27 November 2012

Pre Wedding Terjun :p

Pre Wed ke entah ni?

Hehehehe

Adik kahwin minggu lepas.Sabtu akad nikah,Ahad majlis besar.Petang ahad tu dah selesai majlis bersanding,kami bawakkan adik pegi outdoor photoshoot.

Lokasi ada 3 tempat

1. Stesen KTM
2.Dalam rimbunan lalang (pengantin kata ada nyamuk) hahah :p
3.Tasik Embayu,Proton City

Seronoknya jadi Raja dan Puteri Sehari

Makan kena layan,nak kemana-mana kita bawakkan,pintu keto pun kita bukakkan..hahahah :p

Jadinya eka pergi nganta adik ngan suami dia tu dengan tunang eka.Merangkap menjadi driver pada haritu dan eka menjadi kelindan driver.hahahah :)

Tapi memang seronokla.

Photographer tu pun kami semua kenal.Maka kerja haritu menjadi lebih mudah,dan lancar.Dan encik tunang begitu seronok dan suka sekali melihat adik eka dan somi dia berphotoshoot sambil berguling-guling di atas rumput.hahahah. Guling ke? Eka rasa meniarap je kot. :p
Saje nak tambah drama sikit. Hikhikhik.

Tah napa dia minat beno tengok.Sementara tu sempat jugak kami meluangkan masa bersama.Yelah,dah lama tak duduk sama-sama,masing-masing busy,maka dapat jugaklah makan pisang goreng,keledek goreng,ubi getuk,minum air kelapa,air bandung cincau sambil memerhatikan adik dan suami berposing.

Good Time 

Quality Time

Happy,senyum,ketawa sama-sama.gembira.Hoi seronok gelak-gelak tengok pengantin posing..hehehe
Sambil tu sembang-sembang.Mengadu masalah.Hahaha.Pasal tempat keje,pasal orang sekeliling.Kongsi cerita. :)

Walaupun penat,tapi semua rasa gembira.Majlis adik dah selesai.Ada jugakla drama sikit-sikit kat majlis tu.Tapi,orang kata 'Learn From Mistakes'.

Kenduri yang second nanti (uhuk uhuk batuk plak) hahahaha..:p
semoga banyak yang akan keluarga kami pelajari untuk memberikan yang terbaik untuk majlis tersebut..Haritu kenduri pertama pulak kan,ada cacat cela.... 

oh,bebel-bebel,nak tunjuk gambar kami berdua,dekat stesen ketapi.Ahahaha. Ada memori jugakla naik ketapi ETS ke KL Sentral dan KL Sentral ke 'Sungai Ramping'.

So Sweet la..

Pre wed pun bole lah ni.hahaha.Padahal tarikh 'langsung' pun takde lagi. hahaha


Pengantin tengah rehat,bakal pengantin pulak tangkap gambar.hahaha
pinjam bunga pengantin pulak tu.hahahahaha

dan lagi satu,taraaaaaaaaaaaaa


hikhik.pre wed terjun

bakal suamiku pakai selipar aje masa ni.
hahahaha

tapi suka jugak gambar ni.nampak sangat sweet.

ni photog offer bagi percuma pose ni.
sangat sporting siap dengan props bubble pakai battery tu,ada payung.hehehe
Eka baru terkial2 nak duduk,encik tunang awal2 dah duduk kat hujung tu.

hahaha

picit2 belon kononnyer... hihihihi
gambar-gambar yang cantik ni daripada Al-Amin.
boleh contact dia kalau berminat.



p/s: pasni lah kite cite pasal kenuri tu plak yer.








18 comments:

fandyz said...

wah..cantik gambar tu.. selamat ... :)

Munnafendy said...

sungai rmping tauuuu...hahaahha :D

amik photog mana eka? cntik gmbr dia

Cik Eka said...

@fandyz

memang cantik dia tangkap.. hehehe

Cik Eka said...

@Munnafendy

mun..ahaha sg ramping la..khennnn..

oh photog tu org trolak mun..mesti mun kenal... hehehehe
pasni eka review photog pulak tau...

MizzTina said...

cantik.. suke pict ada belon² tu..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

alololo comelllnye.. bagai pinang di belah duaaaaaaaaaaaaa ;)

Cik Eka said...

@MizzTina
hehehehe
kaceh kakak..kita pun..kita suka dedua

Cik Eka said...

@ADZA IRDAWATI aka MAK DARA

hahaha..mak,cam pinang dibelah ngan pisau ye.. hehehe

syakey said...

amboih, comel benorr. hihi

intanfirdaus247 said...

wah bestnya,,eka bila pulak?:P

Cik Eka said...

@syakey

tq syakey

Cik Eka said...

@intanfirdaus247 taun depan kak intan
:)

P U C A T said...

lawa gambarnye..
tp nk tnye ubi getuk tu acaner?

Cik Eka said...

@P U C A T

pucat. ubi getuk tu dia campuran ubikayu,rebus,gaul dengan kelapa parut,letak garam sikit,letak gula.kepal2 jadi bentuk bulat,
kemudian bancuh tepung gandum,air dan serbuk kunyit sikit,letak garam.kacau.macam adunan pisang goreng,
ambik ubi bentuk bulat tadi,celup tepung dan goreng.

sangat sedap!!

Nana Hashim said...

suke pic yg no 2 :)

Aida Jelita said...

comel!!

Cik Eka said...

@Nana Hashim

nana..a ah.eka pun.. nampak sweet je gmbar tu..eh terpujui diri sndiri pulak..hihih

Cik Eka said...

@Aida Jelita

tq aida :)