02 April 2012

Warna Kegemaran vs Rumah Sukan

Assalamualaikum.
Macam biasa,ini entry terpublish sendiri.Mungkin sekarang ni eka tengah OTW nak ke Melaka atas urusan kerja dan berjalan sekali.hehe.

Dan,harini nak cerita pasal warna kegemaran dan warna rumah sukan.Berkait rapat rupanya.Teringat dulu-dulu,rumah sukan ada empat warna je.Biru,Merah,Kuning dan Hijau.Eka pernah dapat duduk rumah Hijau dan Biru sahaja tau.Kenapalah takde rumah ungu ke pink ke.wuwuwuwu.

Warna rumah sukan masa kita sekolah dulu tu mempengaruhi jugak kotnya bila bab nak memilih warna bila diri dah tuhek ni..hahahahahaha.

Disini nak tempek satu situasi di sebuah kedai.

Ala,macam sebuah pusat tu,ada kedai yang berderet-deret.macam Pusat Sehenti tu..

Kat mana eh?? kehkehkeh

watak utama,seorang lelaki,seorang perempuan dan beberapa ahli keluarga.


kalau ke kedai-kedai disana,mesti ada amaran tau.
jadi,sila ikut arahan.Jangan menyepah.
Kalau guna troli,sila letak kembali di tempat asalnya.
jangan letak merata-rata.Tak elok.

Maaf,tidak boleh menangkap gambar disini

No Camera

Tidak boleh membawa makanan dan minuman

Jangan sentuh,jika pecah sila bayar

Jangan tarik,jika mahu,sila panggil staff kami

Jangan buka bungkusan plastik,kalau tidak,sila bayar

*kau nampak amaran tu semua? dah tu sila la jangan pegang,lalu tengok jela.haha

Lepastu si perempuan keluar kejap ambik angin.Letih pulak rasanya ditambah dengan kerambangan biji mata melihat semua benda cantik.Nasib baik lah barang belah perempuan,perempuan dah beli siap-siap.Jadinya rambang biji mata dapat dikawal.

Syabas buatnya ! eh? haha

~ ~ ~ ~ ~ ~

pening lah nak pilih warna apa..

ala jangan lah pening,mintaklah pendapat kakak-kakak ipar awak.hehe

dah 15 minit berlalu.

awak dah pilih warna apa?

dah,kuning.

awak memang suka kuning ke? 

a ah,rumah sukan masa sekolah dulu warna kuning. 
sambil sengih-sengih

terus dua-dua ketawa..ahahahahaha

Bahagia.

Kalau bab menyakat,memang suka sangat lah dia.Muka selamba je,tapi bila menyakat,kadang-kadang rasa nak menangis.haha.


* tak sabar nak tengok hasilnya.

p/s: adoi letih betul bermusafir.




6 comments:

Mr feckry said...

rumah sukan warna merah

mizzkechique said...

gigihnye dia.. hehe..

Qyla Aqilah said...

http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

The pit stop of fashion lovers. We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. Various colors, designs, popular fashions, and textiles custom-made for you to bring colours in your life

Farah Shamsudin said...

Eka syg, gigihnya awak kan..
lame sangat dah tak singgah sini.. sangat bz skang dear..

farah rumah sukan ijau..:)

lisa said...

banyak sangat warning2 kat kedai tu, haha tp adatlah kan. :)
lisa punya rumah warna ungu. hehe jeles tak! :)

Namee Roslan said...

hihih...warna namee paling suka biru n merah !! sebab 2 color tu je yang padan dengan namee. teheee :)