13 February 2013

Telan Air Liur

Harini masuk opis,lengang jer.. Hua hua hua. Rindu kengkawan opis,hehehehe. Ramai yang bercuti lagi ni.Eka ade lagi 19 hari cuti.

Simpan !

Peram !

Untuk kahwin !

Hahahaha

Dari minggu lepas tertangguh entry ni,sibukla.Ni baru upload. Kenangan bersama makanan.Muahahahaha.Suke ah nak tangkap gambor makanan.



A.D.O

Ni memang pelik sebab kat tempat eka je ada air ni.
Kat kedai mamak.
Kisahnya dulu ada seorang Assistant District Officer @ ADO suruh mamak buat air ni,
dia sendiri yang suruh letak
Terus lekat nama A.D.O

Ianya campuran 

Ais Kisar
Susu Cair
Air Gula
Air Laici
Jagung Krim 
Laici
dan Kismis

Rasanya?? Lemak masam manis.
lepas gian ni minum nie.. hehehehe


ni udang galah sungai,beli kat jiran yang memang suka pancing udang galah kat kampung Nenek 
ni mak buat rendang,makan ramai-ramai kat beranda umah nenek
ehhh tak ke meleleh air liur.. hahahaha


Lepastu kite mintak mak masak ikan terubuk masak asam.
Aummmmmmmmmmmmmm
Terubuk Pantai Remis kata Ayah.
Ayah kita pandai pilih ikan segar,kita pun tak tau nak pilih
bakal somi sila belajar yer. muahahahaha


Ni Almond Chocolate
Eka memang buat tempahan ni.
Nak tempah sila emel eka yer
ekaseven@ymail.com

raya ke tak raya ke boleh jerrrrr


Ini plak masa kenuri umah bakal mertua
Datang petang tu,makan dulu.
Baru je lepas makan,perut kenyang lagi,nampak lak ayam goreng ni.
Adehhh lapor balik. Hahahahaha
Ni kakak apple yang perap,eka tukang goreng jer


arghhh roti canai.
ni breakfast together ngan dak apple
bukan senang nak breakfast sesama.. hahahahaha


Telan,telan,telan air liur jerlah.. Hahahahaha



8 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

sedap nyer!!!

YaYa said...

sedapnyer.. alahai..yang tak boleh tahan tu almond chocolate punyer.. memang eka buat tempahan kew?? sempat jugak erk buat?? :)

Fatihah said...

woah ! *telan air liur*

Cik Nathrah said...

jahatnyaaa awak update pasal makanan..perut saya mejerit lagu amy search dah niweeeee!!! ahahha

Permata YangDicari said...

lebih prefer yang manis2 .. woooo :)

.::cik lin::. said...

sama liah ngan cik lin...simpan cuti utk kawen

deno said...

alahai sedapnya....... dah lama tak makan ais kacang! nyum2! :)

eykahashim said...

tengok udang tu sampai terliur...nyum2!!hehehe
jom singgah teratak saya..
http://eykahashim.blogspot.com/

Copyright © 2012 | Reserved to Belog Cik Eka | Design By Kay SBK