21 May 2015

Housewife

Assalamualaikum dan hai semua.

Kali ni aku nak cerita pasal housewife. Tabik la sapa yang memang fulltime housewife ni. Kerja tak pernah habis! Aku yang baru beberapa bulan menjawat jawatan ni pun kekadang rasa nak tumpo kate orang Perak miahahaha. Walaupun aku jadi housewife sementara tapi aku seronok gile.

Bangun awal subuh. Siapkan sarapan dak apple nak pegi keje,kain baju pinggan mangkuk,anak,mop kemas lipat baju masak lunch blablablabla kekadang terlelap kepenatan hahaha. Tapi puas bila somi n anak didepan mataku.

Kalau dah masuk keje nanti pasti aku akan merindui semua ini. Mesti. Pasti.

Ouhh taknak cite pasal keje lagi. Tengah cuti kannnnnnnn. Manfaatkan cuti sebaik baiknya.

Cerita pasal anak pulak. Adra dah dua bulan lebih. Berat 5kg. Dah pandai menyembang. Dah pandai gelak. Seronok agah dia. Dan pandai posing . Like mother like daughter la kan hahahaha.

Bila dah hidup bertiga ni, agak kelam kabut gak memula tu. Sebelum ni kan duduk umah mak aku, mak mertua aku. Jadi, ada la orang tengokkan bila kita buat kerja. Ni duduk umah sendiri, sendiri tengokla. Mula2 dulu biasalah kan, Adra nak tengok muka mak dia ni 24/7. Kalau hilang je mesti nangis. Kalau nak buat kerja kena tayang muka kat dia. Tu yang rasa nak print gambar muka letak kat dinding tu. Haha.

Tapi aku selalu cakap kat dia. Mama nak masak jap tau. Mandi jap tau. Solat jap tau. Bla bla bla.  Dia diam senyum. Letak dalam rocker, depan tv. Dia diamlah main sambil aku buat kerja.

Selagi dia tak nangis kekuat,selagi tu aku tak angkat. Kalau setakat merengek hek hek hek tu aku biar dan panggil nama dia. Dia diam. Jenguk jap. Legaaa.


Hai. Nama saya Adra.
Hobi saye tido dan saya suka minum susu. Hihi.

Bila Adra dah membeso ni mukanya nampak kearah ayah dia.
Asal jumpa orang je mesti orang cakap muka piji ni. Muka piji ni.

Muka baby kan berubah-ubah. 

Okeylah next time kita update lagi. 
Sapa sini housewife? 




12 comments:

MizzTina said...

haii adra yg suke kerut kening..

Inani Hazwani said...

Comelnyaaa Adra sayang :D

Hanida Moss said...

Omeyyy nya adra ni... memang muka pak dia hihihi.

Yaya Azura said...

adra! nape awak comel sangat hah!

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eka,
nak jugaks jadik fulltime housewife
tak kesampaian lagik sob3

Nastyna said...

Eh tapi akak rasa yang kerja tu lagi penat, dah la seharian kerja, balik umah kena buat kerja kat umah lagi, masak kemas jaga anak sampai tak tertidur. Itu pandanagn full time housewife macam ahkak kau ni la hahaha.
Laju jer Adra ni membesar, stay healthy, stay a good girl yer, budak.. kalau mak dia tak ngada2, dorang pun ok dengan sendirinya.

eima said...

comey .. tapi kan anak pompuan mmg ikut muka ayah

EzanIdris said...

hye adra comel . ehehe

nini said...

Alololo tomenye dia...

shaFazie said...

hai mama eka & adra yg cute

aah adra ikut muka ayah dia..sejuk

azie kalau boleh nak fulltime housewife tapi belum masanya lagi.Inshaallah

Saufa Sakinah@ hAda said...

hai menantu...hahaha, seyes...aku dah masuk keje n aku rndu anak aku.....muke bebal jer, muke xbersalah ingat kat anak

Farah Rahim said...

Hai Baby Adra! Hah! Saya adalah full time housewife. Memang kerja 247 dan tak pernah habis walaupun kita tak sihat. Redha je lah hehehe. Anak saya 2 orang perempuan.