28 May 2013

Si Kembar

Ini si kembar. Dua-dua lelaki. Kembar ini anak buah kepada tunang saya. Anak abang tunang yang kedua. Serius, suka betul tengok si kembar. Sesiapa yang punya anak kembar sangat beruntung. Rezeki Allah SWT bagi. Sekali dua. Kembar ni usianya sudah 3 bulan. Ini kali pertama eka tengok diorang nie. Hehehehe. Suka plak la tengok. Dua-dua bergerak-gerak. Hihihihi


Yang kiri Abang, kot. Hahaha lupa. Namanya Imal Haikal.
Yang kanan Adik. Namanya Iman Haikal.

Kadang-kadang silap jugak. Hahaha sebab susah nak beza. Sama je. 
Cuma yang si Imal tu kuat tidur. Tidur sesaja.  
Jarang pegang dia, sebab dia asyik tidur je kan.
Sebab tu badan dia debab dan pejal sikit dari Iman. 
Imal cuma bangun nak susu sahaja, pastu sambung tidur balik.

Yang si Iman pula, kuat nenen. Bila kita pangku, bagi dia nenen,
kanmain laju lagi dia nenen. 
Tapi Iman manja amat. Tidur pun selalu tidur atas dada ayah dia.

Mereka berdua lahir sewaktu umur 7 bulan dalam perut ibunyer.
Berat masa tu 1 point bape gram je. Kecik gile.
Lama duduk dalam sepital.
Alhamdulillah skang dah beso.


Ni baru bangun tidur. Tengokla si Imal. Tidur sesaja. 
Iman dah bangun dah. 
Si Imal, baju biru dah merengek nak susu. Hehehehehe

Suka aaaaaaaaaaaaaaaaaaaah anak kembar gini.
Heeeeee :p

Sorang satu Ibu Ayah pegang kalu dua-dua menguek.
Baju ada dua, sama je. Warna je lain.
Stokin pun dua, sama je. Warna je lain.
Pastu topi dua. Warna je lain.
Pendek kata semua dua, jadinya perasaan tu jadi macam sonok tengok dua-dua menguek.
Bukan senang nak jaga.. Hehehe. Kalu ayah keje, Ibu sorang jaga, macam mana lah.
Mesti kena suap dua-dua. Hehehe.
Pastu kite berpeluang memandikan si Imal. Yang kuat tido tu. 
Hikhikhikhik.
Kecik gile, kite basuh badan, kite syampoo dia.
Waaaaa satu perasaan yang best. Dah lama tak mandikan baby.

Saya dah berani !


Cer teka ni sapa? Imal ke Iman?

Hehehehehehehehehe

kite bocor rahsieee arr..
Ni mestila Iman.

Imal kat ibu dia, macam biasa arrr dia tido!

p/s : Family belah eka, tak tau la ada genetik kembar ke tidak. Ehhh pahal tanya-tanya ada genetik ke tidak nie? Hahahahahahahahaha :p

Atai yerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :p




5 comments:

PinKy MoMMa said...

alorrrrr comelnyerrrrr!
aah sama la eka..hukhukhuk tadi baca kat nama tu pun tertengok mcm sama..tapi bila tengok lg skali oo sorang iman..sorang lagi imal..

dekat dekat sgt tak nampak bezanyer hehehe..gerammmm!

Cik Puan Fadli said...

okeh, dah ado potensi jadi ibu dah tu..den suko twin...mihmih..

Cik Eka said...

@PinKy MoMMa kan, tengok macam sama, tapi berbeza. hehehe

kekadang kite lak tanye Ibu dia, ni sape kak. Imal ke Iman. Hahahahaha ku keliru. Terkeliru

Cik Eka said...

@Cik Puan Fadli hahahaha berpotensi kan. Jap lagi cite sal baby lagi. Muahahahahaha... kite mmg sejak azali suka baby. Tengok je rasa macam tenang.

Sejuk hati.
waaaaaaaaaaaaaaa ayat kanmain. haha

diana said...

berseri2 je umah bila ada baby..lagi2 kembar...