07 March 2012

Tiada Wordless Wednesday

Assalamualaikum..sedihnya la bila jarang sangat nak update kat sini.Eka sibuk sangat.huhuhu.setiap hari kerja ada je..dah la selalu je lupa letak barang kat mana.nak kuatkan balik memori yang selalu sangat lupa ni.

Kadang-kadang boleh tersasul masa sibuk,cari stapler.kehulu kehilir,rupanya stapler kat tangan je pun.hahaha

pelik betul..

kadang-kadang cari handphone letak kat mana,jenuh jugakla misscall handphone sendiri..kadang-kadang terfikir,aduhai berubahnya tugasan setiap hari..orang lain ada satu meja,saya ada dua meja! nasib takde dua pakwe...pagi macam biasa buat tugas hakiki,petang tugas lain pulak..ni semalam boss suruh buat aktiviti..iaitu 'gotong beroyong'.

tapi tak dapat nak laksana sekarang.sebab tunggu kabinet eka yang baru sampai,baru arrange balik layout baru kat opis.boss ada tanya,selesa ke tempat sekarang,selesa la..depan bilik boss lagi..hua hua hua...hehe..dulu duduk dekat dengan kaunter hadapan,senang nak jenguk orang dan bersembang..haha

sekarang lagi tenang sikit,dan aman.Alhamdulillah.selesa.kemudian,eka dapat sebiji PC baru.nipis gitu,printer pun baru..eh semua baru.Syukur,Alhamdulillah.terima kasih boss sebab luluskan pembelian dan Kakak Pengurus Akaun yang membelinyer.boleh buat kerja dengan tenang.PC baru tu,eka offer dekat 'opismet' yang lain kalau nak guna,datang je tempat eka.eka tak kisah.dah macam harta bersama,harus dikongsi.barula best...

dan memang banyak perkara yang berlalu seminggu dua ni.semuanya mematangkan fikiran,dan mematangkan perbuatan dan tak nak cepat melatah.Alhamdulillah sahaja yang mampu diucapkan.Semua yang terjadi tu kadang-kadang kita tak boleh nak elak dan kita tak boleh nak mengawal orang daripada berfikiran dan berprasangka buruk terhadap diri kita walaupun nawaitu kita langsung tak terfikir macamtu.sedih memang sedih.Tapi,takpe.

sekarang ni petang je musim hujan,asal tengahari panas,bila petang hujan,dah petang,tentu lapor.jadinya biskut oat jadi pilihan hati.manalah badan tak makin naik.Alhamdulillah,berat badan semakin normal..bangkit dari sakit,makan jaga gila,kadang-kadang terbabas jugak..hakhakhak....



minum petang tadi....
ni adalah biskut pilihan saya!! 
apple Jacobs pun sedap,tapi ini lagi sedap!
dan macam biasa MILO kosong tanpa gula dan susu...

ditangkap menggunakan Samsung Y,dan application Lomo Camera
dari Android Market..Free je..hahaha

*kita suka gambar yang nampak klasik gini..like like............



No comments: