19 June 2014

Kasut Dari Zalora

Semalam kita order kasut dengan Zalora. Barulah tahu Zalora ada keluarkan kasut jenama sendiri. Cantik-cantik design dia tau. Jenamanya EZRA by Zalora.

Kita klik klik order, tak sampai sejam, kata order dah diterima, lepastu terus dah pos. Siap dengan tracking. Laju. Memang betul la iklan tv tu cakap. Patutla banyak suara menjerit-menjerit kat iklan tu. Hehehe.
Sehari je penghantaran. Tapi ikut kawasanla. Macam kat sini, memang sehari kadang-kadang dua hari. 

Tunggu-tunggu jugak abang GDEX sampai, hehehe. 





Saya order dua kasut ni.
Ezra By Zalora
Dua-duanya saiz UK 40, tapi kalau MY saiz 9


Yang ni casual wedges Vincci, saiz 9.
Disebabkan memang selalu beli cikvincci ni,
jadi saiznya sama je, terus grab saiz 9 tanpa ragu. 
Amboi tanpa ragu hehe.


Sampai je parcel, ada satu sampul macam-macam ada.
Macam biasa, ada invoice. Ada baucer diskaun, hehehe. Ada % ni paling suka.
Ada update baju raya terbaru yang modelnya Diana Danielle tu.

Yang menariknya apabila shopping di Zalora,
Dibekalkan siap-siap sampul pos laju lagi kalau kita nak return barang.
Barang tak muat ke, barang berada dalam keadaan yang tak baik ke,
kalau korang tak suka barang tu pun korang boleh return balik.
Best tak? hehehehe


Sling wedges Ezra by Zalora.
Yang ni saiz 40.


Yang ni pulak Casual wedges by Vincci
Saiz 40 jugak.

*ehemmm kaki saya panjang, hanya kasut jenama tertentu je muat.
Salah satunya vincci ni aje yang celus di kaki panjangku ini.

Tapi, korang nak beli kasu di Zalora, jangan risau ye.
Tengok saiz betul-betul di Carta saiz yang disediakan.
Pihak Zalora menyediakan carta saiz yang memudahkan kita untuk memilih saiz yang sesuai.

Saiz carta ni pula berbeza mengikut jenis kasut yang kita pilih.

Contohnya kalau kita beli wedges Vincci di  Zalora,
akan keluar carta ini


Mudah nak pilih saiz yang sesuai mengikut jenis kasut yang kita mahu.

Jadi, apa tunggu lagi. Jom shopping lagiii. Hehe


Terima kasih Zalora.
Memudahkan saya dengan perkhidmatan yang pihak anda berikan.
Semoga kekalkan perkhidmatan yang baik ini.

Kawan-kawan yang nak cari kasut raya tu, meh la kite shooping kasut raya cepat. Hehehehe. Selagi saiz masih ada. Cepat-cepat klik Zalora : Shoes . Tapi kalau nak beli baju raya ke, tops ke, handbag ke pun ada di Zalora. Happy shopping uols. 





12 comments:

nana kimie said...

wah,da beli da kasut raya,hihi

Marou Apple Hijau said...

boleh la melaran dengan kasut zalora tahun ni

Azhafizah Md Nor said...

service dari zalora memang bagus..2 kali beli tak menghampakan..cantik kasut :)

Azida Zuadlif said...

Hi eka. Waa cepatnya beli kasut raya. btw good info utk orang2 yg takut nk beli online. hehe... follow me back dear , thanks! waiting for ur new update... ;)

ein82 said...

Zalora ni best klu shopping..bkn stakat kasut..segala mak neka ada..kepada yang nasih was2 nk beli online..cuba dlu baru tau..terbaik

SYAHIRAH ASHAR said...

hai nak tanya, Vincci & Ezra by Zalora measurement dia sama tak? Saya ada beli Ezra by Zalora saiz 37, mmg ngam2. SO kalau saya nak beli Vincci kena ambil 37 jugak ke camne?

Cik Puan Eka said...

@ein82 saye beli saiz yg sama je. Kalau awak was2 cuba tegok measurement vincci. sama tak inci dia dengan zalora.

SYAHIRAH ASHAR said...

saya tengok measurement lain. Vincci besar sikit dari saiz zalora. SO, saya patut ikut size chart Vincci la ek kalau nak beli Vincci? Lain jenama lain size kan?

Cik Puan Eka said...

@SYAHIRAH ASHAR yup, ikut saiz vincci. Tapi larinya tak banyak sgt kan.

MASTIKA SHALIANIS said...

salam sis , saya di perlis . agak-2 berapa hariehh barang boleh sampai ? sis tinggal mana ?
sbb kat pic kasut tu tulis 4 day malaysia/brunei

MASTIKA SHALIANIS said...

salam sis . saya di pelis . kalau saya order hari ni . agak2 bila boleh dpat barang yaa ?? sbb tulis kat pic kasut tuu 4 days Malaysia/Brunei

Cik Puan Eka said...

hai mastika. Tu saya tak pasti. Ikut kawasan juga tapi biasanya tak lama. Yang penting nanti dia akan hantar tracking number dan awak trace dekat situ je bila parcel awak akan sampai.