19 October 2015

Plastic Pink

Hai semua. Selamat petang.

Petang ni sembang pasal breastfeeding. Wah topik macam mak2 sangat kan.

Aku takde makan milkbooster, ada try tapi tak berkesan. Penyudahnya tak makan dah. Haiyooo.

Mind set itu penting.

Ada aku baca, Jika makan apa2 pun milk booster tapi tak jaga jadual pam, tetap tak jalan. Pam perlu lagi2 bagi ibu bekerjaya.

Minum air kena cukup. Lagi2 air suam.

Aku pun kadang2 tak minum banyak air. Memang mendapatla sikit je hasilnya tapi alhamdulillah banyak stock dapat buat dan cukup untuk Adra.


My milk. Looks so yummy right? Hehe

Biasanya stock susu tu aku simpan dalam plastic storage. Jimat ruang kat dalam fridge. Selalu guna brand autumz 12 oz. Sekotak 25 pcs boleh dapat harga RM10.00 je. Pastu aku ada satu satu perangai.

Perangai suka beli plastic storage yang unik dan cantik hihi. Rasa semangat nak pump.

Ni koleksi terbaru aku hehe.


Semangat tengok positive word kat setiap oz level tu.

Good Job!
Well done!

Hehehe.

Nanti lpas ni kita share beg susu Gabag plak.
Terbaek.

Sapa nak beli boleh search kat fb

BREASTFEEDING BABY ROXX


Sis Aliaa

8 comments:

syira said...

sis beli kat mana plastic storage ebm cmtu? nk beli jugak..hee

aiman mania said...

ahahhahahahahahhaa...kelakar...saya ingtkan tuh plastik mask kat watson produk dr Korea..rupa2nya plastik pam susu....happy breastfeeding akak...do the best for the sake of ur baby..moga baby sihat,ibu pon sihat ^^

cik hani said...

plastic storage yang unik dan cantik, memang betul2 comel

Jen Jen Areff said...

beli kt mana tu eka?

sama la penah amik milk booster konon tapi tak sesuai kot. mmg kena jaga minum & makan jer. yes of course jadual pump tu sgt penting with positive mind set. Chaiyok2.

eima said...

semoga dipermudahkan perjalanan BF adra

Inani Hazwani said...

Selamat BF untuk adra omeyy :)

PinKy MoMMa said...

mentang2 la anak gegirl plastik pun pink hihihi..cantikk akk suka! asal pink smua suka hahahaha..moga byk lagi susu utk sicomel eka ya..

LYAfrina said...

comeynya plstik tu