18 June 2015

Tersangkut !

Hai. Ni nak cerita tentang apak Adra pulak. Sejak ada anak ni ayahnya Adra rajin membantu. Kalau menangis baru bagi pada mamanya. Setakat ni dah boleh mandikan Adra, siapkan Adra. Alhamdulillah boleh bantu walaupun amik masa kadang2 monangeh Adra sebab lambat noo ayah siapkan haha. Masa mula2 tu. Dalam pantang. Minta pakaikan stokin dan sarung tangan. Bila tengok. Eh ngape sarung tangan gelebeh ni. Ghopenyer terbalik. Sarung tangan kat kaki. Sarung kaki kat tangan. Hahahahahahahahahaha.

Tapi takpe. Sekurang-kurangnya ada inisiatif nak bantu kan hehe.

Minggu lepas, balik dari rumah mertua, singgah beli barang dapur. Sampai rumah keletung keletang nak masak.

Minta ayah Adra lap2 badan dan tukarkan diapers Adra.

Mula2 dengar je Adra gelak kekek kekek main dgn ayah.

Tetibe Adra menjerit menangis. Lain machiam jeritannya. Ape lagiiii melompat mama masuk bilik. Ngape ni ngapee. Tengok ayahnya tgh dukung dia.

Mama!! Nape tak cakap baju Adra ade butang kat leher? Abg nak buka tapi tak lepas. Adra nangis3...

Aduhhhh hahaha ayahnya buka baju tak lepas tersangkut kat kepala. Patut menjerit si kecik tu haha..

Lepastu dah pesan dah. Ingat. Baju baby girl biasa ada butang kat leher tau. Jangan sangkut lagi. Hishh saspen rasenyer.

Sekiann.

Korang, ada perkara lucu masa ayahnya uruskan baby?

Jom share.

7 comments:

MizzTina said...

alhamdulillah, bgs fizi.. ckp psl kalut tu, husband akak cukup tak suke cuci berak danish..hahaha.. fhm² je la ye sebab apa..

cik hani said...

pengalaman bagi seorang ayah..selamat berpuasa eka

dorsett pink said...

errrmm.. kelakar

dorsett pink said...

errrmm.. kelakar

eima said...

alhamdulillah elupun baru belajar ... ok la tu ...
ape adra rasa ek time pala die tersangkut tu

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eka,
he3
saaamaaaaalaaaa
hubby akak pun tak gheti sangat uruih anak tau3
tapi ada gak inisiatif nak buat
cumanya masa baby memang akak tak bagi dia buat tanpa akak ada sebelah he3
risau hokeyh :)


pstt : bab buka baju anak tu sampai sekarang dok fail lagi hokeyh :P

Yaya Azura said...

untung ada suami suka membantu..
suami akak pun suka urus anak..
bab-bab basuh berak anak mg jadi tugas dia..akak malas bab tu..haha