23 September 2013

Tema Menyalang @ Bertandang

Sebelum balik Perak semalam, eka ngan dak apple singgah jap kat butik pengantin untuk majlis menyalang @ menyambut kat sana. Ceh, dah pandai guna perkataan menyalang. Padahal baru je tahu perkataan menyalang tu masa menulis detail dalam borang pakej andaman tersebut. Hiuhiuhiu.

Den tak sangko, den pandai dah cakap nogoghi smilan. Hahahahaha.

Tapi dalam pade pandai cakap nismilan tu, kekadang terkeluo le gaya Pah Bedah dari Perak gak. Hehehe.

Pilih punya pilih, tak sangka lak dak apple amik warna Royal Green. Memang nice la warna dia. 

Memula dak apple kata, dia cadang beberapa warna. 

1. Ungu Kuat
2. Merah Tomato
3. Hijau
4. Peach 


Eka memang tak membantah apa pun warna yang dia pilih. Ikut suka dia. Sebab nak kawen sekali, biarlah dia sendiri buat pilihan kat belah dia. I is tak kisah.

Pastu dia ingat nak amek turqois. Tapi tak jadi sebab lebih kurang ngan majlis umah eka je. 

Pastu cari merah tomato, takdo.

Tengok songket. Dio cam tak bokonan lak. Cancel songket.

Pastu nampak peach. Eh cam cantik lak ai kaler eh. 

Cek date, alamakkkkkkkkkkk, Ado orang pakai, tarikh samo lak. Adehhh.

Pastu nampak lak satu baju. Kaler Royal Green. Nak kata hijo pucuk pisang tak, hijo zamrud @ emerald green pun tak. Kira sedang2. Tapi memang cantik kalernyer. Baju ni baju baru, adik owner butik tu punya kenduri dua minggu lepas.

Dak apple terus tanya kat pekerja butik, Kato eh. ' Ni baju lelaki mano kak? den nak tengok.'

Terus ahkak tu pi amik. Bagi kat dak apple. Dak apple terus bokonan design dio. Terus bukak butang, dio cakap polan. Boleh ko den torai ni. Hahaha. 

Terus je eka cakap, kak, nak try. Kak tu pun kata, try try.

Po laie, bokonan toruih la dak apple. Den pun nak torai gak aaa baju pmpuan ropol2 engko. Hahaha. Cun gak. Testing memang ngam2 ngan badan kitorang berdua. Macam tak payah nak alter rasanya. Tapi tetap gak nak alter seminggu lepas kahwin. Lagipun dak apple cerewet skit. (same je ngan org yg menulis ni) hehe. Happy je dak apple lepas dapat apa yang dia nak. 


Nice colour



p/s : Semoga dipermudahkan. Mula dah bayo deposit sana-sini.









14 comments:

nanakimie said...

tak sabar nak nengok baju pengantin nya:)

Puan Ezy said...

cantik kaler tu. xsabo nk tgk awk pkai pgntin.. hehe

Elya Roza said...

songket cantik woo..:P

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Mesti cantik..tak sabar nk tgk..akak doakan semoga dipermudahkan yer eka..=D

mama leen said...

cantik sangat kaler ni.. tak sabar tgk eka pakai

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Sure kawaii n malatoppp gituew
All da best k
Syoknyer kawen ngeeee

Ryha Feyzal said...

Rindu sangat zaman buat wedding preparation. Good luck, Eka! treasure this experience to the fullest...

imanina zahri said...

kaler ni lawa lah cik eka. den suko! haha. tak sabar nak tengok cik eka naik pelamin. wiwiwi.

http://iemanzahri.blogspot.com

MizzTina said...

dupdapdupdap...kekeke

JunAina said...

Semakin dekat harinya semakin berdebar eh...:)

merahitujambu said...

CATIK LA DEAR..TEMA TU-----------------

Twenty Thirteen said...

:) hye eka.. berminat tak nk buat refreshing chocolate fountain n candy treats for ur event.. boleh lawat blog saya twentythirteencrew.blogspot.com

shaFazie said...

nice colour..
cik eka nnt check email yerk.. :)

adrianna syaz said...

Warna yang sgt cntik eka...best2..seronoknya dah nak kawen..hehe