11 November 2014

Ijan's Burger Paroi

Hai. Harini cafe opis tutup berikutan ketiadaan air.Maka jenuh la nak menapak beli nasik untuk lunch ni. Haih.Tapi lupakan pasal tu. Ni nak cerita pasal ijan burger Paroi. Orang Seremban mesti tau punya pasal beger ni. Sedap memang sedapp sangat. Meleleh.

Malam minggu tu, kitorang semua lepak kat rumah kak ipor sambil isi telor di dalam goodies bag. Tengah buat keje, isi telor rebus tu. Aku tercakap lapar pulak kat dak apple. Biras dengar, dia pon lapar katanya. Haaa elok sangat lah. Terus je dia kata lepak Ijan lah. Masa tu dah pukul 12.30 malam. 

Kitorang pun pegi la menunaikan hajat nak makan-makan malam tu. Pegi sekali ngan kak ipar, biras ngan abang ipar. Pukul 1 lebih sampai Ijan Burger, Paroi.

Ijan Burger ni memang tempat lepak dak apple masa bujang sampailah dah kawen. Itu pasal bini owner dia kenal dak apple ngan kengkawan. Aku lak yang terkejut bila wife owner kata apesal dak apple tak jemput masa kahwin. Lupa la tu hehe. Dah nak setahun dah. Biras aku pon dia kenal sebab biras aku tu pun regular customers dia.  

Aku suka burger dia. Lembut dan tak kedekut. Sayur dia, salad + bawang + timun memang banyak. Puas hati makan, dengan sos meleleh-leleh dia. Slurp.. Aku suka Benjo Cheese dia. 



Ni aku punya. Sedapnya sampai licin. 
Kat sini air special dia air jagung. Sedap tau air jagung dia.


Abg ipar aku makan oblong daging.
Yang lain-lain makan roti john.
Roti john dia sedap tau. Panjang dan besar.
Puas makan.

Masa nak balik. Owner dia, Ijan tu datang tolak stroller.
Sekali tengok, kembar rupanya anak dia yang nombor dua ni.
Hihihi comel sangat korang. 

Tengah-tengah malam tak tidur lagi.


Comel kan.

Okey tu je entry arini. Nanti lah ye aku update pasal kenduri kahwin plak. Line internet sangat menghampakan harini.

Korang, suka makan burger tak? Aku suka burger-burger begini daripada burger fast food. Lebih isi, lebih nikmat lebih meleleh bila makan. Kan? hehehe



4 comments:

EzanIdris said...

sedapnyaaa tengok gamabr dah melting huwaaa. kalau singgah seremban boleh la cari hihi

Diana Rashid said...

suka jugak..asal jangan bubuh sos dah la..

Nastyna said...

tengok burger meleleh dengan akak sekali meleleh, alamak rindunya otai burger tepi jalan tu... yups kami pun sangat suka burger camni dari fatsfood..ini kalau suami akak ni 3 bijik sekali la dia rembat hahaha.

nini said...

amboihhhhh sedapnyerrr