15 January 2015

Selamat Pagi

Hai semua. Kurang aku update entry minggu ni. Entah, tak tahu nak update apa. Tapi aku hari-hari blogwalking tau. Hari-hari juga aku mengomen. Cuma aku je malas nak update. Hihihi. 

Gambar banyak je dalam henpon ni ha. Tapi bila malas menguasai. Memang malaslah jadinya. :p

Pagi tadi aku breakfast ini. 

Bihun goreng daun pisang RM 0.80 je uols.

Bihun goreng ni simple giler. Dalamnya ada kobis dan sawi. Atasnya ada fishcake. Walaupun simple begini tapi rasanya cukup rasa. Aku kalau pepagi tak tahu nak makan apa, memang aku singgah tepi jalan beli bihun ni. 



Tengok pun simple kan. 
Tapi yang penting sedap dan bukan alakadar sangat bihunnya. 

Korang, breakfast apa pagi ni?




17 comments:

sYiRa LoKMaN said...

sedapnya..syira tak breakfast pun tp tga ready nak msak utk tga hari..hehe

Lynda Che Lah said...

80sen? mana nak cr skrg kalau cukup rasa dan sedap kan..
Tak breasfast lagi..hr ni mcm malas..hihi

Dkna Abza said...

yang murah kadang-kadang lebih sedap kan :)

Cik Puan Eka said...

syira wahh awalnya nak masak tengahari. Macam kat umah mak akak. Pukul 10 mak akak dah siap masak dah. Cpat je makan tengahari.

Cik Puan Eka said...

kak lynda. Ha ah memang terkejut rega 80sen je.

Waa tahan ye perut akk. Kalau eka ler, pengsan dah hahaha

Cik Puan Eka said...

Dkna betul2. Yang murah tula yg sedapnyaa. Kdg beli mahal pon rasanya emmm nanhadoo

MizzTina said...

akak bekpes sik goreng n telur mata..

eima said...

Rm0.80 je ... mmg murah ...jrg nk jumpa bwh rm1.00 tau

hr ni bekpas ..... nasi lemak mamak ... lps usha dr jauha nak bujang kat kantin .... mak die pi mkn sorg2 ...2 bln lepas mak die ade teman kat mamak tu .... huwwwwaaaa

Nur Inani said...

murahnyaa 0.80 sen. sedap pulak tu kann :D

Puan Awin said...

akak bekpes nasi lemak + aym rendang, beli je tepi jalan...x larat nak masak bekpes ;)

Ellina said...

disebabkan suami kite diet, kite pun mkn je la mknan diet die tu..mlas nk msk bnyk kali hihi..pg ni bekfes pizza telur..dap uihh hihi

Mime MF said...

pagi ni breakfast nasi lemak je..hehe;p

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eka,
AKAK NAK KURUS
menu bekpes = NASI LEMAK SAMBAL AYAM :P

CintaHati Lina said...

breakfast tu penting ... Alhamdulillah.. kebiasaannya saya sarapan palign awal dengan ESP dan Mealshake plain je.. sebab suami bukan jenis nak makan pagi.. hihi

mardiana abu darin said...

Murahnya rm0.80....sedap pulak tu ye....untung ler....

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

1st time tengok bihun daun pisang.. selalu nasi lemak jer..=D

LYAfrina said...

selamat t/hari..bru sempat menjenguk