29 November 2012

Review : Mederma Gel

Sapa ada parut??

Ada parut tak best kan?

kehkehkeh

Meh nak cite satu cream yang hebat daripada minyak yang kaler pink oren tu.

Ni dia



tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa




Mederma Proactive Gel

Harga RM 36 + + 
boleh dapatkan di farmasi berdekatan.Kat Watson pun ada.
Kedai Ubat pun ada.Serius memang best lah guna ni.
Kata adik,parut jerawat pun boleh hilang tau.

Meh eka nak cite.Cite dia cenggini,masa cuti Maal Hijrah haritu,eka goreng cekodok jagung.Biasalah.Malang mana nak berbau kan.hehehe.Maka jagung itu meletus di dalam minyak.Dan terperecik ke tangan dan melecurlah tangan eka.Cite kat sini,malas nak taip semula.hehehe

Maka masa balik rumah mak ayah selepas dua hari kejadian,nampak la ada Mederma ni.Adik eka punya.Terus je eka sapu kat tempat melecur tu.

Memang eka sapu je kejenyer.Bila kering eka sapu.bila kering sapu.Gile.Mengamuk adik eka.Dah le agak mahal mendalah mederma ni.bising dia.hahahahaha.

pastu kan bila sapu ni,dia tak menggelembung tau.Selalu kalau melecur,mesti dia gelembung kan.pastu pecah pastu sakit..auwwwww pedih dia.mengaum.

sebab dulu eka penah kena.Yelah mak ade tempahan katering,eka selalu tolong.terperecik minyak memang penah kena.memang sakitla.teruk.eii teringat ngilu.

Nak tengok berkesan ke tak krim ni.meh eka tunjuk..ni semua eka letak effect black and white.
konon nak nampak la kan


hodohnya...
berbintat bintat


pastu dia berkeruping.
eka kopek je sel kulit mati hitam-hitam tu
pastu eka sapu lagi mederma


hari ini tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa

hilang sudah....

dapatkan mederma skang
okey bye nak makan.. 

hikhik




14 comments:

hanani fiee said...

saya ada beli mederma ni cik eka.
tapi amaakkkk !! habis bengkak2 n gatal lps kita pakai.. hihi.ssh kulit snsitif ni . bestkn klu jmpe bnde yg sesuai dgn kita ? ^^

shida said...

shida penah pakai gak..ok jugak krim nie...~~
tapi beli sekali je coz menjimatkan diri..hahaha

BeloG MTT said...

Wahh efective juga mederma ni ye. :)

Aida Jelita said...

untuk jerawat pun ok ke?

Cik Eka said...

@hanani fiee awak jenis kulit sensitif kotnyer eh..
saya pakai okey plak

Cik Eka said...

@shida

shida.. hahaha tau xpe..tapi eka pun guna adik punya

Cik Eka said...

@BeloG MTT

MTT a ah la MTT.memang elok.. sesuai untuk parut2.. lagi2 parut baru

Cik Eka said...

@Aida Jelita

aida.jerawat tak pasti.tapi parut jerawat okey

Ailyl Rozanna said...

baru terfikir hari tu nak belikan DZ krim mederma ni.. kesian dia berparut 1cm kat dahi. wuwuuwwuuu.. nanti nak beli :)

najihahfara said...

yey bole try lepas ni hilang kan parut chicken pox hehe

syakey said...

proven. mmg dok pakai. untuk parut pimples pon sangatsangatsangat berkesan ;)

suhailasyahida.blogspot.com said...

Menjadi sgtlah bila tgk tgn tu! Tetiba rs konfiden... hahaha

suhailasyahida.blogspot.com said...

Waahhh... mcm.best nih! Promoter berjaya... ahaks!

DianaMarkona 90 said...

mederma ni byk jenis ehhh??? awat diana pnye pattern lain???