11 June 2013

Rama-Rama

Haritu masa balik daripada kursus kat Kelantan tu, singgah dekat Rantau Panjang, beli lah seekor rama-rama. Macam comel je. Yelah, memang rasa comel lagi-lagi ada pink kan. Hahahahaha.

Harga RM 10.00 je seekor. Lepastu masa pergi rumah sepupu tunang kawin, kita bawak sekali rama-rama tu, letak dalam kereta Dak apple. Pastu tinggal je dalam kereta dia. Dak apple tanye, beli satu je ke. 

A ah beli sekor je. Tahu baik beli dua, letak dalam kereta bantal rerama.

Pastu apple kata, nanti dia nak balik ke tempat kursus dia kat Bangi, dia nak bawak rerama ni kat dalam bilik dia. Mesti dia pun rasa cam comel je rerama tu.Hahahaha

Ni ha rupe rerama nyer


Terbang dah rerama ni ke Bangi. Temankan dak apple tido. Hehehehehehe. Pastu hari Ahad haritu, kawan kite check in dekat fb, Bukit Bunga, Jeli Kelantan.Aaaaaaaaaaaaaaaaa boleh kirim lagi sekor rerama ni, ada lah rerama tu kawan dalam kete.


Harini dah dapat dah reramanya . Rerama nombor dua. Kawan kita, Kak Huda kata, tak payah bayar.
Buat kenang-kenangan. Ole-oleh la nie.Muahaha, TQ kak Huda.Dari minggu lepas sampailah harini ada je ole-ole. Semalam wife officemate kita bagi ole-ole pashmina dari Bandung.Sedap pakai, sejuk . Harini dah pakai. Hihihihi.

Minggu lepas pun macam-macam dapat. Keychain,Fridge Magnet, pen, dll. Siap dapat kek lapis Sarawak bagai. Lapis cheese, lapis cadbury.Nyummy.

Teringat lagu rama-rama, masa sekolah tadika.

Lagunya begini,

Dari ulat jadi kempompong
Duduk tidur dalam kelongsong
Cukup masa kempompong pecah,
POMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!

Jadilah rama-rama yang indah.

Hehehehe


p/s : Adui makin sakit pula. 


6 comments:

YnaRazali said...

comel nya Eka rama-rama tuh.hehe:)

Cik Eka said...

@YnaRazali comel kan. hiihihihi...

aniswany said...

COMEL BANTAL TUH !

PS:LAGU FEBERET TIME KECIK2 DULU TU :P

Daddy Ziyyad said...

Dah musim jual bantal rerama ke sekarang ni? hahahaha


Eh, saya tak pernah dgr rhyme/lagu tadika tu...membayangkan meriah & comelnya budak2 tadika nyanyi lagu tu :P

PS: Next time gi Jeram or sekinchan, saya nak try la beli mentarang tu....Boleh buat rendang? wow! saya baru tau..;)

shaFazie said...

tomeynye rama2 tue... ;)

cik hani said...

Comel..suka kaler dia yg lawa tu