22 August 2014

Nasik Hayam

Assalamualaikum semua, salam Jumaat. Harini lunch takde member lah pulak. Geng yang lain ada yang cuti, pegi karnival sukan jabatan. Tahun ni memang nonhado la nak masuk sukan bagai. Kalu masuk pun opkos kalah, lari tak kuek hahaha. Baik jadi pompom girl jer hehehe.

So, disebabkan takde member, bawak diri la pi makan kat bawah, cafe ofis jer. Baru ingat nak ke sushi king tadi, tetiba teringat nak makan kepala ikan solomon salmon. Nyummmm sedapnya lahai.

Nah, menu setiap hari Jumaat adalah CR. Chicken rice nama tradisionalnya hahah. 


Ni nasik sepinggan RM 4.00 jer. Sedap.
Tapi makan selalu opkos jemu.

Sebenarnya, aku memang suka makan nasik minyak eh nasik ayam. Tapi tengok jugakla. Kalau ke mall, nak cepat dapat, ambil nasik ayam. Dulu selalu makan dekat The Chicken Rice Shop. Tapi sekarang jarang plak masuk sana. 

Minggu ni plan nak berjalan-jalan tapi memang setiap minggu pun hobi lakibini berjalan memanjang. Tapi destinasi tak confirm lagi. Ke nanti penyudahnya duduk kat rumah tengok tv, tido makan tido. Hehe tak boleh, gemok! Tapi tak kot. Nak jugak shopping ke, balik Negeri Sembilan ke. Kan. 

P/s: Korang apa aktiviti minggu ni? Dah lunch ke belum? Makan apa?





4 comments:

Nastyna said...

nasi hayam wuruk! eh akak pun tengah berkira2 nak buat nasi ayam hari ni kononnya, duk kira cukup ker stok ayam dalam peti tu hek hek hek.

Cik Puan Eka said...

hahaha cepat buat kak. Nasik ayam Berlin. Special punya huahuahua.

Jelita suka nasik hayam takk

Sya Mimie said...

asslmkm eka.. sedapnya nasi ayam.. rndu ngn nasi aym mak buat.. sbb fav.. :(

eima said...

Slalunye yg mkn ank2..mak depa dh jemuhihihi