27 January 2012

Pemalu & Choose

Malu tapi mahu.....

arr camne?????????????????

*tapi,bukan aku......macam lagu..kan?? hiksss


 saya pilih kombinasi warna ini..
soft and......................................
ah soft lah...... :)
dan paling penting senang nak cari bunga atau apa sajalah 
benda-benda nak buat kan...

dah lama dah taram warna ni... apasal tah.. :p
masa adik buat merah hitam tu aku tak kenan sangat..
sebab nampak garang..dan susah nak cari warna tu... tulah pilihan memasing kan..
Tu aku suka lembut-lembut....hihi...aku nampak je garang,
dalam dalam hati kemain lembut lagi.sikit-sikit nanges...
ah cembeng beno...haha

* rasa nak cubit pipi orang pemalu ni..ini SERIUS

25 January 2012

Mata Ketumbit

Wahai ketumbit!!! kenapa singgah di mata saya...sakitnyaaaa..cer tengok.....


mata sepet sebelah...sebelah kiri...


ha ni lah dia matanya.... sakit pulak tu.....

mula-mula mata bengkak,tak tahu pun ni ketumbit..ingat kena gigit semut ke lipas ke kan,rupanya tadi upload gambo mata bengkak kat fb,sekali ade kakak nama siti ramlah komen..dia kata ketumbit...alahai patutla tanda-tanda yang akak tu cakap semua ada....cuba cek kat waterline..ha ah memang ada berbijik..tapi tak masak lagi..eh cam jerawat pulak kaedah nye kan..

ketumbit rupanya..

sakit sangat..patutla kat opis tadi mata layu,pedih berpasir,macam panas je..lepastu berair je mata belah kiri..pelik jugak..ingat salah lenses ke ape jugak kan..risau je..ni tengah menaip ni pun pedih mata ni...panas...demam gak nyer......hahaha

rajin pegi google.....apa itu ketumbit ??....
lepastu cari pulak,sebab apa ketumbit ??....
dan last sekali petua hilang ketumbit..... 
terima kasih owner blog semua....

Dulu orang tua-tua kata mengintai orang mandi kena ketumbit.tapi dalam kes eka ni,takde maknenye nak ngintai orang mandi..nak buat ape ye dak ngintai...baik mandi sendiri..hahaha...

dan sebab utama kena ketumbit ni cerita dia macam ni..itu hari..yakni hari isnin,eka,apple,kakak apple ngan mak apple pergi tesco seremban 2,kat situ eka ngan kakak apple singgah kat tempat mekap-mekap le.mebel lin...(bukan nama sebenar) test la tester mascara dia....

teringat satu iklan tv pasal mascara tu,ala yang dia kate 
'tak perlu bulu mate pelesu lagi' 
sambil model tu buang bulu mata pelesu tu...

ha ape lagi..try lah..memang melentik.tapi rupanya melentik dengan 'bakteria' hahaha.... nyesal gila ah..nyesal eka try..nyesal sungguh..tah sesapa yang cuba kan..cepat terpengaruh betul la dengan iklan kalau cam ni.. hahaha....

dah la lepas try apple kate...'ape kene berhabuk je bulu mata tu...'

hahahaha.... habuk bakteria..padahal sebelum ni punya takut nak tester mekap..gincu ke hape kan..rupanya terpengaruh gak...

kesimpulan dan pengajarannya,jangan sesekali mencuba tester yang dah berapa ratus orang cuba tu..
kang ketumbit ke ape ke..penyudahnya sakit....

sekian....

*oh,lupa..ade satu je cara paling senang nak ilang kan ketumbit ni.senang dan bila-bila jugak ada...nak tau apa?? eka baca tadi...iaitu,taik hidung... k! hahahahaha




bla bla bla bla

pertanyaan dari orang-orang..

'bla bla bla


tema bla bla bla


berapa jumlah dulang


bla bla bla


nak bagi apa


bla bla bla


baju beli ke tempah???


bla bla bla


berapa lama ikat??? 


bla bla bla


berapa ribu hantaran?? 


bla bla bla...'


Allah....belum fikir lagi la....tuan empunya badan pun biase2 je ni..

aduhai..rileks rileks ye sedara mara saya semua..... ade mase lagi ni.....ade dalam 4 bulan lagi..ni dah ujung bulan ni...

ha 4 bulan?? pejam celik jer kan.... mesti kelam kabut..huhu..makde tukang buat hantaran tak sihat sepenuhnya lagi...

saye baru nak listing ni......dia kata kena bagi awal..sekurang2nya 3 bulan sebelum majlis....ni ada 4 bulan..saya nak draw dulu..baru bagi yg final... maklumla saya suka bertangguh.tak nak kelam sangat...ramai yang kata rileks rileks..tapi tahu kan banyak benda nak buat....?

siapa yang dah selesai melangsungkan pertunangan?? ehem nak tanya je barang-barang yang dibagi tu..hehehehe..nak survey...

kalau kat tempat belah eka ni,senang masa tunang,bagi barang habis... nanti masa kahwin,tak yah fikir hantaran...pihak lelaki senang tak yah bawak ape-ape..bawak pengantin lelaki jer..

Saya nak buat SESIMPLE MUNGKIN.....

blog ini akan jadi saksi..

saksi untuk aktiviti yang bakal dan akan berlaku.....tapi takdelah semua..

bukan WORDLESS WEDNESDAY # Edisi Baby



Masa kat seremban,ade la melawat anak kawan apple... baru bersalin isteri dia..nama baby ni Miazarra Eryna..comel sangat..kecik jer..3.1 beratnya..hehehehe...

masa sampai tu,teruja sangat nak dukung,tapi dia tidur..sementara tu eka sembang ngan isteri kawan apple..kak fafau... apple sembang ngan kawan dia lah...macam-macam sembang pasal hal bersalin..eka suka dengar..ngegegegege

eka tanya dia pasal masa dalam bilik bersalin,masa nak push dia,masa dia lahir....eka suka lah....lagipun nilah masa kita nak bertanya kan..

eka memang suka duduk dekat orang dalam pantang,ada bau herba,bau baby..suka sangat...pastu lauk orang dalam pantang pun eka suka..serunding bilis,makan dengan pegaga,lepastu lada hitam ikan bilis campur bawang putih,ikan bilis tanpa minyak..emm sedapnyaaaa.... 

tapi kalu hari-hari makan mesti jemu kan?? tapi takpela,nak baik kan... lagipun badan nak pakai lama...best kak fafau..duduk ngan mama mertua..mama mertua bagi pantang elok2...hehehe

pastu kalau pagi-pagi,bau aroma daun mengkudu yang dibalut ke batu tungku tu,eka suka..wangi sangat...bau tu eka akan dapat rasa kalau ada makcik2 eka yang berpantang kat rumah nenek...

nostalgia betul....lama dah makcik2 tak beranak...paling last,dah setahun dah...

aduhai bersalin la lagi..hahahaha :p

kalau minum petang,air kopi cicah biskut lutut..ala biskut yang besar2 tu..bentuk cam lutut..cam penumbuk..haaa sedap cicah kopi..tu selalu mengendeng orang dalam pantang tu...

tahniah kat fafau ngan azriel....semoga perkahwinan korang lebih diberkati dan bahagia dengan adanya baby comel ni...dorang kata eka ngan apple ambik berkat..wallllllaaaaaaaaaaaaaaaaa...hahaha

oh lupa nak cakap..eka selalu perhati orang dalam pantang sekarang..best kan dapat main facebook..bezanya ngan orang dulu-dulu... makan,tidur,nyusukan baby,berurut..hehehehe,,

dunia semakin moden kan???? hehehehehe




24 January 2012

Sentuh-Sentuh

Bye henpon c3..banyak sentimental value nyer telepon tu..apakan daya..dunia semakin pantas,dan c3 tu pun dah mengada-ngada pulak selalu 'padam' sendiri..

how???

kesimpulannya,beli lain.yang lebih practical,dan economic..
nak beli mahal?? lepas ni makan 'pasir' jerlah...tak nak jadi biar pape asal bergaye....jadi henpon murah ni je...


Isnin - Pink
Selasa - Oren
Rabu - Putih
Khamis- Silver
Jumaat - Hitam

Dah samsung bagi free bende alah 'penutup belakang' ni,ambil jelah kan..nak tukar selalu tu tak pastilah lagi..takut malas jer....


tengah menggodek beliau..eh dia bukan manusia nak sebut beliau...
sedang menggodek telefon ini......takpe,makin faham..

jangan ada yang silap lepas ni tentang telefon sentuh dan telefon mempunyai keypad...seperti entry ini 

Tik Tok Tik Tok Eh Bulan 5


Teluk Kemang,Port Dickson
21 Januari 2012

Alhamdulillah... lega rasa selesai satu tahap... tak fikir banyak dah.
restu kedua-dua telah dipohon..dan diterima sebulat suara......awal jangkaan bulan 6,tapi belah sana harapkan awal sebab ada dua kakak sarat bulan tu..nak dapat baby..yayyyy... :) so,kami decide,bulan 5..

lagipun kalau boleh,nak semua ada..aku kejar masa makcik2 sedara yang ramai belah sini... 
mesti bagitahu awal..

Bukan setahun dua menunggu saat ini..tapi bertahun... menjangkau 4 tahun...langkah demi langkah dilalui..


Semoga semua berjalan lancar..

itulah yang aku harap-harapkan...

itulah yang aku dambakan

itulah yang aku pohonkan

Amin......

syukur padamu ya Allah.kau bukakan pintu hati hati kedua-duanya...

dah layak......

:)

*perlu senarai apa yang patut.....hehehe....eh rasa macam tak percaya jelah..lempang-lempang pipi ni..:p



23 January 2012

Tasik,Roti Kering,Ikan,dan.......


Semalam.....pada waktu petang angin sepoi-sepoi bahasa,kaki dibawa ke City Park,Seremban 2...mane lagi port nak lepak kalau bukan kat tempat-tempat menenangkan macam ni...hehehe..semalam ramai gila orang..seronok sangat tengok budak-budak..mak budak dan jugak bukan budak-budak....

Sampai-sampai je jalan pergi beli jajan..jajan gonyeh-gonyeh beli pisang goreng colup kicap.. makcik tu kate tempe yo tak buek arini..hehehe.sedap...beli air dua cup.. makanan ikan berupa roti kering untuk ikan-ikan dalam tasik.... jommmmsssss


mula-mula nak naik kat atas jambatan..nak bagi ikan makan kat situ..
apple kata kat situ best..sebab bila bagi je roti,ikan berebut datang..
sampai muncing-muncong molot ikan tu.....


tapi.tak dapek la... ramai orang sangat..huwaaaa....


banyak layang-layang.. rasa nak beli jer la..
nak main..hehehe..lain kali datang lagi,kite nak layang-layang ni....
tralalalalalalala...


apple tengah bagi makan ikan... habis satu plastik tu kitorang campak..
khas untuk ikan-ikan tersayang.besar lah ikan-ikan dalam ni..
k,rasa nak bakar je cicah air asam.....hehehe...

sambil bagi makan ikan sambil sembang.....
kalau ada anak kan...........nanti
(isi tempat kosong)

a. Campak anak dalam tasik
b.mandi kan anak dalam tasik
c.bawak anak-anak kat sini.suruh anak2 bagi ikan makan

Which One??

hahahaha... :p

eceh..berangan sambil planning takpe kan..hahaha.yang penting bukan angan kosong...


kat belah sini tak banyak ikan sangat..
tapi ikan dia besar-besar.....


testing camera handphone samsung galaxy Y..opssssss

okey jugak..tapi blur ni bukan salah camera hp samsung tu..hihi..

kesimpulannya...kenyang lah ikan-ikan dalam tasik semalam.....semalam juga saya happy..dia pun happy..sambil makan pisang goreng,sambil sembang..planning masa akan datang... dah lukis awan,dah buat peta minda..cuma belum present je lagi....

dah dekat dah.... kalau on dua-dua belah pihak..its on.... sabar....
semoga semua berjalan lancar..... :)


20 January 2012

Pokok Tumbuh Dalam Perut

Dapat buah limau,banyak...maklumlah tak lama lagi CNY....
tapi tahun ni agak kurang sikit....

ha,siapa yang dapat limau siap dengan plastik warna oren ni ke,
atau ah tak kisahla warna apa,
tapi mengikut fahaman saya lah khususnya,cara saya la..
plastik tu untuk letak balik kulit limau dan biji-biji limau serta
urat-urat limau tu... ha makan kan kemas dan bersih je takde sepah-sepah..

jangan lah bila makan

Ptuihhh ptuihhh biji limau merata-rata.
nanti pakcik sapu,pakcik jumpa bawah meja,bawah kerusi.
rasanya macam merata-rata dia ptuihh..

haha


 Dulu-dulu kan,masa kecik-kecik,cukup berhati-hati dengan limau atau apa sahajalah buah yang ada biji kat dalam..maksud saya buah yang biji dia kecik-kecikla..macam biji anggur,biji limau,biji mata kucing,..

nak tau sebab apa???

kawan sekelas kata si tut (bukan nama sebenar) kalau  tertelan biji buah-buahan nanti pokok tumbuh dalam perut...hahahaha

 
illustrasinyerlah kan..
takpe,janji nampak bentuk sikit-sikit,korang faham dah okeyla tu..
hehe 

Kalu dah tertelan tu risau nyer lah kalau pokok tu tumbuh,tiba-tiba keluar daun pulak kat perut kan.... bahaya...hahaha... tapi bila dah tanya-tanya kat orang besar,buat kena gelak jer...hahahaha

kesimpulannya,cepat sungguh aku terpengaruh masa kecik-kecik dulu..hahaha





19 January 2012

Sayang Banyak Mana????


satu hari yang hening.. seorang lelaki dan perempuan nama dia leha (bukan nama sebenar) hahahaha...bersms..sms jer ....hehehe


Terima kasih tau...sebab tu la orang sayang dia sangat-sangat..

hehe.yeke sayang?

a ah la....hehe

banyak mana sayang tu???

beribu-ribu lemon tau...hehe lagi

la...beribu lemon jer?? 
kalau lemon kat dunia ni dah habis???
ha banyak mana???

ermmm berbilillon billion pasir di pantai

ala nanti pantai terhakis,
pasir sikit macam mana???

ala mana ada hilang pasir tu...dalam laut pun ada pasir ape...
huhu..dia ni saje je

hehehe...saje je la....
(dalam hati: nasib la dia ni jenis cool..)

*baru sikit jer ni...belum tanya banyak lagi ni...
************************************************************


Malas nak bahagikan mana lelaki cakap mana perempuan cakap..
sendiri paham..hehehehe
Perempuan memang macam ni kan??
suka tanya soalan yang rasa macam nak kena lempang + maki jer...
kan kan..hahahahahaha

entry busy...diambil dan diolah dari Tettt (bukan nama sebenar)
supaya identiti kabur dan samar....hahahaha



18 January 2012

bukan WORDLESS WEDNESDAY # Edisi Makanan


Kalu mari ke belog cik eka ni,lagi-lagi entry berkaitan Rabu Tanpa Kata,
toksah la percaya..hakikatnya tiada satu entry pun dia tak bercakap..
maksud saya bercakap melalui penulisan...hahahaha

Semalam balik kojo,tengok kek atas mejo,omak do boli buah pulasan..tapi apo plak tinggal sikit yoo laie..adolah dalam limo onam bijik...den makan sorang-sorang yo..sodap bona....

Arini den balik yo ghumah lopaih kojo tadi,hah tengok atas mejo,kemain banyak laie buah pulasan ni...ado 3 kilo haaaa..makan la den sorang-sorang..hahaha... tapi takdola buruk lantak sangat eh..den tinggal sikit untuk adik den..sobab dio balik lambat sikit dari den..hahahaha..

jadi den makan dalam sekilo... lagi 2 kilo den simpan sikit adik den..lagi sikit den tinggal dalam poti es... manolah tau malam-malam kang tokak den tingin nak makan laie,amek yo dalam poti...

semalam bula kek tv kan ado lawan perak vs nismilan..

den nak sokong mano kan.... kalu kawen sudah,
ecehhh mau bergaduh nak sokong mano...

sokong lerrrr teman!! *saya

ahhh sokong den la...* dia....

 hahahaha

apokan dayo,perak den monang..hahahaha...

eh den ni bukan la 'pure' sangat bila nak cakap nismilan ni..tapi semalam den nak tergolak ngan sorang lelaki ni..eh lelaki?? apsal tak cakap boipren a.k.a bakal laki yoo?? hahahaha.ehem.si dak apple tu lerrr....
den ado lah cakap satu perkataan nismilan ni,melokek.... haaa bukan den call pun,SMS jer... kalu bercakap tu mungkin heran jugakla sebab loghat perak den ni memang pokat! haha

kendian dia buleh pulak balas kek den,

 'alamak tak faham la...??'

den termangu...

dio orang nismilan,omak dio ado cakap kek den camtu,
dio tak paham plak..ebendo eh dio nie..

parah...

bilo den ulang laie skali..baru dio terkekeh-kekeh..dan terbahak-bahak..
baru paham..
hek ele.maklomla dio dah duk ki il sekarang..hahahaha

tak dapek den nak nolong ea...hahaha



16 January 2012

Blog Pilihan Bulan Ini (Januari 2012)

Blog Pilihan Bulan Ini : born2touchurheart.blogspot.com
Untuk Bulan : Januari 2012
Tempoh : 1 Bulan atau lebih (Kalau Lupa,hehehe)




Dah lama laaa eka tak buat blog pilihan bulan ini.... dan harini eka nak buat... dan dah lama eka baca blog akak ni..seronok tau baca... setiap hari ada je dia punya cerita..dan banyak dia punya idea....

Dan blog akak ni banyak terselit motivasi sebenarnya... eka suka baca pasal zikir-zikir yang akak ni kongsikan..selain daripada tips-tips kecantikan..akak ni suka baca buku lepastu dia review balik....yang terbaru eka baca pasal Rozita Che Wan..hehehehe..ingat ya isteri isteri..duduk rumah jangan pakai baju kelawar dengan kain batik jer...hehehe

Setiap hari Jumaat ade tazkirah.... kita baca pun rasa tenang jer....

ha,akak,nama akak aleasara ker?? hehehe..eka panggil akak aleasara sebab nama fb akak..hehehe

Ada juga pasal pejabat akak ni,paling eka suka dan nak gelak,akak ni pun macam eka la.. ikat alat tulis guna getah..eka guna tali..hahahaha

Ucapan eka kepada akak,semoga akak lebih berjaya dalam penulisan blog...blog kita,cara kita kan kak...blog akak simple,cute,menarik dan paling penting padat dan ada ISI....tahniah kak...

Jom,kita singgah blog akak ni....


Wajah berubah Wajah

Okey,tangan gatal sangat kan...
tadi eka cuba godek nak letak scroll box,
saje pulak gatal tengok layout dekat 
blogspot...eka try try,terus tekan save..
ape lagi kan.....
berubah 100% laaaa...


nak tak nak alang alang dah letak,
teruskan jela...huhuhu

sekali dah berubah belog ni..
sedaya upaya nak buat simple..

huwaaaaaaaaa
korang,okey tak blog eka ni
dah tersilap dah...hukkk

*nak cari orang,nak oder template baru....


Merah Cili



Harini pakai merah... merah pun salah satu warna kegemaran jugak sebenarnya selain daripada warna sweet-sweet macam pink dan purple..hehehehehehehe
sebab kalau pakai warna merah,rasa lebih bersemangat gitu... walaupun kain baju merah ni dah ketat...ketat tang peha pulak tu..sabo jela...

tandanya???

tandanya dah berisi...ada tak alat boleh seduk lemaks kat peha?? hahaha

Alhamdulillah..semakin sihat... bye sakit sakit... saya nak sihat...


15 January 2012

Busy

*tajuk pun pendek...sangat..

Kalau dulu,selalu sangat update belog..

semua benda nak cerita..

semua benda nak kongsi..

pasal kerja,kehidupan,cinta..ecececey,persahabatan,facebook,blog,semualah...
seronok...

kalau tension je,mengadu kat blog..ada ramai kawan-kawan...

seronok jugak..

malam tadi,baca lah balik entry lama-lama blog sendiri...alahai banyaknya idea..macam-macam benda update...asyik berceloteh jer...

sekarang...

nak update blog dua,tiga hari sekali..
memadai dengan letak sekeping gambar kemudian ulasan tentang gambar...cerita lah serba sedikit..kalau dulu,panjang lebar cerita..

itu ini itu ini itu ini itu ini itu ini itu ini

sekarang ni takdelah feeling macam tu....kekangan masa lah jadi faktor paling utama sekarang ni...dalam seminggu,5 hari kat pejabat..meja opismet lain ngan meja sendiri jauh..terhalang dek konkrit yang keras..ala terhalang sikit je konkrit tu pun..boleh je lagi ngintai..hihi...kita sekarang meja dekat depan bilik boss..senang boss nak panggil kita,senang boss nak minta bantuan apa-apa...

sedikit tak syok..haha..sebab tak boleh sembang..tapi tak kisah pun...

cuma kerja agak berbeza sedikit..benda baru pulak...belajar sikit-sikit..dah la minggu lepas buat silap...boleh pulak tnt semua staff lupa nak minta boss sain..nasibla sempat boss sain,hantar balik..

okey sebab dah silap,lepasni silap tu mesti akan ingat sampai bila-bila..belajar daripada kesilapan....huuuuu..malu kot...

balik rumah dah penat..huhuhuhu...tunggu masa tak free,barulah update...kesian kat followers semua..eka janji,lepasni dah okey,masa dah banyak terluang..akan datang dengan update terbaru..hehehehe


p/s: rasa nak pergi bercutila pulak..ahaaaa.. nak pegi PD lah.....
oh lagi satu...dah ada dalam senarai dah untuk Blog Pilihan Bulan Ini..yippieeee...
esok kot nak umum..kalau tak busy la..hiksss





13 January 2012

Santapan Jiwa....

Assalamualaikum...Harini eka nak share...kelebihan kita menghafal dan mengamalkan Asma' Ul Husna.Eka memang suka amal Asma'Ul Husna ni....yang eka selalu dengar dari kumpulan Hijjaz punya....

kat sini eka nak bagitahu kelebihan orang yang menghafal dan mengamalkan
Asma Al Husna ni...dan juga sabda Rasulullah SAW:

Dari Abu Hurairah ra.,beliau berkata: Rasulullah SAW telah bersabda: 
"Sesungguhnya Allah mempunyai 99 nama,iaitu seratus kurang satu:
Sesiapa yang menghafal seluruhnya,masuklah ia ke syurga"
Selain daripada itu,mereka yang mengamalkannya InsyaAllah akan :-
  • Dimakbulkan hajatnya
  • DIlimpahkan rezekinya dan kekayaan
  • Terselamat daripada bala bencana.
  • Disembuhkan penyakitnya
  • Ditingkatkan kedudukan dan darjatnya
  • Diterangkan hati semasa menuntut ilmu
  • Sejahtera dan bahagia hidupnya
  • Dan berbagai-bagai lagi fadhilatnya...
Jom kita amalkan selalu...  :)

Santapan Mata dan Tekak.....

Assalamualaikum dan selamat pagi jumaat



 

Mastika itu dah lama di beli..sejak baru keluar pasaran,

tapi langsung tak ada masa senggang untuk membaca sepenuhnya...

Kenapa saya baca MASTIKA???

korang tahu tak majalah ni lama sangat..memang dari sekolah rendah,
eka suka sangat baca buku ni... walaupun eka baca majalah kanak-kanak lain,
tapi mastika ini tetap eka baca..
banyak sangat pengajaran....banyak sangat info eka dapat.....
rugi kot kalau terlepas setiap bulan....
takkan nak baca majalah yang seronok2 jer kot..yang begini juga kita harus baca..

Ujang itu keluaran Disember 2011 punya,
baru habis baca..gelak masih bersisa,
aduh sakitnya perut saya..ketawa menjela-jela...haha

dan subjek utama dia..eh kerepek tu..
apa eh nama dia eh???  tak tahu..tahu beli jer...hehehehe

Kalau di Pejabat ni,hampir semua meja ada kudap-kudap... jajan macam-macam jenis....kalu cenggini gayanya..memang naik la lemak....lemak kat peha.... haha

p/s: tengah nak buat hrmis untuk semua staff...kena submit before 31 Jan 2012...
aaaaarr cane nak buat..line pun tak berapa nak elok nie.....




11 January 2012

Bukan WORDLESS WEDNESDAY




uikss,cantik dak frame ni??? cer teka berapa ni yang???

cantik...ade part-part... rasa dalam atas doploh hengget kot...

hahaha..salah la....

eh salah?? habis berapa??

RM 2.00 jer..:P


kadang-kadang kalau nak cantik tak perlu mahal...... :)
memang benar yang mahal itu berkualiti..tapi tidak semua yer...

Penangan Handphone Touch Screen

Assalamualaikum..agak lama tak update..sibuk..kadang on9 blog pun sekadar tengok-tengok jer...dah la tempat eka komputer tak boleh connect internet...ade problem..tak betulkan lagi..bagus jugak.takdelah ngadap je kan..hari-hari ngadap buleh bosan jugak..

ni ha nak citer...ade itu hari,kawan eka nak nombor telefon kawan kitorang jugak..lepastu eka malas nak sebut,eka bagi jela telepon eka kat dia....oh lupa nak bagitahu.... handphone eka c3 ni jer ...lepastu eka tengok bila dapat kat tangan dia,dia pegi touch-touch screen telepon eka....

hak ala...apehal lah pulak kan..taula henpon eka pakai keypad lagi...tak payah la beria ko touch macam telepon tu rosak....

eka tegur...

hummm agak-agakla..handphone aku tu jenis ape????

eh eh silap pulak..sorry2.......

hahahaha..masa tu dah nak gelak...paling tak menahan,beria-beria dia touch..tojah-tojah nyer hand phone eka...hahahaha.....eka rasa ramai yang terkena camni kan..?? hahaha

eka tau handphone eka ni keypad punya...tapi dia best..eka sayang dia..
ayah eka yang belikan..hikssss

sms??? laju giler...
nak telepon?? senang giler..
jatuh terhempas?? tak heran giler,
pendek kata kan,lasak giler...
k
hahaha

Nantilah eka beli telepon touch screen... eka teringin samsung galaxy note..tapi mana ada duit sebanyak tu berkepuk..hahaha...  penah explore handphone tu..Chairman bagi pegang... kalau dapat benda mahal tu,eka nak buat hantaran jelah..miahahaha...

tapi ayah  kata,beli ajer samsung galaxy Y...

tengokla nanti...sayang handphone ni..ada sentimental value...oh bday nanti bulan 5,nak request kamera... sapa nak bagi????? hahahaha



Copyright © 2012 | Reserved to Belog Cik Eka | Design By Kay SBK