28 May 2013

Sampai Mana ?

Orang selalu tanya, persiapan dah sampai mana?

Saya jawab baru mula cari. Hahahaha.

Saya dah mula mencari itu dan ini.

Seperti yang sedia maklom, bulan Disember merupakan bulan paling sibuk bagi kebanyakan orang. Kerana banyak kenduri kahwin. Makanya mengambil langkah berjaga-jaga. Persiapan HARUS dilakukan awal. Dengan kata, pat pat siku lipat sapa cepat dia dapat. Gitu. Maka semua pun booking awal. 

Dan nasib tak menyebelahi apabila pilihan utama untuk hiasan pelaminan nan indah tidak dapat dilaksana. Kerana owner pelamin bersalin. Hehehehe takde rezeki.

Tapiiiiiiiiiiii.. Tetap amik bunga telur kat pelamin + guest book dekat akak tu.  Dulu-dulu boleh ar nak wat sendiri. Sekarang nan hado la nak pegang gam gam bagai. Haha dasar malas.

Itu pilihan pertama, ada jugak pilihan lain. Harapnya okeylah nanti. 

Oh ya, untuk tetamu. Korang rase bagi apa lagi sesuai? 

Untuk majlis eka ni, temanya tradisional + moden. Jadinya cara dulu-dulu tu tetap ada. Dan telor sebiji untuk tetamu pun kena ada. Hehehehe. Barulah kenduri kahwin.  Ingat nak cari kotak telur,atau bekas telur macam dulu-dulu tu. Minat la pulak. Tapi tah ade tak idak... Hehehe ataupun harga dah melambung, sebab susah nak cari kan. 

Dulu-dulu ada jugak balut telor dengan tisu, buat macam pemegang. Haaaa kretip kan orang dedulu. 
Banyak benda nak kena buat nie.  Kita cuci mata tengok bunga telor ni. Yang ni taruk atas pelamin. Lepas je orang tepung tawar, bagi satu. Tunang kite pun tahu la pulak pasal ni, hahahaha. katanya jangan lupa bunga lepas orang tepung tawar. Terkezutttt kita dia tahu. Ingat dia tak amek tahu pun.


cantik kan. Simple je


Ni pun. Hehehehe nice nice


yang ni sweet


yang ni pun. Arghhh
sesapa nak order, boleh add kak Leesa Mohamad.

Ingat nak deco sendiri lah candy booth ngan guest booth. Hehehehe. DIY. Jimat sikit kan. Hewhewhew. 

Baru nak list. Ohoiiii rasa cam lambat lagi. Tapi bila orang-orang kata, heii masa berjalan cepat. Ape salah rancang cepat. Gulpp membebel dah orang sekeliling.

errrrrrrrrrrrrrrrrr..

Sape nak jadi pengapit ni. Bakal pengantin lelaki sangat cerewet nak pilih pengapit. Padahal kawan dia ramai je. Tak nak yg lebih tinggi dari dia la, tak nak tu la, ni la. haishhh. Hahaha ngade tauuu.

Kite pun tak cari lagi. Hehehehe. Tunggu nak dekat nanti. Sekarang tengah buat checklist. Segala macam nombor tepon sume kuo daripada fesbuk, wasap, wechat. Tulisan pun caca merba. Po nak buek, bukan selalu. Hehehehehe. 

Balik ni singgah Giant jap la. Nak cari note book comel. Untuk checklist. Selama ni ape idea idea taruk dalam otak pastu siang masuk opis tulis atas diari opis. Hahahaha pastu lupa, kat mana den tulis.

Kita merancang, Allah SWT menentukan. Moga semua berjalan lancar.




16 comments:

YnaRazali said...

takpe eka,prepare awal2 lagi senang.tahniah in advance.hehe

Cik Eka said...

@YnaRazali hehe terima kasih Yna. hehe..

Yuyu Zulaikha said...

yuyu pun Disember. dan ingat nak buat sendiri je. jimat sikit :)

Cik Eka said...

@Yuyu Zulaikha tah2 kite same yuyu. hehehehe

kite tak de mase nak buat la yuyu. hehehe + malas sikit. hehehehe

Siti(zoey) said...

tak lama daahhh hihi.

Tia Fatihah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Cik Puan Fadli said...

hamboiii...kemain..sakan anak mak nan sorg nie..omak ekau dolu tawen sorah kek tok ekau jo...diorg yg setel sumo...omak bg duit jo..kekekee...yo lah...jauh di perantauan...

x sabor nak tunggu ekau tawen..

Cik Eka said...

@Tia Fatihah kite terdelet komen awak. huwaaa.. tq awak komen sini tau

Cik Eka said...

@Siti(zoey) tula. tak lama dah. nervous

Cik Eka said...

@Cik Puan Fadli tu taun bilo omak ea. eka tak mau susahkan mak ayah.
mak ayah urus makanan sahaja. Bagi duit, mak ayah setelkan. Eka buat benda renyah2 remeh2 ajer

hafiz hafizol said...

SAYA NAK JADIK PENGAPIT LELAKI HAHAHAHAHAHAHHAA

MizzTina said...

btl tu eka.. mmg rs lama lg..pdhal nt akan cepatttt sgt ms berlalu.. mcm akak hri tu..

PinKy MoMMa said...

comel jer barang2 skrg ni...makin kreatip design2nyer...take ur time eka..jgn cemas sgt..nnt otak ssh nak berfikir...

rasa2 penat..rehat dulu..pastu smbung balik fikir pasal persiapan hehehe..enjoy2 jer

Cik Eka said...

@PinKy MoMMa tgh rehat. mencari idea. heheheheheehe

Cik Eka said...

@hafiz hafizol hahaha isi borang dulu

Cik Eka said...

@MizzTina tau takpe. masa cepat je