25 August 2014

Jamuan Habis Raya

Tadi, bahagian kitorang buat jamuan makan-makan. Nak kata jamuan raya pon boleh jugaklah hehehe. Kebetulan harini ramai yang cuti, ada hal tak dapat dielakkan, tapi nasib baiklah yang datang pun ramai. Makanan ada lebih, kita tapau malam kang tak payah nak masak haha.

Menu sedap. Ditambah dengan hari yang mendung beerti hujan. Hujan-hujan makan panas-panas fuhh sedapnya .


Buah-buah, talam tokyo, biskut raya, dadih.
Ingat nak order kek nipis, sekali akak yang buat tu busy pulak.
So, datang bawak diri je la hehehe.


Opismet bawak laksa.
Sedapnya laksa, my fav, masam pekat.


Ada nasik lemak ayam goreng berempah.
Masa pakcik ni anta, ayam tengah panas.
Alamakai sedapnya my fav jua.
Amboi semua my fav. Melampo-lampo hehe


Ada jugak lemang + rendang daging


Tak dilupakan pecal. Kuah pecal original Jawa punya.
Opismet eka bawak, mak mertua dia buat kuah.
Sedapppp


Awal pagi kitorang dah panggil dak-dak opis datang breakfast.
Ada yang siap pesan jangan breakfast kat luar. Hehe


Alamak sapa snap ni tak ready lagi la.
tengok senyum pun tersenget. 



gambar mencelit.
Air dua cawan,nasik lemak + laksa.
Sedapnya. Karang lunch repeat balik makan nasik lemak.
Alahai sedapnyaaaaaaaaaa..


p/s : Esok last bulan Syawal. Moga diberi kesempatan untuk bertemu Syawal lagi nanti. InshaAllah. Selamat hari raya semua. Hehehe




10 comments:

sYiRa LoKMaN said...

belum habis lg jamuan raya nye yeee

HanNis SaNia said...

amboi hihi makan sakan ye? arini pun masih ada jamuan raya. Tapi xpakai cantik2 dah. Pakai uniform setiap isnin je. Lagi 2 hari kan nak habis raya. Sedihnye :'(

eima said...

Kami pun sama ade jamuan meriah tp x mkn sgt pun...x brape nk selera...huhu

MizzTina said...

sila mkn anggur byk²..sedap!! ehehe..

Cik Puan Eka said...

Syira. Belum habis lagi hihihihihih

Cik Puan Eka said...

Hannis hehehe kita pun pakai baju tak raya je. hahaha

Cik Puan Eka said...

kak eima. tadi nasib semua makanan pon sedap. tak jemu2 makan hehe

Cik Puan Eka said...

kak tina. sedappp seedless. Nyummyyyyyyy

Irfa said...

kitorang khamis ni, wpun syawal dah habis, haha

Nastyna said...

haaa ut la..semua pun kegemaran mu, melampo lampo hahaha buat aitelanlio free jer.