27 November 2013

Wordless Wednesday sangat...


Kalu eka, toksah caye la nak buat entry Wordless Wednesdaynyer. Nanhadooo. 
Koman-koman, taip jugaklah 4,5, 18 patah perkataan. 

Semalam benda ni sampai. Order dari seorang blogger gak. Blogger yang sangat kreatif uols. Teka lah sendiri. Hahaha. Nanti lepas eka selesai majlis, eka akan review benda ni. 

Benda ni, sangat cantik. Menepati tema, pastu semalam balik kije, sibuk tergedik-gedik berangan depan cermin. Hahahahaha. 

Pendek kata, puas hati sangat. 



Cer teka, amenda benda alah ni? 



Pelbagai Cerita #2

Assalamualaikum dan hai. Rasa macam dah lama tak update. Last update pasal iklan tudung je. Tapi eka hari-hari bukak blogspotnyer pun. Jalan-jalan, gugel-gugel kehkehkeh. Tapi nak menaipnya malas.

Majlis tinggal lagi 16 hari. Ya Allah kekadang rasa macam tak sangka sangat dah nak kahwin. 
Ni tengah tampo-tampo muke ni. Hahahahah.

Minggu depan eka last keje. Pastu cuti, yippieee. Eka cuti 14 hari je. Itulah cuti yang eka simpan dari awal tahun. Gigih nau nyimpan coti. Cuti 14 hari tu, boleh berehat2, jalan2 ke, pastu ngemas umah lepas kenduri. Kira kendara la. Nak berjalan-jalan ke umah sedara mara. Macam-macam ni ehehehe


16 days to go.
Selalu guna Bitstips? Comic dia comel kan. Hehehehe

Persiapan ada lagi yang tak siap. Goodies pun belum siap lagi. Yang lain ada dah siap. Eka ada buat button badge untuk family. Ingat nak tempah, tapi tak jadi, Buat sendiri. Ramai boleh dapat. Hehehe. Eka buat Ribbon badges. Dari kertas dan ribbon je. Simple. Pastu gam pin kat blakang.


Camnila lebih kurang rupanyer ribbon badges ni.
Tapi ni yang tak siap lagi. Nanti eka tunjuk cara2 nak buatnyer.
Disebabkan keluarga eka kan besar dan ramai,
 saje seronok2 bagi semua makcik-pakcik pakai hehehe.

Borang nikah semua dah submit. Hehehe. Gambar je ika punya tak tangkap lagi. Sebab lepasni kan nak buat Kad Nikah Pintar @ N-Kad. Saje nak tangkap gambar masa tengah bujang. Hehehehehehe. Tapi dak apple dah siap dah bergambar. Cam Mr Arrogant katanya. Bluerkkk :p Hahahah


My Mr Arrogant
Hahahaha

Boleh tahan Hensem gak bakal suami saye ni. Opssssss
Hahaha ni kalu dia baca,
maunye kembang2 hidong dia. ahahaha

Persiapan yang lain-lain tu, mak ayah uruskan. Termasuklah bab lauk pauk, semua mak ayah & family uruskan. Minggu ni balik kampung lagi, nak setelkan ape yang patut. Tunggu sepupu-sepupu pmpuan eka datang umah, nak mintak tolong diorang skit. Nak mintak dorang tumbuk dan pakaikan inai hahaha. 

Semalam dapat hadiah kawen lagi dari kawan blogger. 


Terharu sangat!
TQ tau. Nanti akak bukak ngan pengantin lelaki 
hehehehehe

Giler tak terharu, pembaca blog antar adiah.
Sekali abg pos laju datang, bawak kotak tersengih2,
dia dah memang abang poslaju kawasan Teluk Intan ni,
asal naik opis, berkotak2 dia bawak. Tapi bukanlah eka punya sorang,
hehehehe. Semalam eka punya dua kotak jewwww...



Begitulah serba sedikit entry eka pada hari ni. Sikit ke? cam banyak jer! Hahahahaha. Lepasni eka janji, eka akan review satu-satu persiapan eka. Tapi lepas majlis lah yer. Hehehehe.

Pasni nak buat entry Wordless Wednesday lah. Jap lagi eka publish wuhuuuuuuuuuu..






25 November 2013

Baucer Diskaun Tudung2U untuk Pembaca Belog Cik Eka

Hai semua, ni eka ada berita gembira untuk pembaca belog eka. Ada diskaun untuk korang semua kalau beli tudung di Tudung2u.



Website : Tudung2u.com.my

Facebook : Tudung2U.com

Kalau korang nak tau, tudung2u ni adalah kedai tudung on9 terbesar tau. Dengan harga yang berpatutan, ditambah dengan pelbagai jenis tudung, material, corak yang menarik, memang best lah.

Antaranya 


Ada shawl labuh.


Contohnya cam shawl awan pink ni.
Ni rega baru RM 20.00 tauuu.






Ada half moon jugak.


Yang ni shawl halfmoon, ada lace kat atas.
Yang camni harga dia baru RM 65.00



Ada tudung bawal jugak.
Bawal dia pun cantik-cantik.


Bawal camni harga RM 48.00

Ada juagk bawal kangaroo, harga RM 6.00 je



Istimewa untuk pembaca belog Cik Eka,
korang akan dapat diskaun sebanyak 

15%

Jangan lupa masukkan kod

AKD2013 

(sah sehingga 30 November, 2013)

Happy shopping uols. Hehehehe.




18 November 2013

Lagi Persiapan.

Okey, kita masih lagi bercerita tentang persiapan perkahwinan. Rupanya banyak gila benda-benda kecik yang kita kena buat. 

Minggu lepas eka balik umah mak, eka siapkan buat bubble talk. 


Siap dah. hehehe pasni korang datang, boleh la nak geletik-geletik bergambo
ngan props2 ni bagai.Terutamanya sepupu2 pompuan i yang baru nak up tu hahaha.
Kompem pakai bende ni sume kalu bergambar nanti.
tak caye tengoklah eka update nanti hahahaha.


Pastu siapkan lagi goodies bag. Guna brown paper, doily paper, sticker, riben
Simple kan. Hehehe.

Eka ade pembantu. Siap tak berbaju menolong bukakkan sticker
Yang sorang lagi tukang tampal,
eka plak tukang gam riben.

tara


<




<




<




<




<




<




<




<




<


hahahahaha kegigihan dua orang sepupu kecik saya.
Sonok gak ade yang tolong, diorang nampak enjoy je tolong.

Siap tanye, lame lagi tak nak kenduri, kami tak sabo nak tolong,
gitulah kate yang tak berbaju tu, Nabil namanya.


Skang ni eka tengah nak buat button badge, Ingat nak DIY jer.
Guna ribbon dan kertas. Nanti eka tunjukkan tau. 
Jadi ke tidok entahhh hahahaha

Kalau tak post tu, tak jadi letew. Hahah




BE yang banyak. TQ Nuffnang

Hai semua, selamat pagi. Lagi 24 hari je sebelum melangsungkan perkahwinan bersama jejaka pilihan hati. Ecehcehceh ayat kemahen hahahaha. Kejap je kan masa berlalu. Tapi eka jarang kira hari-hari. Kira smeinggu sekali je baru rasa cepat hehehe. Orang yang kira hari-hari takde ke rasa cam lambat? hehe

Sebenarnya dah lama nak cerita pasal Buffered earning @ be / pendapatan terumpuk.

Banyak gak yang eka dapat. Ada satu BE dari RHB yang paling banyak, dan paling lama. Yang tu sume dah dicreditkan pada akaun. Yang baru eka dapat chipsmore. 

Ni ingat nak cash out ni. Tapi ingat nak bagi banyak sikit.

Walaupun eka bukan retis blogger nuffnang. Tak selalu pegi event pun. Tak dijemput pun. Hahahahah. Blogger picisan. Ade sekali je kot pegi. Tu event DIGI. Best gak. Tapi eka suka gak la tengok iklan nuffnang ni. Semua iklan dia latest, menarik.



Semoga lepas ni lagi banyaklah BE, walaupun eka jarang update.
Hehehehe. TQ Nuffnang dan pihak2 yang mengiklan

Sibuk skit. Nanti 9/12/2013 eka dah start cuti dah yippiee. Rasanya cuti kawen dalam 4 minggu. Hahahaha. Lama tak? Tapi tak taula lagi camne, sebab dak apple cam kena keje,kalau dia keje, eka duk umah jela nampaknya. 

p/s : Bilanye nak plan pegi honeymoon? Main redahh jela nanti. Hahaha.



15 November 2013

Bunting kahwin yang ...................

Pagi ni sebenarnya rasa macam tak nak marah-marah, nak rileks je.

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Panjang tak tapi kite?

Macam panjang jewww. Macam marah jewww.

Yes, memang saya marah sangat pagi ni. Marah sesangat. Tapi saya boleh control la marah ni. Ingat tuhan memang boleh control marah ni.

Citenyer camni. Eka tempah kad kahwin. Dari satu syarikat ni lah. Tengok cam okey je. Lagipun kad jer pun. Bukan ape sangat. Eka nak yang simple je. Okey kad dah siap, bayar pun dah. Buat banyak gak. 1500 keping atas permintaan dak apple. 

Setel cite kad.

Masa eka order kad tu, dia kata, nanti kita bagi awak free bunting dua unit sebab awak dah order banyak kad. Saiz dia brape kaki eka tak ingat. tapi kecik jugaklah. Eka pun kata, okeylah. Dah nak bagi kan.

Eka pun bagilah gambar kami. Dalam hati tanggapan mesti cantik. 

Hari Isnin eka call, dia kata bunting dah siap. nanti boleh la amek. Katanya. Lepastu tadi mintak opismet ambikkan. 

Pastu, bukak-bukak je, adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Buruk gila.

BURUK GILA

BUUUUUURUKKKK GILA

Gambar pecah-pecah, tak jelas punnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn. 
Pastu font selamat pengantin baru dia, kaler kuning. Font pulak jenis yang meleweh buruk gila. Buruk gila lah pendek kata.

Eka sms dia tadi, kata, kenapa gambar langsung tak jelas, pecah2. Owner kedai balas, senang je.

Gambarnya tak betul2 sharp bila dibesarkan akan pecah2 

ttp banting dipasang dan dilihat dari jauh nampak ok..

cuba lihat banting lain pun sama. Krn banting di lihat dari jauh..


Huhuhuhu memang la benda free, tapi kalau free pun, kenapa tak bagi elok2 aje. kan senang. Kalau tak nak bagi free pun tak pe. Eka boleh pegi tempah kedai lain. Ni dah jadi satu keje nak pi buat bunting lain plak. Hadoiii sabo jelah hati.

Bila nak kawen ni, macam-macam hal plak ha. Tapi takpela, eka positifkan hati. Eka anggap ni bukan rezeki eka. Eka pun malas nak bertekak ke memalukan kedai tu ke apa. Takpe. Biarlah dia buat camni. Berkat ke tidokkkk meniaga camni? 

Semoga perniagaan dia berjaya lah hendaknya nanti.

p/s: Sapa nak designkan bunting untuk saya? Please. Huhuhuhuhu. Nak pegi tempah lain lah.



14 November 2013

Mangsa Keadaan

Rasa nak meluahkan perasaan kat sini. Tentang kawan. Semalam, satu hari duk fikir. Apa salah saya sebenarnya. 

Korang penah jadi mangsa keadaan? 

Penat kan jadi mangsa keadaan ni. Tak pasal-pasal orang pandang serong pada kita. 
Pandang macam tak puas hati je. 

Susahlah nak cakap. Jauh disudut hati saya, saya tak suka nak cari pasal dengan orang lain. Apatah lagi dengan kawan-kawan saya. Serius tak suka.

Kalau boleh, bila kita berkawan. Seronok rasa hati. Dapat buat macam-macam benda bersama, dapat tolong menolong. 

Indah kan.

Situasi yang saya hadap ni plak macam misunderstanding. 

Maafla, saya tak terhegeh-hegeh kalau nak buat sesuatu benda melainkan ia adalah perlu untuk dibuat. 

Tolong sahaja.

Tolong bukan bermakna nak conquer semua. Tak.

Buat, salah. Tak buat, pun salah. 

Saya tahu siapa saya, apa yang perlu saya buat.

Haishh susahlah. Saya bukan nak perasan bagus ke apa. tak terlintas pun. 

Tapi kalau dah sampai block mem block, rasa macam something pulak. 

Macam mana saya tahu saya diblock? Sebenarnya saya ada dua FB. Satu FB lagi tu saya bukak jugak. Sebab ada ramai kawan2 dari opis lama saya kat situ. Itu FB pertama saya. Saya sayang nak deactivated. So, biar je. Sekali keluar suggest friends. Opkosla saya nampak. Uhu. 

Rasa macam nak menangis bila jadi macam ni. Dalam hati tertanya, apalah salah saya pada kawan saya itu. 

Tapi takpelah, dah orang tak nak kawan dengan kita dah. Kita buat biasa jelah. 


Eka dah nak kahwin, kalau boleh eka nak semua kawan-kawan eka datang memeriahkan majlis eka nanti. Eka tak suka ada gaduh, tarik muka, ke apa ke. Kalau boleh, eka nak jaga hati semua orang, tak nak sakitkan hati orang. Tapi dah nak buat camne. Sebagai manusia biasa, kita terimalah segalanya.

p/s : Orang buat kita, tak apa. Diam, senyum. Kata dalam hati, Allah SWT kan ada. Itu pesan mak. 






13 November 2013

Review Savon De Bali

Haritu menang GA dari blog Pinky Momma dan Savon De Bali. TQ 

Alhamdulillah. Makin sonok plak join GA bila dah menang hehehehe. 

Masa abang poslaju bawak kotak besar ada gambo wau kat opis, dia terus kata, ni awak punya. Eka pun cam pepelik. Eh, rasa macam takde beli barang. Pastu dia kata, kosmetik ni. Eh kosmetik. Bila aku beli ni. Hahahaha. Rupanya lupa ada bagi alamat kat owner Savon De Bali masa kak pinky umum pemenang GA.

Pastu eksaited nak bukok, yelah sebab tak tahu sapa yang bagi. Hahaha. Boleh cenggitu yer.

Bukak-bukak je, taraaaaa.. OOoo Savon de bali punya.  Eksaited tengoknya heheh.


Seraga sabun-sabunan dan scrub.
Balik umah baru bukak sume ni.


Ini yang eka dapat. 
Ada 5 item.


Scrub cofffee
Charchoal soap
Honey soap
Coffee soap
Rice soap

Yang sabun semua eka tak try lagi. Tapi scrub dia eka try dah


Coffee Scrub : RM 39.80

Nih dia scrub coffee yang memang best!
Mula-mula eka pakai, bau dia mak oi, wangi gila.
Bau kopi susu. Macam bau coffee milk dutch lady.

Feeling macam mandi kopi susu.
Eka sental, tenyeh lah semua. Memang best.
Tapi yang syoknya, baru pertama kali pakai, lepas mandi tu rasa cam bersih gila

Sebelum ni ade gak pakai scrub. Macam2 jenis, tapi rasa dia 
tak sama yang camni. Bau kopi dia sangat wangi. 
Satu bilik bau kopi. Pergh.. 
Lepas tu kulit rasa macam licin je. Tak de rasa berminyak
walopon ada minyak zaitun dalam ramuan scrub ni.

Bagi sesapa yang berminat nak dapatkan produk sabun2 ni
dan scrub yang best ni. Boleh lah ke facebook :


Ada contest tau, boleh menang RM 1000.00 


Boleh lah join ni. Hehehe.
RM 1k kot. Banyak tuuuuuu..






08 November 2013

Love You Mr Arrogant Dah Habis

Semalam, dah habis dah cite Love you mr arrogant. #LYMA tu.  Berakhir dah. Happy ending. Riso gak Zara ke Irham ke kene tembak. Sadis. Hahahaha. Nasib si psiko tu kene tembak. 

Cam tak best jeww dah habis. Petang-petang dah takde cite tu. Cite yang berganti tu ape ke tah tajuknya, macam tak menarik hati plak. Hati eka lah, hati engkorang tak tahu la plak kan. Hahaha. Macam cite-cite sebelum ni, eka bukan tengok sangat lagi-lagi kalau drama petang-petang tu. Yang eka penah ikut, cite setia hujung nyawa, pastu teduhan kasih tak tengok, pastu ada cite ape tah yang emma maembong berlakon tu, tu ade gak aa tengok sikit. Tujelah gamaknya.

Memang tak aa nak tengok. Balik opis, rehat-rehat pastu perut nak makan, misti nak masak ye dok? Sebagai bakal housewife hujung minggu je, mesti la kene rajin. Mesti. *muntah. Haha Lagipun dak apple tu, dia suka kalau makan kat rumah. Dia plak makan senang je. Asal pedas, berkuah, nasi banjir, makan. Itu jelah setakat ni yang eka belajar dan perhati. Kalu pegi kedai tomyam, asal order mesti ada sup daging, tomyam, telur dadar, kailan ikan masin. Hah tu misti. Eka pun terikut gak. Tapi kalau eka kat umah sewa, biasa masak simple je. Sambal telur ke, udang goreng kunyit ke, ayam goreng ke, sayur2 sikit. Ade poyok ke, ada sambal kicap ke, cicah ngan ikan goreng. Peh menanges makan. Hahaha.

Eh ape bab masak ni. Hahah.

Semalam tengah menanti nak tengok mr arrogant episod akhir tu, masuk wasap dak apple. 
Ayat dia, simple je.

' hensem tak?' 

amenda yang hensemnye tah,takde ape pun.

rupenye sebab gambo dia bagi tengah loading. 

Sekalikkkkkkkkkk, masuk gambo dak apple siap bersongkok (sebab nak buat N-Kad nanti) Gigih dia amek gambo, aku sekeping pun tak amek lagi. hahahah. 

Ayat dia tak menahan.


Macam mr arrogant katanya.

Nak gelak guling2. Hahahahahahahah.

tapi sekali tengok, takdela rupe mr arrogant pun.

Macam muka dia lah.  Dia ni memang suka melawak,
walaupun kekadang lawak dia kasar, tapi tak kisah pun,
sebab i pun kadang lawak kasar jugekkk. hahahaha

p/s : Dia nengok mr arrogant gak rupenye. Hahahahah.