikir tak??? 


SITUASI 2

pegi google taip cute girl.
keluar ini



*jangan lihat muka kita penuh minyak dua kati,
boleh buat goreng ikan *

Dalam hati eka,ape yang berminyaknya?? eka tengok cantik,comel,kiut ajer....lepastu kawan2 mesti komen

*kau janganla cakap gitu peah,aku tengok ko udah comel sangat,muka minyak ape dehal temah..eh temah pulak*

Jadi kesimpulannya,kalau nak mintak orang puji,tak yah susah2 taip caption macam tu..terus2 orang puji ko comel,sebab ko memang comel...

Tak gitu??


pendek kata,Syukurlah dengan kurnian tuhan......................

alahai banyak situasi lagi ni..sempat taip dua jer..nak ke bank pulak.....grrr

nanti sambung..sila bagi idea cepat eka nak taip..hehehehe..

*tak berniat nak mengutuk sesiapa,maaf sapa terasa...tapi inilah pemerhatian yang didapati hasil berbelogwalking dan berfacebooking.................*


PERTAMA KALI MENANG SEGMEN dan KIK

Baiklah,hari ini sejak semalam eka sangat sibuk dengan kerja hakiki lepastu setiap pagi,kami satu opis akan buat satu mesyuarat pagi selama dua jam untuk mempercambahkan fikiran,untuk mengeluarkan idea bagi memantapkan lagi isi pembentangan KIK yang bakal dibuat di Pangkor kalau taksilap..

Huhu..letih jugak kesian tengok kakak akaun yang bertanggungjawab buat buku KIK..eka pun tolong buat jugak..cuma dia punya rumit sikitlah sebab nak buat macam2 lagi....

Eka pun sejak kerja baru dua kali menyertai..hehehehe

dan harini pun eka agak seronok..seronok sebab apa tau???

Sebab eka menang segmen di blog Tunang Amirul AF9,iaitu Cik Amni...hehehehe..entry eka tu yang ini...tak sangka kot boleh menang..hehehehehe..hadiahnya pun eka lupa apa..hehehe...dan eka nak ucapkan terima kasih buat amni kerana pilih eka..rezeki ni..hehehe
 ni kali pertama tau eka menang segmen..hehehehehehe..tu suka lebih sikit tu..ngehehehehe

dan dikesempatan ni jugak eka nak wish beday Amni yang jatuh pada hari ini.....


Buat AMNI..selamat hari lahir..semoga panjang umur,murah rezki dan diberkati...dan eka seronok dapat menang segmen amni..terima kasih..hehehehe..semoga persahabatan kita ni berkekalan walau hanya di alam maya..... :)

Happy Birthday Myspace Comments


hehehehe.....

takleh taip panjang2..ni nak masuk meeting KIK balik......babai..Take Care semua...

27 June 2011

GIGI BONGSU KEDUA

Baiklah,dengan ini penuh dengan rasa kesakitan,gigi bongsu ke dua telah tumbuh dengan jayanya di bahagian kanan sebelah bawah hujung sekali...


Rasanya toksah nak kata,sakit yang amat ya kawan-kawan...........ingin juga bertanya,adakah anda semua dah ditumbuhi gigi bongsu???


Gigi bongsu adalah gigi yang paling hujung kat kita punya gusi tu....kalau mengikut wikepedia begini:-




Gigi bongsu adalah gigi geraham ketiga yang muncul pada usia sekitar 18-30 tahun.
Gigi bongsu termasuk dalam kategori struktur vestigial, iaitu struktur yang fungsi awalnya menjadi hilang atau berkurangan selaras denganevolusi. Banyak ahli berpendapat bahawa perubahan jenis makanan pada manusia moden daripada mentah menjadi dimasak membuat makanan lebih lunak. Selain itu, pemeliharaan gigi moden mengalami kemajuan pesat. Akibatnya kerosakan pada gigi berkurang. Kehadiran gigi bungsu yang diperkirakan dapat membantu bila ada geraham lain yang tarikh menjadi tidak berguna, malah pada kebanyakan orang menjadi masalah.

Dan kesimpulannya tumbuh gigi bongsu adalah kesakitan yang amat,yang sakit gila..patutlah budak-budak kecik menanges bagai nak rak bila tumbuh gigi...berguling2 nanges...memang sakit gila..paham2 ar ni dah kali ke tiga selepas gigi bongsu pertama belah bawah bahagian atas kiri yang mengambil masa dekat setahun nak tumbuh..tumbuh sikit2 sampai kejap2 hilang,kejap2 sakit balik sampai lah dia tumbuh,dahla tumbuh menyenget pulak tuh...

Kemudian disusuli pula dengan gigi bongsu kedua belah bawah,bahagian kiri juga....itu dekat 6 bulan..sama gak..kejap sakit,pastu hilang..lepastu naik gigi sikit.pastu berhenti...dia nak main cak-cak pulak rupanya...bangun jer pagi tadi terasa sakit,amek lampu picit ha susah..sakit..huwaaaa....dan ini entry gigi bongsu eka dan yang ini pun sama termasuk yang ini juga..........

nah eka tunjuk gambar gigi bongsu tu tumbuh cemana

ya,yang ini paling sesuai dikaitkan dengan eka,
sebijik cani lah tumbuhnya mekar di dalam mulut,
nak pegi jumpa dentist takut gila....duhhhhhhhhhhhh


hah tengoklah kedudukan dia tumbuh,
tak dijangka tumbuh kat mana
ada setengah orang,gigi bongsu tumbuh memang tak sedar..
tau2 dah tumbuh dan tak sakit...
kita ni tumbuh gigi sampai demam!

hah ni sebijik eka punya
yang 3rd molar...sakit weh..........
huhuhuhuhu..nak kunyah pun adoi...

dan mula-mula nak tumbuh tu dia jadi begini


daging meliputi kawasan gigi nak tumbuh,
dia akan tumbuh secara perlahan-lahan..
mula-mula camni,lepastu nanti dia akan naik secara perlahan lahan,
gigi tu tumbuh sikit-sikit sampai terus keluar gigi itu
kira ibarat macam pokok nak tumbuh lah..
mula2 keluar tunas,tumbuh,membesar sampai keluar sempurna..
masa nak tumbuh tu ya sakit okeyyyyy


tumbuh banyak jenis....
nasibla korang dapat yang mana

satu jer kesimpulannya,sakit!




kalau dapat doktor macam ni gerenti lari dengan penuh 
rasa ketakutan..hahahahahaha

kesimpulannya,eka tengah merasa kesakitan sekarang ni..dah la keje banyak..tak dapat nak update banyak2...sedih...........................

Tolong doakan wisdom teeth atau gigi bongsu ini tumbuh dengan cepat dan jayanya...............

KAKAK Kebaya Kuning

Untuk makluman,eka tak punya kakak..Eka adalah kakak sulung daripada 3 orang adik beradik..Makanya tak pernah merasa ada kak,tak pernah merasa nak buli kakak,tak pernah merasa nak pinjam baju kakak,merasa nak keluar sama-sama dengan kakak,cerita-cerita dengan kakak dan sebagainya lah kan...

Makanya,eka punya adik yang badan tak sama saiz..eka tinggi dia rendah,dia kecik,eka besar sikit dari dia..baju dia saiz S,eka saiz M..mana nak sama..seluar pun tak boleh rembat seluar dia apatah lagi nak merembat baju dia..karang bila pakai sendat,ketat terbojol apa yang tak patut ditonjolkan....hee~

Jadi,eka hanya boleh menumpang kakak dengan kakak Apple... dengan dia eka boleh share macam2...dari pasal cintan cintun,pasal kerja waima pasal hal selendang hal baju pun berkongsi..



bes kan ada akak...kalau ada kaka,kita mesti kena buli..
sebab eka kan kaklong,jadi buli adik2 memang pejam mata ajerlah...hahaha



lagi2 kalau bergaduh dengan kakak,
boleh men tendang2,men sepak2,men lempang2..
sebab eka selalu gaduh men tendang2 ngan adik...hahaha



:)
di sini untungnya menjadi adik eka.
kerana adik eka boleh pinjam segala baju eka
(baju eka besar dia pakai takpe,koman2 sikit jer besar),
segala tudung eka,
shawl toksah cita,zaman dia belajar,selalu benar ghaib lesap entah kemana shawl,
rupanya dia pinjam tak bagitahu



kurang bersedia untuk menangkap gambar lagi..hehehe

dan untung adik eka bila beli perfume tak kena ngan hidung sampai
nak kembang kempis hidung,boleh bagi free tanpa sebarang cas kepada adik..
adik lelaki pulak seronok sebab eka belikan dia perfume
untuk wangi-wangi sebab boleh la mengurat perempuan..hahahahaha



tapi tak mengapalah,bersyukur juga dilahirkan sebagai kakak sulung,
menjadi cntoh kepada adik2,errkk layak ke jadi contoh...

terima kasih kerana sudi menjadi kakak eka....
paaaaaaaaaaaalingggg suka gambar ini sebab tah,tak tahu..hehehe

arr nak balik ni.kena buat sesuatu nie....nanti sambung balik cerita ni..banyak betul dugaan,mula-mula kunci laci lemari tertinggal kat opis,balik opis,dah sampai opis,tertinggal lak kunci laci opis yang mana kunci laci eka ada dalam laci opis..grrrr,balik rumah balik amek henbeg...pastu sampai umah,kunci laci almari kat rumah patah,dah patah tak leh bukak..grrrrrrrrrr lagi..geram tul.....nasib boleh jugak bukak


Kena Belanja di Senawang..........

Malam sabtu lepas,adalah malam yang penuh dengan kekenyangan..apple telah berbesar hati membelanja seluruh kaum keluarga beliau di Doll Tomyam,Senawang...yang kedai tomyam dia betul2 exit tol senawang dekat belah kanan..first time lah jejak kaki dekat doll tomyam tu..hahahaha..

Yelah,teman bukan selalu makan kat sana pun...... agenda makan-makan ni pun dirancang secara tak sengaja oleh apple menunaikan hajat dia katanya..nak belanja family makan bila dia dapat rezeki lebih..kebetulan rezeki di IJN,dan dia terus belanja semua......

Dan semenjak menjadi penulis blog,kamera dan tangan selalu sahaja memainkan peranan untuk menulis entry sehingga ditegur oleh apple yang menyuruh makan cepat jangan lambat2...terus terstop agenda mennagkap gambar..baik makan ye dak..hehehehe

Kebetulan kakak apple pun sama je ngan eka,suka tangkap gambar makanan..muehehehe........

Baik......


semua menanti dengan penuh sabar..
bila dah berkumpul macam2 diborakkan..
nasib lah diri ini dah kenal lama dengan semua family..
tak lah rasa kejanggalan disitu...hehehe.
cuma ada beberapa orang yang tak dapat menyertainya.
Kak Nurul dalam pantang,Kak Xana demam

dan baby2 kecik jadi tumpuan berlari2 seluruh restoran
dan boleh pulak mereka buat pertandingan menjerit sesama sendiri...
aiyarkk..hehehe


kelihatan bibik2 yang sangat baik dan sangat rajin..
itu bibik supat bertudung cekolat yang akan menjadi bibik 
kepada abang apple...hehehehe..

bibik supat tu baik sangat,
suka sembang ngn dia..

samalah ngan bibik kaklang yang baju kuning tu..
hehehehe..
kalau jumpa eka mesti sebut jengkol..
jawa mesti tahu..hehehe


errr makanan pertama sampai,
gemuk2 tembam2 tepung udang goreng tepung tu....
tapi eka makan berapa ketul jer pun..hehehe


sesi menyuap2 makanan memang disukai.hahaha
ini kakak apple bersamaan dengan anak sedara apple,Syakilla....
ni semua spontan lepas geget terus ngap..hahaha

eh eka mesti ada,tak kan tak ada adegan suap menyuap ni..muehehe


malu gila nak bukak mulut besar2,jadilah sekadar menggigit ujung ekor udang tu..
hahahaha..teruk ila nak suapkan dekat eka...hehe


yeyyy ini bertiga toksah kata,
memang geng GIGAM
gila gambo,kalau buleh semua kenangan nak diabadikan.....
hehehehe

dan dibelakang berbaju oren tu bagai buah oren,
apple yang malu-malu segan-segan nak pandang....hehehehehe


makanan pun sampai.ikan ini dibawa oleh ayah apple,kedai tu masakkan jer..
sedap jugaklah masakan dia..tapi kalau orang yang belanja,
semua jadi sedap ye dak...hehehe


dan air ini lah yang membuatkan eka kembung perut...
dan akhirnya perut jadi sebu bila segala jenis air epal hijau,air oren,air pengantin
disumbat disedur menggunakan straw hingga perut kembung...

nasib bawak gaviscon sachet yang menjadi penyelamat keadaan.........
makannan penuh terhidang segala telur dadar,tomyam,sup ekor,(tak makan),
kangkung goreng,bla bla bla..
lauk biasa kalau singgah makan menjamu selera di kedai tom yam lah kan

Akhir kata,terima kasih buat apple tersayang kerana sudi menjemput eka bersama-sama meraikan majlis yang dibuat secara tak sengaja ini....................

Dan semoga rezeki bertambah baik serta kita dapat menjayakan misi kita setahun dua lagi..hehehe..sekian,terima kasih susi baca..eka sibuk sikit buat KIK....


Copyright © 2012 | Reserved to Belog Cik Eka | Design By Kay SBK