29 August 2014

Disini Lahirnya Sebuah Cinta

Hai semua. Hari Ahad ni negara kita, Malaysia akan menyambut hari kemerdekaan yang ke 57. 

Saya sayang Malaysia!!


I love Malaysia.

Semoga Malaysia kita-kita ini sentiasa aman dan damai. Walaupun kebelakangan ini, Malaysia ditimpa dengan pelbagai musibah, tapi siapalah kita untuk menolak takdir Ilahi.

Pergilah ceruk mana pun, pergila benua mana pun, Negara kita tetap dihati kan? Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri. Baiklah di negeri sendiri.

Bangga menjadi anak Malaysia! Semangat!

Pergi kerja sambil nyanyi lagi Arwah Sudirman. 

'Betapa, 
dibumi ini kumelangkah, ke Utara, Selatan, Timur dan Barat kujejaki......'

Kena update awal-awal sebab nanti kalau weekend, memang nonhodo lah aku nak update belog. Memang tak de la aku pandang belog bila weekend. Masa untuk family tersayang. Kena manfaatkan seadanya. 

Minggu ni tengah plan nak berjalan kemana. Cuti 3 hari kott. Macam bosan je terperuk dalam rumah. Hehehe. tapi next week ada plan berjalan. Pergi mana tu, nanti kita update. Dalam kepala ni macam-macam benda nak dimakan. Huahuahua. 

Korang? Ada plan kemana minggu ni?






No comments: