27 November 2013

Pelbagai Cerita #2

Assalamualaikum dan hai. Rasa macam dah lama tak update. Last update pasal iklan tudung je. Tapi eka hari-hari bukak blogspotnyer pun. Jalan-jalan, gugel-gugel kehkehkeh. Tapi nak menaipnya malas.

Majlis tinggal lagi 16 hari. Ya Allah kekadang rasa macam tak sangka sangat dah nak kahwin. 
Ni tengah tampo-tampo muke ni. Hahahahah.

Minggu depan eka last keje. Pastu cuti, yippieee. Eka cuti 14 hari je. Itulah cuti yang eka simpan dari awal tahun. Gigih nau nyimpan coti. Cuti 14 hari tu, boleh berehat2, jalan2 ke, pastu ngemas umah lepas kenduri. Kira kendara la. Nak berjalan-jalan ke umah sedara mara. Macam-macam ni ehehehe


16 days to go.
Selalu guna Bitstips? Comic dia comel kan. Hehehehe

Persiapan ada lagi yang tak siap. Goodies pun belum siap lagi. Yang lain ada dah siap. Eka ada buat button badge untuk family. Ingat nak tempah, tapi tak jadi, Buat sendiri. Ramai boleh dapat. Hehehe. Eka buat Ribbon badges. Dari kertas dan ribbon je. Simple. Pastu gam pin kat blakang.


Camnila lebih kurang rupanyer ribbon badges ni.
Tapi ni yang tak siap lagi. Nanti eka tunjuk cara2 nak buatnyer.
Disebabkan keluarga eka kan besar dan ramai,
 saje seronok2 bagi semua makcik-pakcik pakai hehehe.

Borang nikah semua dah submit. Hehehe. Gambar je ika punya tak tangkap lagi. Sebab lepasni kan nak buat Kad Nikah Pintar @ N-Kad. Saje nak tangkap gambar masa tengah bujang. Hehehehehehe. Tapi dak apple dah siap dah bergambar. Cam Mr Arrogant katanya. Bluerkkk :p Hahahah


My Mr Arrogant
Hahahaha

Boleh tahan Hensem gak bakal suami saye ni. Opssssss
Hahaha ni kalu dia baca,
maunye kembang2 hidong dia. ahahaha

Persiapan yang lain-lain tu, mak ayah uruskan. Termasuklah bab lauk pauk, semua mak ayah & family uruskan. Minggu ni balik kampung lagi, nak setelkan ape yang patut. Tunggu sepupu-sepupu pmpuan eka datang umah, nak mintak tolong diorang skit. Nak mintak dorang tumbuk dan pakaikan inai hahaha. 

Semalam dapat hadiah kawen lagi dari kawan blogger. 


Terharu sangat!
TQ tau. Nanti akak bukak ngan pengantin lelaki 
hehehehehe

Giler tak terharu, pembaca blog antar adiah.
Sekali abg pos laju datang, bawak kotak tersengih2,
dia dah memang abang poslaju kawasan Teluk Intan ni,
asal naik opis, berkotak2 dia bawak. Tapi bukanlah eka punya sorang,
hehehehe. Semalam eka punya dua kotak jewwww...



Begitulah serba sedikit entry eka pada hari ni. Sikit ke? cam banyak jer! Hahahahaha. Lepasni eka janji, eka akan review satu-satu persiapan eka. Tapi lepas majlis lah yer. Hehehehe.

Pasni nak buat entry Wordless Wednesday lah. Jap lagi eka publish wuhuuuuuuuuuu..






9 comments:

MizzTina said...

akak xbuat pun lg kad nikah pintar itewww... xsempat nk ke pejabat agama.. skang klu dtg, membuyong lak.. kakaka

Cik Eka said...

@MizzTina hahahaha cepatla buat kak. Eka teringin gak nak merasa N kad ni hihi

Cik Eka said...

@Lynda Che Lah ehehehe sabar tapi takut. hehehe.. A ah memang dekat je kak. Jemputlah dtg tau hehehehe

mama leen said...

xsabar gak nak tgk.. mesti eka cantik

Nastyna said...

wuhuuuuu kejap jer tu 14 hari, pejam celik pejam celik celik celik tak sempat pejam pasni tau, I suka kalau majlis buat sendiri, time ni la semua kelurga berkumpul bersama bersatu padu berganding bahu yang berat sama dipikul yg ringan sama dijinjing, hati gajah sama dilapah hati kuman kau cecahla sorang. Ha cukup la pepatah.

adrianna syaz said...

Bestnya dah nk kawen..huhu..sya x buat apa2 lagi pun..wuu

intanfirdaus247 said...

hehe..mesti eka cantik di majlis nantgi

Sya Mimie said...

seronok buat preparation kan? pastu dah stop jap.. tunggu nak ada bby pula baru buat preparation balik.. ;)

bestnya dapat hadiah..hehe

Ratu Lizzie said...

I'm 17 and tetibe berangan wedding .. is that weird? should be focusing on my studies more.. .__. haha, very nice kak eka !

follow my blog please:
http://ratu-berguling002.blogspot.com/