03 October 2012

Mashuuuuuuuu


Ini anak-anak buah tunang saya.

Dari kiri Hariz,Raziq dan Balqis

semasa kenduri Hayfa hari Sabtu lepas.

Saya takde anak buah sendiri,sebab saya kan sulung,
tapi anak-anak buah tunang saya,
bakal menjadi anak buah saya jugak.kihkihkih.

yang bestnya,saya dah dipanggil 'mashuuuuuuuuuu' oleh mereka..Tak tau sapa ajar.

kelam kabut panggil saya sewaktu mereka nampak pashuu mereka baru sampai.Dia datang lewat sebab pegi lapor diri,dia dah jadi student separuh masa dah.hehe

'mashuuuuu,pashuuu dah campai mashuuuu'

hehe.

dan yang menariknya,akan ada dua mashuuu,
dan dua pashuuuuu dalam keluarga tunang saya..

Elokla tu,dalam family saya nanti,saya akan dipanggil Maklong...

p/s : malam tadi tengok 'Keluarga Iskandar' kat Prima.Menarik la cite tu,kelakar gila pulak tu.Suka tengok panggilan-panggilan dalam tu,perfect.

Abg Long,Kak Ngah,Abg Teh,Acu..

macam keluarga eka jugak.lagi ada nama panggilan yang pelik-pelik... hehehehehehe
ada maklos,ada makla.ada paklos dan ada jugak pakla..ada juga makder dan pakder..eceh cam bunyi lawak ke der.... hehehehe





16 comments:

cik nana said...

mashuuuu ! hehe comel nyeee.

MizzTina said...

comel je panggil mashuuu.. ehehehe

Mr feckry said...

dah jarang dengar orang dapat gelaran kak uda

Pokok Manggis Depan Rumah said...

comel2 semua nye..

zulhilmi tempoyak said...

yg awek sorang tu single x lg..?? ;p

Syafinaz Razak said...

harizzzz...
sume comey2x...
^_^

:: Riri-Fatieha ::~ said...

hehe samela.. kt rmh en tunang kita pn anak buah dia dh start pnggil maksu.. and me juga yg sulung :)

Namee Roslan said...

tomeyyy...namee takde orang pun panggil gitu. sedih.sobs sobs. hehe

Cik Eka said...

@cik nana

comel kan..hehehehehe

mashuu

Cik Eka said...

@MizzTina

mashuu dia comel tak?? hakhak

Cik Eka said...

@Mr feckry

a ah
dalam family eka,mak de ada

Cik Eka said...

@Pokok Manggis Depan Rumah a ah semua comel..hehe

Cik Eka said...

@zulhilmi tempoyak

hahaha..mestila single.anak mak ngan apak die.. hehehe

Cik Eka said...

@Syafinaz Razak

hehehehe comel kan

Cik Eka said...

@:: Riri-Fatieha ::~

hehehehe samelah kita riri..x sangka akan jadi mashuuu

Cik Eka said...

@Namee Roslan

namee nanti anak2 buah isham panggil apa