31 May 2012

Kamus Nogori Sombilan

Saya perlu belajar Bahasa ini.Bakal menjadi bahasa saya jugak lepasni..muahahaha..tapi sebenonyer,dah paham dah pun sikit-sikit.Tapi takdelah faham semuanya..hehehehehe

Semalam saya bukak FB,ada kawan saya post satu gambar.Kamus N9


credit gambar dari blog ini (AyamPenyek)
tq

uii,buek po tuuuuu

dulu ada orang penah kata kat eka..

'duduk ontok-ontok kek sini'

pelik je sebab tak faham,upo eh ontok-ontok tu diam..
duduk diam-diam  makno eh....

hehehehe


16 comments:

eiela said...

haha selamat belajar ye cik eka.

Ardini Izzati said...

Menarik je dialek nogori ni ya :)

Ardini Izzati said...

Menarik je dialek nogori ni ya :)

al-lavendari said...

makngahnya orang perlis .. sampai sekarang dia tak pandai cakap nogori .. pakngah pun tak pandai cakap perlis. hehe

pwincess Lov3y dOv3y said...

nak kena amek masa nak paham dialek mereka niey..hehe

ciksengeh :D said...

alahai .. kene pi kursus baru faham bhs ni .. susah beno laa .. hehe ^^

amirul ilham said...

nice blog ....good blog....blogwalking come back

amranaiman said...

:) bopren org n9 le tew.. haha mekasih credit :)

Sayidah Nafisah Ruslan said...

sey orang kelantan tapi notap kek somban.. kok ado lah nak belajar, meh blaja sesamo.. hehe

MizzTina said...

homaiiiii..semua lain!!!

BisMi Aishah said...

hah betul laa tue...

sy org n9 heee ;)

onie said...

ekekekekekeke.... onie paling tak reti bahasa nogori....

imanina zahri said...

belajar banyak bahasa tuh bagus cik eka...ngeh3....luas pandangan....

http://sayasukamakanbiskut.blogspot.com

saya budak baru.... :) perlukan tunjuk ajar...

TALKaLOT said...

hi.. org seremban ke? i org seremban gak. but sepatah haram pon x tau ckp negeri.. klu sy ckp bunyi pelik.. hehehehe

Cik Eka said...

@amranaiman

ahak..bakal somi org sana

anak_malaysia said...

alangkah baiknya ada alat terjemah loghat Melayu di Internet... atau mungkin sey boleh buek sendighi...