21 October 2013

Throwback E-Day

#Throwback

Tengok gambar ni, rasa macam kejap sangat masa berlalu. Daripada tarikh 5/5/2012. Sampailah sekarang. Dah nak kahwin dah pun. Dalam sebulan lebih lagi, title bertukar. Dari Cik kepada Puan. Nama blog ni nak tuko ke tidak??? ahaha. Cik Puan Eka lah nampaknya.

Macam-macam dah dilalui bersama. Orang kata bertunang ni seronok. Tapi eka rasa, biasa je. Maksima punya tahap. Orang tua-tua kata, jangan seronok sangat bila bertunang. Biasa-biasa jer. Orang tua-tua kata, bertunang banyak dugaan. Ni memang eka iyakan. Masa ni lah kesetiaan dan kejujuran kita diuji dan juga teruji dan juga menguji. Kesimpulannya UJI. Hehe.

Masa ini jugaklah nak tengok sejauh mana keserasian, kesefahaman. Eka rasa dulu-dulu tak fikir sangat pasal benda ni. Tapi bila dah nak kawen, baru nampak perubahan. Perubahan dimana, sama-sama nak faham masing-masing. Walaupun ada sedikit percanggahan. Hahaha canggah sangat.

Tapi betul. Kan masa kita nak buat persiapan kahwin kan. Kat mata kita, dah okey cun cantek dah benda ni, tapi kat mata dia, ada je tak kena. Haha. Masa tulah bertegang urat. Masam muka. Huh! hahaha. Tapi bila dah okay, mengalah jelah. Malas panjang cite.



Bakal mak mertua sarungkan cincin.

Lepasni ada orang pakaikan gelang pulak. :p





23 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Bertolak ansur tue mmg penting untuk kuatkan perhubungan dalam rumahtangga nie eka.. Insyaallah akak yakin eka pasti boleh.. =D

Cik Puan Rara said...

hehehehe,kejap je kan.heee dh boleh jd geng mak mak dh lepas ni.hehehe

Sya Mimie said...

sweetnya.. =)

betul tu.. semua perlukan kita bertolak ansur, bersabar.. huhuuuuu.. dah lalui saat & ketika ini.. *ehh..hehe

*isi duit tabung kawin eka..

Sound System said...

Selamat menjadi Cik Puan Eka (^_^)

Page : Perkhidmatan Sewa Sound System , Karaoke System dan DJ

Blog : SellSound

Azwanie Hisham said...

Tahniah ye..
semoga menjadi isteri yang soleha..
amin..
salam perkenalan..

ika sulaika said...

selamat bakal khawin ^^

cik violet said...

betul tu. dugaan byk mase tunang ni. selamat pengantin baru in advance :)

nanakimie said...

wah,tak lama da tu:) xsabar nak tengok majlis eka,heee

shaFazie said...

betol tue cik eka...lepas ini kita semua 1 geng :)

Cik Eka said...

@♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) tq kak farah. semoga kami akan lebih bertolak ansur lepas kahwin nanti.. Amin

Cik Eka said...

@Cik Puan Rara hihihi pasni memang kene geng mak mak la plak. hahaha

Cik Eka said...

@Sya Mimie yg penting sabar.kan. selamat pengantin baru mimi.. :)

Cik Eka said...

@Sound System terima kasih :D

Cik Eka said...

@Azwanie Hisham tq azwanie.salam kenal

Cik Eka said...

@ika sulaika tq awak. :)

Cik Eka said...

@cik violet yup. yg penting kena pandai atasi. tq awak

Cik Eka said...

@nanakimie hi nana. lama tak borak. tula tak lama dah.hehe

Cik Eka said...

@shaFazie hihihhi kan. geng pasni..

Mimy Hamid said...

selamat bertunang eka...darah manis tau..kakmi dulu byk dugaan...hai tunang org

Cik Eka said...

@Mimy Hamid kak mimi. dah lama tunangnya. nak kawen dah pun. ni imbas kembali je sempena nak kawen. hehe

wahida said...

dah nak kawen dah eka ye...


semoga semuanya dipermudahkan...amin...

adrianna syaz said...

Bestnya..nk bertunang jgk..hehe..bila eka nk kawen ni?eka org ipoh jgk kan?

Azhafizah Md Nor said...

tak sabar dah ni kan..hehehehe..menghitung hari :)