04 April 2013

Extra Moist Chocolate Cake (EMCC) Terbaik !

Haritu duk tergodek-godek dekat FB, pantang la nampak benda makan. Ade je tangan gatal nak klik,nak add kan.. Hahahahaha. Biasa sangat tangan ni. 

Lepastu ternampak la satu kek coklat ni. Sebenonyer dah lama dah nampak orang duk post pasal kek cekelat ni. Lembab,menjelejehhhhh .. hahahaha bagi yang tak paham,menjelejeh ni kalau cakap Perak (tempat eka la,tempat lain tak tau faham ke idak) hahahaha. Maksudnya meleleh la lebih kurang. hahahaha

Pastu kan,bila tengok pengedar dia semua dekat Ipoh. Takde ke yang dekat Teluk Intan ni kan. Sekali ternampak la hakak ni punya post. Eh Teluk intan la kome. Hanto sampai ke pintu depan ghomah,depan opis ! Ish tak boleh jadik ni. Dah lame sangat mengidam. Kalu mengandung,tak dapat bende ni,mau menjelejeh ayo lio anak nanti ni.. hahahahahahaha.. berkomen-komen ngan hakak ni,katenye die nak nganto ke opis aje. yang pasti order minimun dua bekas. 

Yelah,kalau oder satu bekas,suruh hanto,memang mengada lah kan. duit minyak kak tu pun tak lepaih. nasib baik tempat opis akak ni,depan bangunan pejabat aku je.

Tengahari tu akak anta ke opis. nah ni rupenye


berkilat-kilat..


jelejeh ke idak cekelett ni?? kihkihkih.


aumm aummmmm aummmmm
rasa coklat dia beza ngan kek moist yang kita beli.

kadang-kadang kalau kita beli,
perasan tak rasa coklat dia macam 'tengik', ala macam coklat takde kualiti la.
pastu berketul-ketul kan.

yang ni tak korang,sedap.
lemak-lemak je rasanya.


nyum nyum.
hingga ke titisan terakhir gitu.


nak makannya kena pakai sudu.
jangan riso,sudu ada disediakan. walaupun kecil je sudu,
tapi jadilah kan. cuit je comel-comel.
guna sudu beso kang cepat habisnye. 
hahahahaha


Sesiapa yang berminat, ada banyak stokis kat seluruh Malaysia. Rujuk website EMCC di sini.Bagi yang tinggal di sekitar Bandar Teluk Intan, boleh terus menghubungi Mama Faish Comel di talian 019-5084416 atau add je Mama Faish di Facebook.  Mama Faish ada jugak meniaga di Gerbang Malam Teluk Intan. 

Selamat mencuba.... Pasti jelejeh. hihihi


p/s : petang kang pergi Seremban, esok pegi Potdeksen. Cuti-cuti Malaysia. hehehehehe


13 comments:

Xana Razak said...

terbaekkk
haritu masa maha kat serdang ritu akak dapat free 3 bekas tu. sedap gillsss.

Cik Eka said...

@Xana Razak yeke kak.. aritu eka tak pegi kat Maha.. hehehehehe

tapi memang sedap gilossssssss

Cik Puan Fadli said...

mak x suko coklat...produk apo pon klu berasaskan coklat @ pon ado sdikit coklat, mak x sentuh...tp abah ekau sgt gomar akan coklat...sokmo dok request mak buek muffin coklat...malas!!!..hahahaa..

Cik Eka said...

@Cik Puan Fadli omak eh po maleh bona ni mak.. apak nak makan tu buek kan dio sekaligus banyak2.. hikhikhik...

botambah syg apak eh ko omak.. kakakakakaka

Cik Puan Fadli said...

@Cik Eka alaaa...x buek muffin pon abah ekau syg gak kek omak..muahahahaha...

MizzTina said...

wawawa..terliur ni..

wahida said...

amboi...sedapnya....mmg menjejes air liur tgk ni...adoi la....


salam, tengs drop by my blog n drop ur comment, saya follow sini terus yer...

Nadiah Ashikin said...

OMG... my fav tu... terliur la plak.. huhu

azs yana said...

chocolate moist . terliur sudaa .kenapa stokis kat kelantan tak ada?

deno said...

terliur betul deno tengok.. emm.. nyum2

Amanda Suria said...

alamak Eka....x leh tahan akak tgok kek ni....menjelejih air lio ni ha....

Nory Zoulkefle said...

Uishhh sedappnyer...suke coklat yg cair menjejes mcm tu..yummyy

Wawa Tasliman said...

nampak sedap n menyelerakan..