11 October 2012

Tips Parking Kereta

Ni bukan tips cara camna nak parking kete tau.Maklumlah eka tak pandai drive,masih dalam proses.Dan masih lagi menumpang.Duduk sebelah pemandu atau dibelakang. ehe

Saja nak bagi tips ni,dan eka mempraktikkannyer...Dan sangat sesuai kalau memparking kereta di pusat beli belah besar yang banyak basement tu.Kadang ingat warna jer macam kat Sogo,tapi setengah tak ingat warna dah.hahaha

Itu pun selepas dah banyak kali 'makan langsat' cari tempat parking.Sampaikan syak kereta dah kena curi.

'eh mana keta awak?? tadi kita letak sini,keta awak kena curi ker? ' (sambil gelabah ayam)

sekali tunang kata,hey salah ar.... nombor sama,level salah.ish

Gitu.... hahahaha

Caranya,setiap kali keluar kereta,amek handphone ke camera ,snap dan siap.Lagi satu ingat kedai yang mula2 kita nampak..

Ingat dah.Kalau tak,kita tak amek pusing pun.Bukan kita pergi hari2 kan..manalah nak ingat.

Kalau pergi Sunway Pyramid,memang dia pun ada bagi pesanan dekat tiang supaya snap je basement brape sume.

Kemudian,ini adalah contoh yang ditangkap,tapi eka siap share kat setegremm..hahaha


Biasanya kalau cari parking opkos la eka yang jumpa dulu,khennn...
encik tunang tu  selalunya berbeza je dengan eka.Dia berkeras kata kat atas,eka plak buat keras kata kat bawah,dia kata atas,Okey fine cari atas,tak jumpa..padan muka..

Eka kata kat bawah,okey jumpa..tulah bedogey sangat khenn... har har har har... 
Ha kan dah tergelak jahat macam gelak mejah iyen hahaha




18 comments:

Namee Roslan said...

namee salu lupa park kat mana...hehe. penat peluh2 cari... hehe. naik train je selalu sebab malas drive and lupa park mana. hehe

LelakiSemalam said...

sama la pakai hp gak!

Indah Mulya said...

hehe..patut share tips eka ni ngn member..dia salu sgt ada mslh ni..letak lain pastu cr kt tmpt lain :D

NenetPenne (NP) said...

samalah..akak pun buat mcm ni, kalau tak, memang tak jumpa laaa.. kalau kat shopping complex yang dh biasa, tak buat ...

akak penah buat entry pasal parking ni lama dulu...

Hanis MY said...

Nice tips kdg mmg konfius kan huhu

zulhilmi tempoyak said...

bc ni teringat lak penah parking moto kat klcc.. smpai 2 jam tak tahu mana nk masok basement dia...

then br tnya kaunter pertanyaan selepas 2 jam bermandi peluh n dorang gtau tmpt yg btol..

terasa diri ini bodoh dan sombong lak.. haha...

Cik Eka said...

namee..serius dulu eka jarang naik train...
kalau naik pun terbangak2 jer..
hihihi..

tapi skang dah pandai dah... hehehe

Cik Eka said...

lelaki.. hehehehe

senang kan buat gini

Cik Eka said...

indah..boleh boleh..boleh share dekat kawan tu..ehe

Cik Eka said...

kak net.a ah samalah..

kalau yg jarang pegi tu kena buat..kalau yg selalu takpa.ingat..

ada eh..eka tak pasan..huhu

Cik Eka said...

kak hanis.a ah kekadang konpius..bole bertekak atas bawah atas bawah.. hehehe

Cik Eka said...

hahaha..
lain kali awak kena tanya awal2 tau barulah senang.

ni memang berpeluh la awak.silap2 dalam hati teringat moto kita dah kena cilok..muahahahaha

:: Riri-Fatieha ::~ said...

huhu betul la, selalunya kita yg ingt parking kt mana n selalu hafal tiang no brape, level brape...

Ismyra Anim said...

sama! myra pun setiap kali park mesti snap dlu. cara kedua myra akan snap kdai pertama yg kt jumpa bila msk shopping complex. ;)

Sandra Azwan said...

Kalau park kereta then terlupa, jangan sesekali fikir "eh, kene curi kot!" tension jadinya nanti! hehe

SimplySeoul said...

haha.. especially bila weekend yg penuh dgn manusia. kalau keta rare xpa juga, senang cari kot. kalau myvi putih, duhaiii sgt mencarinya.

Nastyna said...

my first visit here. btw guys mmg slalu ilang arah tuju, my hubby suka yakin pasal tempat parking ni tapi still silap, even dah ambik gambar siap haha.

amy syahirah said...

saya pon jenis yang takut nk bwak kereta! takde confident lagi. and bab bab park kereta ni, paling tak pandai. *sigh*