04 April 2012

Jalan -Jalan Melaka.

Assalamualaikum semua.Hai hai hai hai,saya kembali bersiaran setelah dua hari cuti berbelog.hehe.Padahal memang selalu tak setia dengan blog kan sejak dua menjak ni.

saya baru balik Melaka !!!!!!!!!!!!

Melaka best!! ehehehehe

Pergi Melaka dengan tujuan kerja,dah abes meeting pe sumer,ape lagik!!!!!!!!!!!!!!!! 
kite jenjalan lah.hehe.sebab tu meeting habis awal.Yippie.

Harini eka nak cerita pasal Hotel je.Nak review hotel supaya dapat jadi panduan buat sesiapa yang nak pergi bercuti ke Melaka.Hotel ni memang selesa dan paling penting,sangat dekat dengan tempat-tempat menarik kat Melaka.Jalan kaki je nak pergi tau.Kalau malas jalan,amek la beca.banyak beca cecantik ada.Pilih je.Nak yang sound berdegup kencang,pilih yang speaker dia besar.Boleh dengar lagu Katy Perry..hehe

Hotel dia namanya Hotel Seri Costa.

Hotel Seri Costa 
Jalan PM 8,
Plaza Mahkota,
75000 Melaka.

Tel : 06-281 6666 
Fax : 06-2864 931

gambar-gambar dalam ni semua eka tangkap menggunakan Handphone je.Handphone Samsung Y tu je saya mampu.hehe.Guna mood Lomo Effect yang didownload dari android market jer.


ni Lobby Hotel dia,memang senang je nak cari tempat ni.
harga pun okey.Untuk Twin Sharing Bed cuma RM 135.00 
kalau sekali dengan pakej seminar/kursus/mesyuarat sekali dengan minum petang
dalam RM 30.00/pax


suka pulak nengok benda alah ni.
siap ada bunga teratai tipu lagi...cantik.hehe


ni trademark Seri Costa


dekorasi dalam ruang Lobby hotel


Lobby Hotel


ni bilik dia.Selesa.
dalam dia semua antik.


meja dia ni cantik kan


almari.Besar.nak main nyorok dalam ni pun boleh.
hehehehehe


Bilik air dia.
Paling suka pintu bilik air dia.
sliding kayu.memang nampak antik betul la.
dan besar.Nak baring dalam bilik air pon boleh.
hehehe


lahai makcik ni,
nak bergambar jugak.
dah ler boncet!! hahahahaha

kak tina kecik jangan jeles ai pakai dress ni,
kalau ada nanti ai tolong belikan tau..hehehe


ni view dia dari dalam bilik hotel

nun dekat dengan menara taming sari
dekat dengan tempat cenderahati ape ke nama dia,bazar samudera tak silap
dekat dengan kapal samudera
dekat dengan Melaka Rivercruise
dekat dengan Mahkota Parade
dekat dengan Dataran Pahlawan (shopping) best!!

semua jalan kaki je tauuuuuuuuuuuuuu!


tengah memikio nak jalan mana ni lepas ni..kehkehkeh


dalam bilik pun sempat posing tu..keh keh keh...

Lepas ni eka letak gambar jenjalan pulak yer.Ingat lagi,dedulu asal ade je rombongan sekolah ke tadika ke,ke Melaka lah kiter..hehehe.Lepasni nak pergi Melaka lagi nak jalan kat Taman Rama-Rama ke,Taman Buaya ke.

hehehehe

10 comments:

mizzkechique said...

jeles tgk eka pakai dress tu.. huwaaaaaa

Ihsan Arifin said...

tak payah menyorok dalam almari tu.
bole nampak. jarang kot :)

pena rozie said...

cantik la dress tu...

Syazwan Che Deraman said...

seronoknya dia.

nanti boleh jalan jalan..
wan tak pernah sampai melaka lagi.

ILA SYAMILA ♥♥ said...

aih bila la kita nak sampai melaka. dah dekat dah. sampai tak jugak. :(

lisa said...

dulu pernah pergi melaka tp tak jumpa pun hotel ni..hotel baru ye sis? hm anyway, sis cantik ! :)

IEQAH said...

alamakkk..jejalan tak hajak..takpaa pasnii lehh p melaka tidoqq sini..
dpt komision dak?? hwehehe

Pokok Manggis Depan Rumah said...

wah best nye pegi melaka..
pegi masuk dlm a famosa tak?
pegi sana baru rasa mai Melaka
Pokok Manggis Depan Rumah

;> said...

Cantik-cantik gambar pi Melaka.Kalau tengah mencari tempat penginapan di Melaka.Boleh cuba homestay ni;
http://annurlodgemelaka.blogspot.com/

Brother Bear said...

Thank you for sharing jalan2 melaka. Memang ada plan nak bercuti di Melaka bulan Dec nie.
Untuk di sharekan tips menurunkan berat badan