24 July 2013

Lagu Raya Dah Keluar !

Hai semua. Selamat pagi! Pagi ni dah 15 hari kita berpuasa. Alhamdulillah diberi kesempatan untuk berpuasa lagi tahun ni. 

Eka kalu pepagi siap nak pegi kerja tu,dengar radio hotfm. Sejak bulan puasa nila mulanya. Aha. Pastu dengar Farah Fauzana kata kat AG, pasal lagu raya. Tup tup terus keluar lagi Selamat Berhari Raya daripada Rahimah Rahim.

Eksaited pahbedah tau. Sambil mekap-mekap tu nyanyi-nyanyi plak. Ahahahaha. Semalam ade tetengok baju raya, tapi takde plak yang bekonan kek hati den ni. Takpe aaaaa, ujung minggu nanti la. 

Semalam selepas balik keje, berkempatan lah nyembang ngan dak apple. Sembang guna corong telefon je pun! Ahahaha. Dia ajak berbuka ujung minggu ni. Makan seafood. Waaaaaa memang peberettt eka tu. Tapi tunggu kawan2 dak apple booking kan. Ada dua tempat, tapi tak tau yang mana satu kawan dia booking. Sama ada Jeram, Selangor atau Bagan Lalang. Belasah je arr. Janji makan. Free! hihihihihi

Kalau jadi pegi, nanti eka share ngan korang semua tau. Hihi

Rasanya, dah boleh mula buat kuih raya dah ni. Tapi minggu depan la nampaknya. Biskut raya yang eka nak buat. Ada dua tiga jenis. 

- Biskut Cornflakes Madu
- Biskut chocolate chips konon2 famos amos punya.
  Tapi ni versi eka amos punya. Hahaha
- biskut lupa..Biskut ni lupa eka tak ingat nama biskutnya. Adoi korangg... hahahaha nantilah eka ingat lagi.

Cehhhh teringat kuih raya plak. Semalam cari tart nenas. Tapi kat Jayenn. Tak menarik lak ropenyer. 

Nah, untuk korang semua, 



p/s : Lepas ni boleh siap-siap tukar ringtones handphone, ringtones WhatsApp. Hihihihihihihi.


Sampul raya pertama daripada Guardian.
Hijauu. Nak pink. Ahahahaha

Tengah fikir bape hengget nak bagi duit raya ni,
kalau dapat bonus, Alhamdulillah. 

Hehehehehehe










14 comments:

shaFazie said...

biskut lupa ..mcmana upanya tue hehe..waa byknye buat kuih...:)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Rajinnya eka nak buat biskut raya.. akak tahun nie semua biskut tunjuk2 jer.. ;)

Cik Puan Fadli said...

nnt meh laa berayo kek umah omak yo..hehehe..

Cik Eka said...

@shaFazie banyak? tu je pun. yg lain belii. Hahahahahaaha :p

Cik Eka said...

@♥ Mrs. Secretary ♥ yg tu je rajin kak. Buat kudap2. hehehehe

Cik Eka said...

@Cik Puan Fadli heheheehe baik omakkk

BeLLa de ViE said...

Rajin nya nak buat biskut raya!! Nak siket!! :p

BeLLa de ViE said...

Nanti dah buat biskut raya uplod eh.

YnaRazali said...

Yna baru g bagan lalang makan seafood minggu lepas..best giler. tapi Yna prefer kat jeram lagi...dua2 yna penah try. Nanti update ye Eka.hehe

Cik Eka said...

@BeLLa de ViE hehehehehe tak boleh. Posaa

Cik Eka said...

@BeLLa de ViE nnti eka upload yerrr

Cik Eka said...

@YnaRazali yeke Yna. cepat2 eka gtaw dia, suh pilih Jeram. Hehehehe.. okay nanti eka update. Yna tak update ke? hehe

wahida said...

hari tu kami mkn kat Jeram, serius tak sedap...huhu...tapi tu tekak kami la...aku lagi prefer Bagan Lalang lagi nok...

n3 kedua2 kedai ni ada aku publish dlm blog...

Zul Fattah said...

rajin dia buat biskut. biskut lupa? hahha, biskut apa tu.