05 March 2012

Hai semua!!!

Assalamualaikum... amboi lamanya tak updated.....sebab utama tak update ialah

* Broadband kena potong...wihuuuuuuuuuuuuu....
padan muka... baru harini terhegeh-hegeh nak bayo bil... 
iskkk iskkk iskk

Kalau dah takde broadbang,arr cenggane nak update blog pulak kan....

Lepastu sibuknye mak ai..macam-macam hal nak kena buat..pung pang pung pang baru la ingat tak bayor...komputer baru dekat meja saya tu pulak ade masalah tak boleh connect internet..lepasni baru ada masa nak try tekan-tekan kot mau elok...

Sabtu baru ni pegi cari barang untuk hantaran..hadoi serius memang letih gila cari barang... kaki sampai lenguh..padahal barang nyer takdelah banyak mana...setakat yang asas je semua.Ingat kan senang lah nak cari yang sesuai,asal pilih kasut takde saiz,asal pilih yang berkenan,warna lain takde...

akhirnya,untuk saya,kasut dan beg beli warna brown/camel...

Tu pun apple yang perasan,cantik katanya....

Tapi,masa beli belah tu,apple yang nampak excited...seronok tengok dia kelam kabut nak cari barang...sebenarnya saya ade buat satu note book...nota kecil yang didalamnya semua persiapan tentang majlis pertama ini..lagi 2 bulan je rupanya... esok dah jadi 1 bulan lebih..

Jadinya dia selalu tanya,eh barang apa lagi eh...

ada lagi tak yang tak cukup..

bila dah selesai,hah monung ekau....haha...


dia cari barang senang je... cepat je jumpe.

kalau haku ni,adohai letih sikit kot..
ade je tak kenan kat mata..hihi...


sebenarnya kalau bab tunang,nikah,kahwin ni buat awal-awal lagi bagus sebenarnya...beli barang awal-awal,plan siap-siap..yelah,untuk majlis saya ni pun terpaksa diawalkan atas sebab-sebab tertentu...kalau tak kan nak buat lambat sikit..Bulan 6 gitu...jadinya agak kelam kabut sikit walaupun rasa macam lama lagi...

Untuk barang hantaran,malas nak fikir banyak dah..asasnye dah beli..lagi sikit-sikit je...

Pelik betol yang cakap,alah awal lagi...
ha ah banyak la awal,abes kalau majlis 5hb 5,tak kan 15 hb 4 baru sibuk nak beli barang...tak siap kang naya jer...baik siap awal.senang tak payah nak fikir teruk-teruk lagi......

okey,tu je untuk hari ini..balik kang baru ade hati nak bayo bil broadband..hikhikhikhikhik....tak tahan meno takde tenet..hikssssssssssss




6 comments:

Mr feckry said...

wa dulu pun last minit juga

NIZAM said...

Haik Cik Eka. nanti name blog ni kena tukar la jadi blog Pn Eka kan? hehe

:))

! Belog She Alai ! said...

waa...cik eka...er pun terasa mcm mana perasaan cik eka...wedding cik eka bula 5 yea..er pulak bulan 6...tp persiapan apax pun belum ada..adoi!~..anyway..er doakan semoga cik eka n bakal hsbnd bebahagia dunia akhirat..n smoga smuanya berjalan lancar..amin :D

! Belog She Alai ! said...
This comment has been removed by the author.
Atiah Zainal said...

Dah nak kwen dah dia. Ni yg rasa nak kawen ni. hmmm.

iedaurora said...

baik buat preration awal2 baru perfect ^_^