07 January 2013

Sepinggan Udang Galah Sungai

Semalam,mak,adik beradik mak iaitu Mak Tam,Mak Teh,dan Ucu serta isterinya Maksu menghantar saya balik ke Diamond Bay ni.

Sambil tu dorang nak jenjalan kat sini.Bawakla pegi jalan-jalan.Lalu kat menara Condong yang lip lap boleh bertukar lampu kejap hijau,biru,merah,oren.hehehe.

Lepastu bawak mereka makan dengan Udang galah di Tepian Sungai Perak,Teluk Intan@ Diamond Bay.

Ni Maktam ngan Mak eka yang sudi nak belanja.Ingatkan nak makan mee udang je.Sekali tak bole tahan tengok meja orang sebelah makan udang.Mak Tam kata,meh la mak tam belanja.Ape lagi,terus dia suruh eka pergi order.

Tanya kat tuan punya kedai @Man Udang namanya,dia suggest masak sambal.

Memang umphhhh.cukup rasa.nyum nyum

tengah menaip boleh pulak terliur.Ajenyer yer.. hahahaha

Ucu eka yang kengkonon nak balik KL awal pun terus hilang rasa nak balik awal bila makan udang sepinggan.. hahahahaha


kitorang amek udang Gred B
harganya sekilo RM 55.00 termasuk siap masak sekali

ni kalau ada roti,cicah ni sodap ni.hehehehe

tapi rasa dia sangat berbeza dengan udang laut
yela ni udang sungai,fresh pulak tu.memang sedap amat laaaaa..hehehehe

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

habis sudah licin.bestnyerr..kehkehkeh

Alhamdulillah..terima kasih maktam dan mak..hehehehe\

ada jugak makanan lain.macam kitorang,order nasik goreng udangla,
nasik-nasik goreng semua ada
tomyam pun ada.

adey telan air liur

ni anak Ucu,
namanya Ain.

dia ni kalau bergayaaaaaaaaaaaaaaaaa bagila kat dia
suka yang hamat

semalam pegi Giant,pakaikan dia spek mata ni.
saje pancing dia

'Ain suruh la Abah ain beli.'
kehkeh

dia kata 

'tanakla nanti Umi marah..shhhh', hahahahaha

p/s: pening2 kepala memikio nak cari rumah sewa... ada masalah pun,makan tetap makan,gembira tetap gembira....lalalalala


2 comments:

deno said...

perghhh.... bestnyaaaaa,,, jelesT_T

najihahfara said...

sedapnya..tapi sy x boleh makan nanti gatal huhu