17 September 2013

Mencari Photographer Belah Lelaki.

*Photographer telah dijumpai. 

Assalamualaikum dan hai. Kali ni takde la nak cite benda lain lagi. Mesti nak cerita pasal kawen-kawen je skang ni. Majlis pun tak lama dah ni. 

Asal balik umah mak ayah je, mesti bincang pasal kahwin. Mak ayah tentunya yang excited. Macam-macam yang mereka berdua bincangkan. Eka ikut je. Bab kahwin ni, kita tak boleh ikut kepala kita aje. Mesti kena ikut kepala orang lain. 

Baru ni mak bincang pasal lauk-pauk. Urusan masak memasak. Sebab kami buat gotong - royong kan. Raya haji ni, ada lagi satu meeting bersama seluruh keluarga. Haraplah semua ada nanti. 

Pastu hari Sabtu ritu, dak apple bagitahu, majlis belah lelaki, buat 2 minggu selepas majlis kat rumah eka. Terkejut gak memula. Lepas mak ayah kata okey, eka ikutkan ajela. 

Jadinya, sekarang. Ada sedikit perubahan. Nasib baik lah tergerak hati nak buat kad bulan 10. Fuhh lega. Nasib baik jugak, baru survey butik-butik pengantin yang ada kat area Seremban. Tak booking apa-apa lagi. Fuhh lega.

Memang tak nak book awal, sebab kenduri kahwin biasanya mesti ada pindaan. Jadi, bersedia awal

Tapi yang tak bernasib baiknya, khidmat photographer. Sebab, eka dah book dia awal-awal. Untuk kedua-dua majlis. Pakej pun termasuk

nikah + kenduri belah eka + kenduri belah dak apple = Harga istimewa. 

Semalam mesej Photographer, Al-Amin. Dia kata, sorry sangat, tak boleh amik job 28/12 tersebut. Sebab dia dah ada job. Sekarang ni, eka dapat dia untuk buat masa majlis nikah + kenduri umah eka je. 

Nampaknya, dak apple kena cari photog lain lah untuk majlis belah dia. Ada sesiapa yang tahu, photgrapher cantik, cun melecun untuk job di Seremban 28/12/2013 ni? Please, bagi link tau. Kita nak survey dulu nie.

Semoga dapat dijumpai. Hehehehe.

Tadi baru call rest house untuk belah lelaki menginap nanti. Alhamdulillah okey dah. Cuma tak boleh check in awal. Kena check in pukul 2.45 pm jugak. Ingatkan boleh la family dak apple check in sebelum solat jumaat kan. 

Next, nak kena cari cenderahati plak ni. Bagi makanan je kot. Telur + muffin + gula-gula,cookies. Errr apa lagi ek. Masuk je dalam beg tu nanti. 

Semoga dipermudahkan.

Sekali lagi, please ea bagi contact2 number member ke yg boleh amek job photographer area Seremban pada 28/12/2013 (Sabtu)



Cool je bride ni.Kita nak jadi pengantin kena cool.
Cool bebeh Cool. Haha







20 comments:

Eyriqazz said...

good luck dan selamat pengantin baru in advance..

Cik Eka said...

@Eyriqazz tq abg eryqaz

Fieda Redzuan said...

eka share la photagrapher mana eka ambik..nak tengok jugak. hehe

Puan Ezy said...

doorgift tu bg bnde yg simple2 je..
kalo bg mknan ok la..
mase saye kawen aritu bg jelly n gula2 je.. pastu utk vip tmbh sirah yassin..
hehe..
smge dipermudahkan segalanya..
=)

surayahussin said...

kak ika...

try photographer ni.. family saya slalu hire dorang bila wdding kakak2 sy..

http://www.facebook.com/dmzdesign?fref=ts

mmg cantik gmbr dorg.siap dgn video pon ade jgk...

try la tnye...hehe

=)

J.Syazwana said...

bestnyaaaaaaa!
hihihi.

kite lame lagi tahun depan insyaallah :)

Ismi Amnah :) said...

kak eka...ce tgk yg nie,
https://www.facebook.com/oliverstylestudio?fref=ts

Cik Eka said...

@Puan Ezy ya, kita pun bagi simple2. hehehehe

Cik Eka said...

@surayahussin tq adik. kak eka dha like dh. hehehehe

Cik Eka said...

@J.Syazwana hehehehe best mmg best. Tapi penat skit. hehehehe

Cik Eka said...

@Ismi Amnah :) tq dik. ni suami irine kan

Deanzofq Que said...

Salam Cik Eka, Sy ambil gambar kahwin. Ni portfolio sy. :)

https://www.facebook.com/aizuddinidrisphotog?ref=hl

Boleh tgk hasil2nya di sini.
Harga serendah RM450 sahaja.

Syida Rasyidah said...

Good Luck Eka.. :)

Amanda Suria said...

X LAMA JER LAGI..AKAK KENAL SORANG RFIAN PHOTOGRAPHY..DIA MEMANG TERKENAL KAT SEREMBAN..GAMBAR PUN CANTIK...EMAIL AKAK EH...suriaamanda@yahoo.com

anamizu said...

wahwahwah sonoknye nak kawen !! eheee tertagatl pulok ni ha ehee :P

Sya Mimie said...

mjlis eka bile eh???
erm, napa lepas 2week..kan dah pening nak plan balik.. ada tugas pnting eh blah lelaki..

Cik Eka said...

@Sya Mimie ya, sebab masa tu ramai knduri. tukang masak xde. tu pasal kene enjak skit.

lagioun berlainan negeri kan.hehe

Amanda Suria said...

019 6744210 Rfian

if x dapat photographer utk wedding kt seremban lagi..;)

cilikphoto.com said...

Cik Eka boleh pergi ke Facebook :
https://www.facebook.com/cilikphoto

kobau gile said...

salam cik eka..cube call 01115048997 die punye gambar pun cantik jugak..