28 April 2012

Kenduri Kahwin

Assalamualaikum.Naik bosan pulak bukak FB je cite pasal tu.Lantak diaorang la..janji negara Malaysia ni aman damai makmur sejahtera.Tadi tengahari pergi kenduri kahwin anak seorang pegawai kat pejabat.Anak sulung dia.Tapi alamak susahnya nak tangkap gambar pengantin.Penuh sangat kat depan tu.hehehe..Ambik berkat jela..hihi.

Teh Safina a.k.a Practikal Student yang dah jadi kawan tanya saya masa tengah makan..

'Eka,ko tak rasa apa-apa ke pergi rumah orang kahwin?'

eh mestila..nak kahwin jugak..hahaha

Masa pergi tadi,pakai baju merah.Tak sangka pulak datang je,belah pengantin lelaki dan perempuan semua tema warna merah.Kenduri tadi sekaligus dengan belah lelaki dan perempuan.Satu tempat je pun.hehehe.


Ni Dahlia Asyura.Anak bongsu Pegawai tu.
nampak je saya,kemain dia salam,peluk.hehehe
comel je dia kata baju warna sama.
AKU NAMPAK BERISI LA


Ni cenderahati yang ada dalam beg kertas tu.
Yang bestnya ada sagun!
tau sagun tak?
Yang tepung beras,kelapa,gula dan garam
dalam bentuk serbuk.Memang sedap.Teringat dulu-dulu,
selalu makan ni,hehehe


p/s: lagi seminggu..7 hari lagi..arr debar



18 comments:

ciksengeh :D said...

wah ! banyaknye cenderahati die :D

Syazwan Che Deraman said...

seronaknya tengok orang kahwin..
uhuhuhuh.

eka pun tak lama lagi tu.

hehehe

aima said...

x pernah lagi jumpa kenduri bg sagun...

Ardini Izzati said...

Cik Eka lawa :)

Adylia Qarissa said...

1st time lihat orang bagi sagun..unik!!

Umie Artoqiemie said...

wahhhh. kawen cepat2 k haha

NOOR FATIN said...

sagun besttt! jarangg org bagi time kawinn!

Nana said...

lagi seminggu ada ape?
huhu..
by the way,sagun sedap!

Encik Atan said...

tetibe mcm nk pakai baju mlayu kaler merah pulak...haha

Khuzrin Kamarudin said...

Apa yang debar-debar lagi 7 hari tu? (-_-")

Pelangi Mulus said...

Comel pulak trngok cik eka ni...he..he muka berseri2..

Cik Siti Hajar said...

lama tak makan sagun tu....

Niza Romli said...

tak lama dah turn eka..sabaq nah..hehe

Atiqah Wadiah said...

sagun!!tau2..lama dh x mkn..hoho

ainraus said...

wahhh. lama dah cari. macam mana nak follow blog awak cik eka?

Nafisah Ruslan said...

mmg suka pergi umah org kawen, macam2 boleh dapat.. heee

mYrA WorLd said...

Post iklan

Nak cari dewan murah di shah alam?
Bole call 0129264572.

mYrA WorLd said...

Buat iklan skit yer....tq

Nak dewan untuk majlis kawin yang murah di shah alam?
Boleh call 0129264572

Copyright © 2012 | Reserved to Belog Cik Eka | Design By Kay SBK