20 June 2012

Tudung Bawal

Anda selalu memakai tudung bawal???

Adakah anda selalu memuncungkan mulut sambil meniup fuhhh fuhhh sambil muncung dihalakan ke atas untuk membetulkan tudung anda??

Anda memakai selendang yang mudah digunakan tanpa perlu memikirkan tudung herot-herot?

Anda pernah (seperti saya) mengambil sebatang lilin,lalu disapu ke tudung dan on kan seterika anda  untuk mendapatkan effect muncung apabila memakai tudung bawal???

*teringat zaman sekolah dulu..hahaha...siap amek kertas lutsinar saiz A4 tu,pastu potong tiga,jadi awning pembulat tudung..hahaha

nah,penyelesaiannye.Dah lama tau dah,tapi sengaja nak cerita.kikikiki.Beli sebotol ajer dulu,nak menerai lah kengkununnyer...Walaupun tudung tak payah gosok,yakni tudung berawning berlambak di pasaran,tapi,tudung bawal ni sesekali pakai cantik pulak.Lagi-lagi sekarang kebangkitan tudung bawal!!! banyak tudung bawal manik-manik.sulam-sulam atas kepala macam pakai cekak..macam-macam jenis hiasan ada atas kepala...hehehe

nah,guna ini.semburkan ajer


serius saya baru je beli benda alah ni sempena saya nak beralih ke tudung bawal..kihkihkih
orang lain dah beli banyak botol.ai sebotol je baru...ahahaha..kesian yerrr
caranya spray la kat bahagian yang atas tu,kemudian,gosok dengan iron.
jangan lupa on kan iron tu.hehe


kesannya........................................

beginila jadinya...
comel tak?? eh tak tak

muncung tak?? ekekekekeke


maka,lepas ni bole la beli bawal macam-macam kaler..
one tone ke,dual tone,three tone,rainbow ke..
sebab makin yakin dengan sembor-sembor ni...

kikikiki



6 comments:

MizzTina said...

sowi..ai xperlukan ia.. *kerek* hahaha

Twinx said...

dulu selalu guna benda ni bila nak pakai tudung bawal..lagi puas hati drpd guna lilin:)

Asmara said...

Fungsi dia utk keraskan tudung tu ye? Jakun x tau prkmbangan terkini kt msia. Dulu dtg sini masih glamer dgn bawal. Hehe..

siti kektus said...

kite guna perisa lemon. :D

nur amalina athman said...

guna gak yg tuu..tapi kdg2 tak jadi elok gak tudung bawal tuu..hehe

Sayidah Nafisah Ruslan said...

trend betul tudung bawal sekarang ni kan?
saya nak try lah pakai spray ni nanti.. xdelah gaduh nak betulkan tudung time nak g kelas..hee

Copyright © 2012 | Reserved to Belog Cik Eka | Design By Kay SBK