15 December 2014

'Kezutan'

Hai. Sambung cerita lagi. 

Hari Jumaat lepas, dak apple amik aku balik kerja. Dia cuti hari tu. Pukul 5 aku call katanya on the way dan dah nak sampai. Aku pun turun office. Dalam 15 minit aku tunggu, eh tak sampai lagi dia ni. Call balik, jem katanya. Kejap. 

Ok, kejap lagi.

Tak lama lepastu baru sampai. 

Maasuk kete, aku pun tanya, ape lama sangat ni. Jenuh tau tunggu. Muncung sikit. Hahaha. Tah camne aku terpandang seat belakang.

Eh, ada bunga. 

Nak terjerit. 

Eh patutla lambat!!!!!!!!!!!!!!! Ketawa sikit, hilang marah. Hihihi dia pun senyum-senyum. La pegi ambil bunga rupanya. Hehehe.

Sampai rumah, dia terus bagi bunga tu. Terharu. Hehehe. Siap wish annivesarry padahal annivesary hari Sabtu.

Lepas makan kat Bagan Lalang tu, jalan nak masuk kereta. Tetiba dak apple cakap nak bagi surprise. Dia buka bonet kete, terus bagi kotak hadiah berbalut pink. Aduhh ade lagi. Terkejut, terharu semua ada ni. 

Tapi aku tak buka lagi pun malam tu. Esoknya aku buka hehehe. Walaupun hati meronta-ronta rasa nak robekkan wrapping paper tu hahahahaha. Melampo.


Bunga dapat, hadiah pun dapat.
Terima kasih awak. :)

Buka kad tu, terharunya dengan apa yang dia tulis.


Bukak-bukak, ehh Camera polaroid Fujifilm.
Instax Mini 8.
Tak sangka pulak dak apple belikan ini. 
Hihihi macam tau je. Aku suka selfie hahaha.


Kaler pink, free gift 3 film.
Bestnyee dapat snap snap ni hehehe.


Dah rasmi malam tadi.
Try and error hehehe.
Sebab kamera ni sensitif sikit.
Kalau suhu tak okey, gambar jadi gelap.

Lepasni boleh snap snap instant keluo gambo teruih.

Thank you. 

Lebiu hehehe.





22 comments:

Nur Inani said...

seronoknyaa dapat kamera tu. lepas ni banyaklah gambar instax.. dah lama idam nak kamera tu :)

Puan Awin said...

sonoknya dapat barang yg menjadi idaman....

Eimma FM said...

syoknya kak eka. heheh...

shaFazie said...

Bestnya eka...
Appy aniversary utk korang berdua..

Nnt leh ambik pic bby ...

MizzTina said...

tlg tnye fizi dia beli brape rat.. hehehe.. nt blh smpn moment² best tuuuu..

Kakzakie said...

Waahh... bestnya. Kakak tak pernah lagi guna instax mini8 ini. Anak kakak dok merengek kata teringin...

eima said...

wahhhhh syoookkknye ....
klu aku le ... tak sabo dah nk buka time tu jugak kotak tu ... hahahha
dik ko mmg penyabar betui la

Nafira usof said...

waahhhh... sonoknyeeeee...
dapat camera Fink lagi..
lepas nih tangkap gamba trus kuar gambar. best gak kan~

mana hadiah dari awak utk suami pulak??
x aci sebelah pihak jer beli.. hehehehe

Sya Mimie said...

Asslmkm eka.. Waaa.. Beruntungnya dpt hdiah anniversary. Kita hritu anniversary dlm pntng. Hehe.. Suami pula ada operasi..

Sya Mimie said...

Asslmkm eka.. Waaa.. Beruntungnya dpt hdiah anniversary. Kita hritu anniversary dlm pntng. Hehe.. Suami pula ada operasi..

Diana Rashid said...

wow..romantik sangat nih..heheh

LYAfrina said...

Waaaa.. bestnyer.. kamera idaman lya jugak ni..

Cik Puan Eka said...

inani hehehe tula makin bnyk la gambar. ni pun akak tgh try n error sebab tak pandai lagi adjust lighting dia tu

Cik Puan Eka said...

kak win hehehe. eka tak penah cite kat suami yg eka suka kamera ni hehehe

Cik Puan Eka said...

eimma. hehehe alhamdulillah rzki hihi

Cik Puan Eka said...

kak tina. hahahaha malu la kak nak tanya dia berapa rega hahahahahahaaaaaaa nanti mesti dia cakap rahsiaa

Cik Puan Eka said...

kak zakie. hehehe a ah budak2 pmpuan mesti suka kamera gini

Cik Puan Eka said...

kak eima. hahahahahaha tapi mmg rase tak sabo pon. duk la goncang2 kotak tu ahahahahaha.

Cik Puan Eka said...

kak nafira. hadiah untuk somi rahsia hahahahahahahahaaaaa

Cik Puan Eka said...

mimi. taun dpn boleh sambut sama2 lagi kan bertiga pula dengan Zahra hehehe

Cik Puan Eka said...

kak Diana. hubby jarang nak romantik. Lepas kawen ni baru nampak hehe

Cik Puan Eka said...

kak lya. Hehehehe nanti bole beli. Asya mesti suka pose pose hehehe