04 December 2014

Minam Potang

Hai. Selamat petang. Terajin lah pulak mengarang satu entry pada petang ini ya. Hehe.

Tajuknya tu bukan typing error tapi aku selalu dengar omak mertuo panggil kami kalau nak minum petang.

'Mari doreh minam. Minam potang'

Doreh tu maknanya 'deras' atau cepat.

Minam tu bahasa nogoghi minum le gamaknya kan. Aku yang berlidah tempoyak ni biasanye sebut 'minom'. Hihi gelak tutup mulut.

Jadinya ini minum petang hari ini.


Dah lama aku menanti van roti time balik keje. Tadi ade Alhamdulillah.
Tetiba teringin roti bhai.
Beso ye roti bhai ni. Kalau plain gini Rm 2.50. Kalau nak kaya,dia akan calitkan kaya dan dan tu jugak. Sedap home made kaya dia. Tapi aku nak plain sebab kat umah ada kaya + butter.


Dan ini. Hasil blogwalking tadi aku teringin laksa la plakkkkkk hamboii makin montel la gaya ni haha.

Sedap laksanya makan panas2. Balik rumah panaskan kuahnya dan licin terus lah laksa ni heheh.

Korang makan apa petang ni? 

5 comments:

Nur Inani said...

makan roti jugakk. alahai laksa. bikin tekak ni terliur lah pulak. haha

Nastyna said...

makan hati jer tengok roti bhai ngan laksa ni. :p minam kita...

aishah nin said...

Owhhh baru saya tahu minam = minum

Tak janggal la bila ke nogori 9 dengar perkataan tu nanti..hihi

mrs.aziz ummi aariz said...

sedap nye kaya tu...kalo mkn ngan planta lg sedap...pastu roti tu di bakar...wah meleleh ni air liur....hehe....

LYAfrina said...

orang teranung sebuh -->derahh

haha..

dapnyer lakse penang..