25 January 2013

Biji Mata Melilau di Daiso

Berikutan entry rumah yang baru je publish,kita teruskan lagi cerita.Hehehe.Kalau ikutkan nak cerita,memang Non-Stop la.Hehehehe.Nak tergelak jugak semalam bila Eka bercerita pasal ada satu kedai makan ni.Si dia tanya,kedai udang galah kat mana,ada jual ape je lagi.Eka pun cerita la dekat dia,ada ikan tu ikan ni udang bagai.Sampaikan eka tak sedar eka tercakap sangat kuat dan nampak macam excited nak cerita.Sampai tersengih dan gelak besar dia tengok Eka.Eka tanya dia,kenapa gelak kenapa? Dia kata takde ape,kelakar tengok eka cerita.Hahahahaha :p

Saye memang macam itu lah.

Lepas kemas siap selesai semua,kita teruskan perjalanan ke Manjung.Ambil masa dalam sejam daripada Bandar Teluk Intan.Memula ingat nak tengok laut jela konon.Tapi alang-alang,singgah shopping jap ar kat Aeon Manjung.Nak cari barang sikit le kononnyer :)

Dia ni pun tak pernah sampai Manjung ni.Eka penah.Tapi serius tak sangka ar kena letak kat Teluk Intan ni.hehehehe

Dia pun kata maju pulak kat sini.Aeon baru lagi besar dari JJ Seremban 2,panjang pulak katanya kat sini.Lenguh jugak la kaki.Tapi dapat nyopping hilang lenguh kaki segala.Ha ha ha

Masuk-masuk,ingatkan kita yang nak shopping,tapi rupanya dia.Dia beli office wear dia,eka pun beli jugak satu slack.tak sangka ar eka dah pakai saiz L. hahahahaha.. Ingatkan S atau M lagi.


'okey tak ni Eka?
tadi saiz 15 setengah,ni 15'

masa tengah nak bayo,

eh betul ke tadi kita amek saiz 15 ni?

betul ke ni 15 ni?

sambil cek cek kat kemeja

eiiii geram pulak ghase...ketap-ketap bibir dah..hahaha


makcik pun nak interprem jugak masa pakcik tengah fitting baju seluor dia.
makcik tengah try cenggana rope tangkap gambo dalam cermin yang macam
orang selalu buat kalo pegi shopping tu.hikhikhik.

ni la makcik coba ni.. hahahaha

Lepastu eka ternampak lak kedai DAISO.Ala kedai barang-barang sweet dan comel dari Jepun tu.Hajat hati nak cari 'charchoal mask' yang orang duk jual mahal-mahal tu.Padahal kat daiso RM5.00 jer tau dak! Tapi nanhadooo...dah habes diborong orang kata cashier tu.Hampe belake.Tapi takpela,cari barang lain.


Daiso Aeon Manjung

Gila ah tengok barang-barang kat sini,semua cantik-cantik lawa-lawa
comel-comel arghh pendek kata kiut miut la semernyer.
Kalaulah dah berumah tangga nanti,eceyceyceycey 
nak beli barang dapo kaler PINK je semua kat sini.Hahahahahahahaha

senyum je bila dikhabarkan hajat itu kepada pakcik sebelah.hahaha :p


comel kan comel kan comel kan????

geram tau dak,sampai tak tau nak amek yang mana satu.Semua lawa.


Pakcik ni pun sama rambang.Memang berpecah pun kami dalam tu.
Dia kanan,Eka kiri.

memula dia kata.

'ape ni semua takde tanda harga,
mana nak tau harga ni???'

Eka kata,pakcik,semua rega RM 5.00.
Barang beso ke kecik ke,harga adalah RM5.00

Senyum.

hehehe

Dia beli cermin comel nak letak kat meja opis katanya.
nak telek muke la tu kekdahnyer nak letak cermin bagai kat meja.
sampai dia tanya

'Kat KL ada tak kedai ni Eka?'

eka kata,ada kat Midvalley,nanti cek balik kat mana ada.

dia angguk

tu mesti nak pegi lagi la tu..hahahaha

setakat yang eka tahu,kawan-kawan FB bagitahu
Daiso ada kat OU,Publika Solaris,Mines,IOI,Midvalley.

lepasni kita pegi la ya yang? hahaha


Eka beli benda alah ni.Macam biasalah nak ada pink pink jugak la.


ni je eka punya barang
hehehehe


gambo tak berada pada tahap yang baik.tangkap gune henpon ajer

SAMSUNG GALAXY CAMERA SEBIJIK 
ON MY BIRTHDAY MAY NANTI PULISHHHHHHHHH
hahahahahaha

eka beli Pop Up laundry basket kaler pink ada strawberry
hehehe comel.kecik je

Lepastu beli basket pink nak letak kat bilik.
Yela letak barang-barang kosmetik,lotion,benda kecil-kecil bagai.
lepastu beg make-up comel
dan paling suka

'pocket tissue'

hahahaha.eka memang suka pegang tisu.lap-lap peluh.
warna hot pink ngan soft pink
aduh jatuh hati.

hehehehe



next entry,makan-makan pulak.Yeahhhhhhhhhhhhhhh~~~~




9 comments:

Munnafendy said...

kat ioi puchong rasanya ada gak daiso nih..tp tak pernah lak masuk. comel2 eh.

diana said...

dah banyak kedai ye kat dalam Aeon tu??akak tak pernah pi lagi..masa balik besalin kat kampung dulu tempat tu masih dalam pembinaan.

LelakiSemalam said...

x suka daiso...sebab slalu terbeli macam2...hehe

aisyah sakaria said...

mak kita peminat tegar daiso! pantang nampak mesti nak masuk. menyesal kenalkan dia dengan daiso. dah banyak dah dia laburkan duit kat sana. haha.

hanani fiee said...

lat sunway piramid ada eka. hehe
dulu beli mask kt situ byk jek,mngkin bru smpai stok. hee :p

zila manaf said...

daiso kt ipoh pon adeee huhu

Prince of Noob said...

amboih shopping sakan... bestnya

Btw jom join Contest yang sangat mudah kat SINI dan menangi wang tunai segera.

Udez said...

wah yeke ade daiso dlm aeon manjung?baru je anto adik pegi IKM lumut kemarin.dok usyar je jusco tu dari jauh sbb pnjg ya amat.kalo ajak ayah mesti dia xmau singgah.huhu

kat penang ade kat queensbay mall.tp xpnah gi lagi

.izzati liyana. said...

ni je? banyak jugak tu. hehe. saya pun selalu singgah daiso. kalau takde benda nak beli pun, saja masuk jalan jalan. mesti ada gak benda yg nak terbeli. huhu. barang barang semua memang comel comel belaka.