09 April 2014

Kepala Ikan

Sejak opismet saye, Kak Fara mengajor makan kepala ikan dekat Sushi King, pantangla pergi ke Giant ni, mesti nak singgah situ sebab kepala ikan dah memanggil-memanggil suruh makan dia aaa.. Hahaha.


Salmon Ara Piri-Piri @ Kepala Ikan Salmon Goreng
bersama sos ape tah namanya.
Rasanya sangat sedap. Macam isi ikan terubuk. Eh ni tekak eka tau,
tekak orang lain tak tau hehe
Yang penting ikan ni berlemak, kulit dia pun sedap sesangat.
Sepinggan sensorang pon habis silap-silap nak lagi sepinggan
(Kisah benar my opismet) Hahaha jangan mara.
Namamu dirahsiakan. :p


Ni sushi udang tempura, pon sedap jugak.
Penggemar udang cam eka ni, harus lah amek.
Sebab eka tak reti la makan sushi yang ada raw fish walaupun ikan tu ikan salmon
tak leh telan. Termasuklah jugak dia punya telor ikan ke, ape ke.
Tekak melayu memang gini hahaha.

Kalau nak makan sushi pun, mesti amek yang bahannya bergoreng jer.
Kalau tak, makan bento je pun. Sebab ada nasik. 
Nasiknya sticky sangat tu pasal cepat beno kenyangnya.

Tapi satu jelah tak best.

Air dia.


<





>




<





>




<





>






Sebab cawan dia kurus dan kecik.
Tak puas. :p tapi sedappp
Rasa nak bawak air dari luor jeee.

Nak minum green tea, errrrrrrrr tak boleh telan.
kehkehkeh


Korang? suka makan sushi?

p/s : Dah pandai pegang chopstick! hahaha

14 comments:

Amanda Suria said...

suka makan sushi tapi x suka ikan raw mcm tu...hehehe...x leh nak telan...

NS said...

pernah pegi sushi king sekali je. itupun boss time praktikal yg bwk.. slalu beli sushi kat jusco je.. hihihi

:: idzwa :: said...

sedap nyerrrrr....

Nastyna said...

I love Japanese food other than sushi, mmg benda raw raw ni I takleh telan, usahkan nak telan, nak pegangn pun segan. Tempura dan teppanyaki adalah kegeraman all the time heheh.

Cik Puan Eka said...

@Amanda Suria samelah kak. eka pun tak makan raw punya sushi hehehhe

Cik Puan Eka said...

@NS try la pegi sushi king hehehehe oder kacang soya hijau dia. Sedap gak. Macam makan kacang rebus hehhe

Cik Puan Eka said...

@:: idzwa :: mmg sedapppp

Cik Puan Eka said...

@Nastyna same lah kak, eka pon x makan raw raw punya. Tak lalu nok telan dehhhhh.

Tapi tempura. fuh my fav

misz sheyla said...

xberape gemar sushi2 ni...dan kite tak pndai pegang chpstick T__T

najihahfara said...

air tu nampak macam mengancam je haha

mama leen said...

tak penah makan Sushi king.. huhu.. tak dak geng nak makan

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. terliur pula sheila tengok salmon tu. hehhee

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Rasa almost 2 months x mkn sushi
Alahai terlioq plak tgk ni hikhik
Tgk profile pic lawan nyer gmbq tu😘❤️
Mean dh lama ai x terjah sini #HentakKaki

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Percaya tak akak tak pernah makan kt sushi king lagi..huhuhu.. tp seriously nampak sedap la..=D