02 June 2014

Jagung Rembau

Selamat pagi semua. Lemau betul la harini. Eka masuk rumah sewa baru, nanti ada masa eka cerita. Macam tak sangka je, penah duduk rumah tu dulu. Sekali dapat masuk kembali. Hehehe. TQ kak ct. Lagipun rumah tu agak selesa untuk didiami ditambah pulak sewanya lebih murah dari yang sebelum ni punya rumah dan keselesaannya pun berbeza.  Dah la tak boleh lebih kurang. Duit deposit pun tak dapat lagi ni. Hmmm.

Lupakan cite pasal rumah tu, cite pasal jagung pulak. Sebenarnya dah lama menyukai jagung. Tapi sekarang ni bertambah sukanya. Ahahaha. Jagung tongkol pun suka tapi eka lagi suka jagung dalam cawan. Lagi senang nak makan. Tapi jagung ni kalau eka nak beli, eka tengom dulu rupa jagungnya. Kalau jagungnya nampak jernih, berisi, bulat kompem kalau masuk mulut, gigit meletop letop air jagungnya. Tu sedap. Kadang-kadang ada yang jual isi jagung dah kempes. Tu tak sedap.

Sabtu baru ni, pergi kenduri kahwin adik biras kat Rembau. Dua orang sekali satu kenduri. Lepastu ada gerai comel jagung Rembau. Sedap plak tu.. Isi jagung dah manis + butter ngan susu bertambah lemak. 3 cup eka makan ye. Nak ambik banyak malu lah. Hahaha. Somi cakap, amboi kemaen lagi ye makan jagung . Hahaha.

Selain jagung ada gerai aiskrim. Walaupun kami sampai agak lambat, tapi aiskrim masih banyak dan 2 kali juga ambik aiskrim. Hahahaha. Sedap la pulak. Disebabkan ada flavour mint choc. Haruslah nak kan. Fav tu tau.


Ermmmmm sedapnya, nak lagi nak lagi nak lagi.

Korang pernah rasa Jagung Rembau? 



4 comments:

Khairul Bariah said...

jagung dlm cup tu penah lah makan tp brand jagung rembau ni tak penah makan lah eka..
suka ayat meletop-letop dlm mulut tu..:)

Jen Jen Areff said...

tak pernah rasa. balik ni nk cari jagung la. huhuhu

Nur Inani said...

sedapp aih jagung :)

nurulmunawirah said...

sdap nye lapa lak tgok.... singgah la sni jgak munawirah0707.blogspot.com