13 March 2012

Ikat Ketat-Ketat Biar Padat !

*entry terpublish sendiri..memang dekat opis,takde mase nak updated blog..semalam je dah kena ganti orang mesyuarat.... hemmmm


Hari ini,saya telah membuat sesuatu....

dekat meja saya.... pen tu dah memang kena ikat...tu si stapler tu,asyik 'berjalan' je kejenyer...sabo ye la...kadang-kadang kalau nak cepat,memang saje je benda alah ni nak menghilangkan dirinya...

dah tu,ape lagi..

ikat dia!

tambat dia!

dulu,pakai slogan ini

'Siapa dah pakai,sila pulang balik'

sekarang,dah tak relevan lagi slogan tu,kena guna ini

'Siapa nak pakai,meh datang sini'

bukan lah kedekut ke apa,cuma nak memastikan tak hilang....sekarang ni eka kadang-kadang buat kerja,sambil berdiri..semua nak cepat...kalau makan kat opis,baru dua tiga sudu nasik lemak,dah ada yang mintak tolong cari ape-ape dokumen... ha,menggagau la kadang-kadang buat kerja..hehe

sapa buat macam ni jugak?? sila angkat tangan...!! hehehe

21 comments:

mas saari said...

tak buat macam ni sbb sorang2 je kat bilik ni, takde sape dtg pinjam pun...heheheee

Liyana said...

mase keje kaunter dulu mmg kena buat camni sbb tu la... pen asik berjalan... hoho

syakey said...

haha. mmg, akan slalu aje hilang. elok sgt la idea ni. XD

mizzkechique said...

akak punye puncher smpi skang xjmpa.. spesis tgn gtl la ni yg amik..

[ wanni ] said...

siap ikat dan tambat tu~ hihi.. wani selalu lekat nama dekat pen sume tu, setakat ni tak hilang lagi.. :D

faiz fakhirin said...

ni mesti kes pen slalu kena curik...hahaha

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Amboii sampai cenggitu yong tambat..yela eka dorg nih mana jenis pakai nak pulang balik stress je time nak guna takde..idea bernas nih bole buat jugak hehehe

NenetPenne (NP) said...

jangan ada yang kreatif pi potong tali tu sudah lah yer... :)

NIZAM said...

kreatif. bagus2. org kekadang main amek je tak reti nk hantar.

Meet Uncle Haire said...

tambah satu lagi slogannn

"dah hilangkan, sila ganti balik"

haha..save duit

! Shealai Diaries ! said...

heheheh....bagus ikat kan...nanti bila nak guna senang...tak tercarix...

aLieF si Muncung ManiS said...

hahaha...kalau dah ada bf or suami nanti,,ikat ketat2 juga taw..nanti lari..haha..gurau je

Mr feckry said...

perkara biasa belaku kat opis

HeNRieTTa JoSe said...

btl2...nak2 kalu kite away from opis...blk jew....semua benda alah kt atas meja tu berjalan dan ada yang smpai menghilangkan diri...sangat tensen....

zOeY zAu YaH said...

haha tindakan yg bijak.

Cik Eka said...

kak mas.untungla duk sorang..eka duduk meja sorang tapi keliling keliling ramai orang..hehehehe

Cik Eka said...

liyana..dulu duduk kaunter pun sama jugak cenggini..hehehe...

ni dah duduk sorang pun open jugak,kena buat gini

Cik Eka said...

syakey..ha ah.benda2 ni selalu hilang..ingat nak beli stapler paling beso kalau hilang lg pasni..hahah

Cik Eka said...

kak tinot kocik..hehehe..beli la baru...hihihi

Cik Eka said...

wannie.letak nama pun kekadang bleh hilang gak..hehehe

Cik Eka said...

faiz..hahaha..ha ah memang pun...asyik ilang ajer