10 April 2012

Lagi Jalan-Jalan ke Melaka

Assalamualaikum.harini nak updated pasal melaka lagi la..kihkihkih.Haritu tak sempat nak updated sebab malas dan juga busy.harini agak relaks sebab ramai takde kat opis.Jadinya bosan je takde sapa nak menyembang.dari tadi asyik mengunyah wafer loacker.

Meh kita jalan ke Melaka harini!

Ini adalah Menara Taming Sari.Masuk dalam RM 10.00 je kalau tunjuk My Kad.Eh sepuluh rasanya.Lupa.hehe



tinggi kan.Tapi bila turun adeh pening.sebab tak duduk diam kot..haha
haritu naik malam,tak pening pulak.Bila siang pening pulak kepala.


ni Melaka Duck Tour.
kenderaan Amfibia/dua alam.
boleh masuk laut pastu naik balik.
harga tak tau tapi penah baca.dalam RM 30.00 + +


semua tengok menara.gayat ke?? tak kan? hehehe


dari atas


atas menara taming sari


hoho..sempat lagi menyeposing kat atas tu.kihkih


Beca!
dihias indah..cantiknyerrrrr


kemudian kita naik pulak boat.
Melaka River Cruise
ni pun dah dua kali naik.Masa hari HPPNK 2010 kat MITC Ayer Keroh tu,
penah naik dah.Malam masa tu.Syok juga.ni naik petang.hehe


banyak grafitti kat sekeliling bangunan tu
harga tiket RM 10.00 kalau tunjuk My Kad


nice


nice jugak! identiti Malaysia..
love Malaysia


terpegun tengok kiri kanan semua cantik


ada restoran juga disepanjang jalan sungai ini.
nak pegi Venice tak mampu,ni Venice Malaysia.hehehe


cantik kan jambatan ni


Melaka River Cruise


ni pulak pemandangan dari atas boat
naik boat ni semua lagu identiti Malaysia


nak naik beca!
tapi tak dapat disebabkan jarak perjalanan alahai dekat semua.


suka beca ni..hehehe


ada dalam 3 ke 4 jambatan semasa menyelusuri Sungai ni


ole - ole dari Melaka.jangan lupa beli sagun bakar,belacan,
cencalok dan dodol melaka.
nyum sedap!

p/s: Nanti nak Honeymoon kat Melaka lah bila dah kawen nanti..opssssssssss.. :p
tapi Melaka ni banyak tempat menarik jugak.Cuma tak pergi A Famosa je..huhu.nak sangat ke sana.Kali terakhir pergi masa Darjah 3.Gila tak lama.hehehe




10 comments:

mas saari said...

dah lain melaka sekarang.. lama dah tak pi sana!

Arai Lekir said...

kalau honeymoon pergi tempat mcm ni seronok jugak...

hazanis said...

minggu lepas ada gi melaka gak..:P

p/s:follow sini..:)

Prince of Noob said...

alamak cik eka awak ni cute sangat lah... jadik awek saya leh huhuhuhu

noob

Mr feckry said...

rindu kat kampung gua tu

ayienz said...

melaka mmg best... :)

azalia hjsalleh said...

dh lama x ke melaka =((

azalia hjsalleh said...

dh lama x pegi melaka..
best pulak tgk skrg

Cinta Sekuntum said...

cantik sungguh Melaka...terpesona saya...teringin la nak p sana...

Cinta Sekuntum said...

cantik la Melaka...terpesona saya nak p sana...

Copyright © 2012 | Reserved to Belog Cik Eka | Design By Kay SBK