04 March 2013

Tom Yam Noodles yang Sedap !

Assalamualaikum dan hai,selamat pagi ! Jumaat,Sabtu,Ahad,sampailah ke hari ini,gusi masih lagi bengkak akibat gigi bongsu yang kedua nak menumbuhkan dirinya. Sebenarnya gigi bongsu tu dah tumbuh pun. Dah elok je kat hujung tu. Tah napa sakit pulak gusi.

Nantila cite pasal tu. Malas nak fikir sakit. Telan pain killer gak akhirnya. Huuuuuuuuuuu

Harini cita pasal mee segera lah ! hahaha Padahal selalu kena marah sebab makan mee segera. Nak buat camne. Kekadang je makan. Sedap kot ! Lagi-lagi masa hujan,sejuk je kan. Hihihi.

Dari minggu lepas cari mee Sedaap goreng perisa Asli. Stok dah habis. Tapi jenuh mencari idak berjumpa. Habis di kedai kedai berhampiran ! huuuuuu. Memang ramai sangat peminat mee goreng sedaap tu kan.

Balik rumah mak ayah minggu baru ni,nampak la Mamee My Chef - Creamy Tom Yam. Yang resepi daripada Chef Ismail tu. Tengok cam sedap. Mee kenyal ala-ala Jepun,siap ada dried vegetable yang mempunyai campuran udang kering,kubis kering,cili kering,daun limau purut kering dan juga daun sup kering. 

Eka pun masak lah. Siap letak sebiji bawang. Kalau makan mee segera,mesti nak letak bawang. Tu memang kemestian tau dak. Hehehehehe.

Bila masak je,bau dia nyegat wei. Wangi jer rasa.

Ni dia,dah siap. 


hirup tengah panas.
sedap ! 

rasa pedas sedap
rasa kuah sedap
memang nampak sangat creamy
lagi sedap daripada kebanyakan mee segera tomyam yang ada kat market sekarang.

mee dia sangat kenyal dan besar.
sayur dia sedap.
hehehe
bagi yang allergic udang,tak yah masukkan udang koghing tu.
Harga dalam RM 5.00 + + 
(tak tahu sebab ayah yg beli.theeeeeeee)


 10 minit berlalu.

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
licin,habis

tandanya? 
Lapar atau sedap?

hehehehe

p/s: Korang suka mee segera? Jenama apa? Perisa apa? hehehehe




9 comments:

NenetPenne (NP) said...

kan sedap kan? bau limau purut tu yang buat best...

Cik Ezy said...

isk.. dh terliur ni wajib beli!
haha..
kalo licin tndanye lapar dan sedap.. haha

cik violet said...

amboii.. licin naaa ;p

Kurang makan mee segera :)

Cik Eka said...

@NenetPenne (NP) memang sedap kan kak net.. eka telan terus daun limau purut bagai tu.. ha ha ha

Cik Eka said...

@Cik Ezy mmg sedap sgt2.. cuba try...heee

Cik Eka said...

@cik violet hehehehe yeke.. kita bila mood nak makan.mmg makan saja.. hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

nak try!!!!!terliur dah nieee....

Nory Zoulkefle said...

sedappnyer...
nak2 plak kena dengan kuah tomyam yg pedas...
mmg besttt lah...

hehe

zulhilmi tempoyak said...

fine3.... mkn xteringat kat org... fine2... ;p