21 March 2013

Kacang Pool Haji #JB

Assalamualaikum dan hai semua !! Waaa rindunyer nak menaip. Rindu sesangat. Huh komputer rosak la pulak. Masalah hard disk katenyer. Hmm cepatla baik. Gile pening takde komputer ni. Nak meng Google pun susah. 

Banyak bende nak cite sebenonyer. Dari A-Z la pulak. Pengalaman banyak yang best best ni. Hehehehehe.. Ni pun dah hilang sikit idea nak menaip ni tapi kugagahi jua. 

Nak cite pasal pegi JB. Ini adalah kali pertama dalam hidup menjejakkan kaki ke Johor Bharu. Wiwiwiwi.. eksaited kot. Hahaha. Tapi macam biasa arrrr.. Cite pasal makan-makan dulu. Hahahaha. Bab makan memang selalu jadi keutamaan di dalam ini blog.

Mempersembahkan,

Kacang Pool Haji terbaekkkkkk dari Johor Bharu. Yang ni cawangan kat Bomba tu ha. Tak tahu jalan pun. Kawan seopis punya kawan yang bawak. Kira hilang ar mengidam. Kot nanti masa pregnant,termengidam kacang pool haji pun tak de rasa apa daaaaaaah. Sebab dah rasa. Eceyceyceycey kalau berangan kan main.. hahahahahaha...


Kedainya.


Nah,tunjuk gambo dulu. Wiwiwiwiwiwiwiwiwiwi


Amacam?? terliur tak? hehehehehe

dahla kentin pejabat totop harini. berkeriut muka,perut nyanyi tengok gambo ni. 
hadeyyy tensen betul rasa. Hihihihihihi..

kacang pool ni ada rasa macam daging sikit,pastu ada rasa pedas-pedas sikit,
ada rasa kacang lah yang utamanya.
pastu an ada telur mata kobau,pastu ada hirisan bawang besar,
hirisan cili hijau,ada pulak limau kesturi perah atas tu,kacau-kacau.

Rasa dia,melettttttttttttttttttttttttopppppp 

roti dia gebus gebas calit dengan butter.

Tak lama aih. Lepas je dalam 10 minit gitu, habissssssssssssssss



licin der.. licin.. hahahahahahahahahaha

sedap kot. 

Tauhu bakar ngan cakoi bakar pun sedapppp ooooooooo
Pertama kali jugak makan tauhu bakar,sedap!
ada tauge,timun. Gaul dengan kuah rojak special tu.
nyum nyum rangup gila kot.. 

Cakoi yang biasa kita goreng dan calit ngan kaya tu,
kat sana depa bako.. 
gaul sekali ngan tauhu.


#jatuhcintadenganmakanankatJB.

hahahahahaha.Nanti kite cite stimboat Dataran JB pulak yaaaa.. Tatatatatitititutututu



12 comments:

NenetPenne (NP) said...

sejak2 tak pegi johor ni dah tak merasa dah makan kacang pool ni.. dulu penah makan sekali kat johor laa jugak tapi lupa kat mana... sebijik mcm ni.... haaa kat pasir gudang...

rindunya nak makan kacang pool nih...

Nory Zoulkefle said...

nory tak penah makan kacang pool ni...

nnt gi johor, nory nak try lah..

hee

Cik Eka said...

@NenetPenne (NP) sama kot Haji punya kacang pool..
sedap kan kak net.. hehehe

combi said...

kt jb ad baby crap!nk try one day :D

dya said...

dya dok jb pun x pena pun try kacang pool nih..bgi full address kdi ni dear..nk cube lah..

:: Mrs.Eady :: said...

huwaaa....sedap nyer!!!!

diana said...

SEKALI AKAK RASA KACANG POOL TERUS RASA TAK NAK MAKAN DAH..ENTAH LA..AKAK RASA MUAK LA..MAKAN PUN TAK HABIS..HEHEH...LAIN KEDAI LAIN CARA MASAK NYA KOT..

♥ CIKZEK ♥ said...

arghhh trliurnyeeee. kbai. hahaha

shida said...

kacang pool? 1st time denga..hu3...
mybe nt one day kalo g sana nk cari ah..heee

Syaaafii said...

BANGGANYAAAA JADI ORANG JBBBB!! Ahaaha! Tapi Syaa duduk Pasir Gudang. Akak tak cuba Chicken Chop deka Hutan Bandar? Sedap kak! RM5 jeeee XD

Amanina said...

Salam..1st singgah sini :)
Wahhh sedapnya..mesti try nanti.

zulhilmi tempoyak said...

kacang pool tu apa.. haha