30 December 2014

Sambungan #Melaka

Hai. Bersua kembali. Malas pulak nak update belog sekarang ni. Macam takde mood je. Lagi-lagi banyak je mata-mata ni. Ermmmmm. 

Ah lantak.

Jom kite sambung cerita balik.

Entry sebelum ni, kita ade cerita pasal Aiskrim Pasu Bunga kat Melaka tu kan. Ni sambungannya. Tahun ni rasanya dah dua kali pegi Melaka. 

Tapi entry ni tempek gambo jelah ya. Hari mendung je kat luar. Semalam lagi lah, satu hari hujan. Tu yang rasa mengantuk je tu. Heheh.


Pantai Pengkalan Balak, Melaka

Selepas je pergi melawat tempat program U dak apple, kite pegi makan Coconut Shake Klebang. Ni kali ke 3 menulis pasal kekonat ni. Haha. 

Entah kenapa, aku suka. Dak apple pun suka kat sini. Hehe. Kami malas nak drive thru. Kena beratur panjang ye kat luar tu. Baik masuk dalam. Makan kat tepi rumah owner tu. Nak dapat tempat pun senang je walaupun orang berbondong datang. 

Frust tak dapat makan nasik lemak comel. Tapi takpe la. Dah penah makan. 



Tertera dua gelas je. 
Nak balik tapau lagi. Hehe :p
Popia sambal tu sedap!


Zoom. Berpeluh cawannya. 

Lepastu kita ke Pantai Klebang.
Ke Dataran 1 Malaysia, Pantai Klebang.


Meriah petang-petang. 


Makanan pun banyak. Siap ada restoran dalam bas lagi.


Ada orang main ATV kat situ.
Vrommm vrommmm


Tahu kan, kat Dataran Klebang tu ada BUSTEL.
Bus terpakai yang sudah diubahsuai jadi hotel tu. 
Dak apple tak tahu. Saje aku nak tunjuk kat dak apple Bustel.
Nanti nak ajak dia tido situ heheh.


Tu semua hotel dalam bas. 

Ni pemandangan dalamnya. Aku google aje.


Sumber gambar : [SINI] Terima kasih


Sumber gambar : [SINITerima Kasih

Pastu kan, ada orang buang air dalam bas. 









<







>









<







>






<






>







<







>







<







>







<







>


Hihihihihi tandas awam dalam bas.
Bayaran RM 0.30.
Dak apple merasa la naik bas istimewa ni hahahahahaha


p/s : okey tuje untuk harini.




6 comments:

Nur Inani said...

cocunut shake tu tolonglahh mengancam sangat. ai is rasa nak pergi melaka sekarang. hahahahah :P

Mar Mansor said...

seronoknya dapat naik bas buang air kecik..heheheh..
coconut shake tu nampak menggoda..

Mime MF said...

menarik sgt bus jadi hotel...terbaik..tapi kan..apsal coconut shake tu..sexy sgt nmpk..nyum2..;p

eMMe said...

dari blog Inani ke Blok CPE.. wow! coconut shake, marbeles! dah sampai dah pantai kelebang, ramai sgt manusia..huhuhu... tp mmg unik la kat sini.. ohh bas2 bnyk2 tu bukan prking sesaje ek, heee..ade bilik hotel n tandas yea..wow! kagum... tapi biasa la kalo bwk budak kecik, susah skit nak jalan, just lepak pantai.. time tu tetibe ujan plak..alahai.. terus balik, tak pat berpiknik..lain kalo la kot kalo nak gi lagi...

Cik Hani said...

dah lama tak ke pantai klebang ni :)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eka,
waaaaaaaaaaaaaaaaaa...bestnya
wajib terjah lagik melaka jawabnya ni he3