24 August 2015

Adra ke Cameron Highland Part 1 @ Lata Iskandar

Assalamualaikum dan hai semua.

Hari Sabtu haritu, kami ke Cameron Highland. Short trip kiranya ni sebab rancang subuh, pagi tu pergi ke sana hehehe. Spontan je ajak ayah Adra subuh tu, jom kita gi Cameron nak? Dak apple kata, jom. Call adik aku, hahaha siap call padahal bilik sebelah-sebelah. Dia kata jom, ha jomlah. Pukul 9 gerak dari rumah. Kami ikut Tapah je. Kalau ikut Simpang Pulai, jauh lah sebab kami dekat je dengan Tapah. Jalan memang sempit tapi dekat. Last ke Cameron masa honeymoon. Adra keluar dari perut baru kembali ke sana hehehe. Setakat ni Adra mudah dibawa berjalan, masuk kereta nenen pastu tido sampailah berhenti kat mana2. 

Naik atas, singgah kejap kat Lata Iskandar. Nyamannya kat sana. Setiap kali naik musti singgah Lata. Makan2 kejap. Aku cakap kat Adra. Adra, sini la mama ngan ayah singgah masa nak pegi honeymoon tau. Adra sengih. Ayahnya sengih. Macamlah Adra faham hahahahahaha.

Kami singgah breakfast kat Kedai pakcik yang sangat bersih dan kemas kat situ. Makan nasik lemak. Owner pun baik dan peramah. 


Tersengih si Zara. Paling excited dia nak jalan.
yang nak tergelaknya, Zara pening masa naik tu. Siap muntah.
Bu, ning. Hihihi minta ibu urut kepala. Pastu uwekkkkk. Muntohh.
Ingat Zara je, rupanya ibu dia pun pening muntah tak tahan naik bukit.



View dari kedai Pakcikmakcik bersih tu.
Bawah nampak ayo tojun. 



Cuci mata je melihat kraftangan kat sini.
Geram. Lawa2 belake.
Buah kaler oren tu, buah cerepu kalau tak silap aku.
Aku pon lupa.
Kata akak jual tu, buah tu berbuah setahun sekali.
Isinya macam manggis.
Aku tak beli, tanye jer hehehe.


Tak tahu ape motif aku snap gambar ni.
Mungkin sebab saja nak tunjuk kat korang, ni la rupa kacip Fatimah hehe.



Kalau bawa baju extra ni, kan best.
Boleh berendam kat sini.
Time ni ramai betul orang dari timur tengah.
Mancung2, lawa2 pulak tu hihihi.


Oloh-oloh masamnya anak mama ni.
Baru bangun tido. Hehehehe.
Dua insan kesayanganku.
Love u Adra dan Ayah Adra.

Okey, next kita cerita pasal Ladang Seteroberiii pulakkk.
Tapi maleh nak edit gambo. Haha





5 comments:

Nastyna said...

Spontan gini sangat best kan... rindu nyerrr cameron highland :D
owh itu rupanya kacip kak timah yer.. hehehe tak pernah tengok, thank u awak.

HanNis SaNia said...

eh eh da besar laa adra. :) manis n cute hihi

Inani Hazwani said...

bestnyaa jalan jalan cameron

cik hani said...

dulu singgah sana, alahai..jatuh cinta dengan air terjun dia..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam eka,
haaa
akak dedolu time hunymung ada la gi rendam kat lata ni he3
eh3
teringin nak pi lagi