03 June 2013

Candy Crush Saga Berhantu

Pernah tengok logo ini?



Menyirap tengok logo ni.
Hahahaha

Mengganggu gugat kepala otak ku.
Mesti ada yang termimpi-mimpi kan. 
Takyah la, aku tau. Sebab aku pun mimpi. Hahahaha
Termasuklah Cik Puan Seketeri tu. Hahahaha

Sakit hati tau. Dah tersangkut bape minggu dah kat level 65. Meluat sangat ngan coklat merebak tu. Kita pasang strategi dah. Hapuskan dulu coklat merebak tu. Baru clearkan jelly. Nan hado. Jelly tu dah la jenis yang keras! Kena jatuh dua kali baru jelly hilang. Dah la ada ada 6 bijik candy yang diselaputi jelly keras, ada pulak dawai yang ikat dia. Total move untuk satu bijik, diulangi satu bijik candy itu 3 move! Membazio move jer tau! Tu kalau tak ada keajaiban lah. Kalau ada keajaiban booster macam candy belang-belang, candy berbalut, ada candy bijik-bijik berwarna tu, tak payahlah nak move sampai 3 kali. Dia meletop-letop. Bling bling.

Tapi coklat tu je aku rasa sangat mengganggu.



Kalau takde la coklat tu, senang je nak main. Hahaha. Senang la sangat. Dia main ni ikut nasib jugak. Kadang kalau main beria fokus, tak pulak clear levelnyer. Kalau main sesaje gatal tekan-tekan, move-move, eh tetiba level clear. Hahahaha hantu sungguh la game ni.

Parah.

Penah jugak termimpi. Suara pakcik candy tu. cer dengar bila dia sebut SWEET. Macam Suwittttttttttttttt. Hahahaha. Sweet sangat. Hahahaha

Pastu pegi memana, ternampak je macam-macam benda, eh macam Candy Crush Saga.

Semalam pergi beli barang kat Giant, lalu kat balang makan kerepek, jelly, asam-asam. Nampak ini.


pandang kiri kanan, amek henpon, masuk instagram. Hahahahahaha
Tabiat. Mesti nak pandang kiri kanan. 

Malu? entah, segan sikit. Hakhakhak.


Ritu pakai selendang. Selendang ni tah tahun bila aku beli. Hahahaha. 
Tetiba rasa macam ternampak candy crush saga. 

Hahahahaha

Kan ?

Okay, yang ni sumpah, aku nak gelak berdekah-dekah. Hahahahahahaha. Dia punya booster tu, GIGI. GIGI okay. GIGI. Hahahaha


Hahahaha ngap ngap ngap ngap

Korang level berapa dah? Ade member FB, sampai dah Dua ratus lebih. Kagum pula aku. Hahaha. Aku? tetap 65. 

p/s: sebab aku stress ngan Candy ni, aku cuba main PAPA PEAR SAGA. Stress jugak sebab tempayan tak clear. Kita kena bagi tempayan tu berwarna. Hahahaha. Semua stress, tak payah main lah. Kan? Hahahahahaha. Satu je nak kabo. USAHA TANGGA KEJAYAAN. Moh, main lagi. Hahaha :p





6 comments:

PinKy MoMMa said...

selalu jg tengok kawan kawan post kat fb cakap stress ngan game ni huhu..mohon dijauhkan..serammss!

Cik Puan Fadli said...

tau laa terer!!!!..menci tauu!!!...mak dok sangkot tang level 29 x lepaih² dr mlm tadi lagik...sampai temimpi laaa!!!!...nie dok tunggu nyawa...hahaha..

ps: dah x pakai nick CPS tuhh...CPF skang yooo...ngeh3!

Rara Nasiha said...

Kita baru lagi main, sekarang dah level 40. Stuck. Kihkihhh

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

hahaha...baru nak post entry psl stress dgn game neh jgk...haha
main game nak ilangkan stress...tp bertambah2 stress plak. malas dah nak main...nyampah2! haha

Anak pak cik Azhar :) said...

tak pernah main game nie...tp mmg betol pun...kalau fokus btol2 masa main game tue tak pulak menang...tp kalau sesaje je main..eh,dah menang dah? haha

mush said...

huhuhu..masa cuti berpantang dulu gila² main game ni, dh naik keje nak bukak pon x dan, lps tu kawan² pakat tggalkan mush, huuuu terkontang kanting sorg² stuck level 46, asal nk stat main je mood dh kelaut, hoho


Jom Feeling² spa*d*rumah