30 April 2014

Pesta Buku Antarabangsa 2014

Sabtu haritu eka pegi PBAKL 2014 kat PWTC. Pagi sampai tengahari sabtu tu hubby duty. Tunggu dia balik opis tengahari tu baru gerak pergi PWTC. Mula-mula ingatkan balik awal la kan. Pukul 1 ke. Rupenyer pukul 2 baru balik. Hukhuk.  Masa tu pun dah start hujan lebat dah. 



Nak pegi Pesta Buku je pon,tapi baju biru tu kemaen lagi ketawanya.
Dengar radio punye pasal. Hahaha. Hakak Rimo plak tengah selfie.

Sampai je kat PWTC berpusing gak cari parking kat luar. Lebih 4 kali. Haha. Lepastu kitorang try cari kat dalam. Rezeki, sekali lalu je jumpa parking. Betul-betul depan tangga nak naik ke tingkat 2 ruang pameran buku tu. Senang cite. Hehehe. 

Gambo kat dalam takde pun. Huhu. Yelah ramai sangat kat dalam tu. Malas nak kluar henpon . Kalau jalan pon silap-silap boleh berlaga kalau tak betul jalannya.


Separuh dari hasil belian.
Banyak jugak rembatan hari tu.
Macam-macam jenis buku hader eka ngan hubby amek.
Nasib orang blanjer. Hahaha. 
Eka ada belikan mak eka Buku 400 resepi dari Chefwan,
tentu mak suka nanti hehehe. 



Dah sakit tangan ni menjinjit buku,
kalau tahu nak borong banyak gini,
 pinjam troli mak bawak gi pasor tu hahaha.




Salah satu buku yang eka beli kat Booth Lejen Press.
Tapi tak baca lagi. Siap dapat coklat seketui.
Eka dah baca satu je, Nasi Kangkang dari Azwar Ibrahim

Cite die pasal sorang pompuan yang dah ilmu hitamkan suaminya.
Jadi suaminya pun ikut je telunjuk. Gila bayang gitu.

Boleh tahan gak cite tu. Seram ler pulok.
Sebab tak sangka penghabisannya cam ngeri sikit. hehehe



Korang? pegi tak Pesta Buku tu? 



14 comments:

sYaFiNaS said...

Amboi....bkn main byk lagi yea eka memborong buku....gambar last tu ingtkan coklat...rupanya novel ek???

Amanda Suria said...

best la Eka dah pi..akak ni nama je duk KL, xdan nak pi lagi...mana nak sempat..balik keja dah malam..sabtu ahad balik seremban...

NS said...

huwaa.. banyak gak eka beli. kite banyak beli buku hardcover... dah plak tu, pegi sana naik LRT je.. kite pegi dgn adik ipar. masing2 kerah kudrat wanita. hahaha

Petak Bunga said...

tak pe sakit tangan bawak ilmu.

eh nasi kankang? tak nk lah..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. tak dan nak pergi pesta buku tu. rugi rasa.. hehe cerita apa tu? Nasi Kangkang? heeee

Nastyna said...

Dulu kan akak menyewa kat belakang the mall tu, tapi tak pernah ke pesta buku ni semua huhuhuu tak boleh la crowded pitam rasanya.

Amboi kamu memborong sakan, tapi kalau murah mmg berbaloi la rembat banyak2, buku bukan rosak or basi pun.

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Curlastt soping buku mcm soping baju gituew😁✌️
Katanyer membaca jmbtn ilmu gituew khen❤️...

Syazana Zainn said...

wah dah baca eh nasi kangkang :D

best kan, lain dari yg lain :)

Eimma Esmail said...

tak dapat pegi pun kak eka :(

Nabiha Zaidi said...

Lama tak pergi pesta buku. Kalau ada, memang borong sakan la kann. Hehe :D

Fha Hzh said...

slalu teringin nak pegi book fair tpi kite jauh. if kebetulan je la dpt pegi kalau ade ape2 kat kl. hehehe. awk tu dh baik demam x eka?

Mimy Hamid said...

every year selalu pegi tp tahun ni tak pergi....kirim kt org je

Jen Jen Areff said...

Jen & Hubby pergi Sabtu lepas. huhuhu.. sampai pitam la kat PWTC

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

tak dan pegi pun haritu sb sibuk kursus.husben akak sempat gi.tak ajak org pun.huh..majuk.haha