26 September 2012

Sayang - SHAE

Pagi-pagi,dalam kereta housemates,dia pasang Suria FM.Pagi ni lagu nostalgia dah keluor.Lagu kumpulan NICO tu.Yang lirik dia bukalah jendela,jendela asmara,tajuknya Untukmu Sayang.(ni pun baru je aku google masa dengar lagu ni.muahahaha.. langsung tak ingat tajuk)

Bila dengar je kumpulan Nico,mesti duk teringat kenangan lama,makcik eka,makcik sue namanya,masa dia sekolah menengah,eka sekolah rendah.dia kemain punya suka kumpulan Nico,memalam dia pasang walkman,satu cucuk telinga dia,satu cucuk telinga eka,kami dengar lagu Nico sama-sama. Hahaha.

pastu lagu nico yang 'aku nico nak cerita,cerita rappers muda di kota,umur muda nak bercinta'
itu lagi fofuler... hehehe

Sambung semula cerita,dah lepas lagu nico,keluar pulak lagu catchy,sayang,sayang.Eh sedap pulak lagu ni,pe lagi,amek henpon,google je lirik dia sikit.. 'Sayang dengarlah permintaanku'..Sekali keluar nama Shae-Sayang.

Waaa lagu ini rupanya.hihihihi.

Sedap kot.

Korang,kalau nak cari lagu,tak tau tajuk,takpe,google je lirik yang ingat sikit tu,mesti ade yang sangkut.muahahaha..tu la cara eka nak tau lagu berkumandang tu lagu apa.Dan-dan tu cari.

nah,korang cer dengor... 




lirik dia sekali eka bagi.

lawa pulak Shae ni,kacukan Indonesia dan Inggeris.

Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu


Hujan pulak bagi ni,tido syok ni..muahahahahahaha...



10 comments:

MizzTina said...

hehehe..lama dh akak buat entry ni.. best kan lagu dia..

Cik Eka said...

kak tina,5 hari lepas kan...

eka google lagu ni pun kluar blog akak..muahahahaha

MéuzAngelo™ XXIII said...

kumpulan Nico? saya tau lagu Inilah Nasibku.. bile dgr skrg ni rse lawak pulak.. plus kalau tgk video clip dia.. hahaha

Nico - Inilah Nasibku

zulhilmi tempoyak said...

ok. not bad. tp ptt duet la lagu ni rsnya..

cehh.. pandai pulak eden ni.. ;p

pinky said...

tak pnh dgr lg lagu ni...=)

Dkna Abza said...

pernah dengar tapi separauh jer la..hihii..kene download lagu nie..

ainraus said...

first time nih dgr lagu ni kat sini. :)

najihahfara said...

catchy je kan lagu dy

SAR said...

hihi lagunya comel. lirik dia pun. full of meaning lah bagi yang berpasangan :)

gary said...

Nico, nama yang cukup popular tahun 1993. Zaman ni saya pakai CD kat leher. Muahhahaha